Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdárec všem,

po delší době tu mám další IT oříšek. Po nefunkčním exploreru na 64bit W7 řeším problém s NB HP 6910p. Je tam ati grafika X2300 a origo ovladače stažený ze stránek HP. OS W7 Enterprise 32bit (origo). Problém je v tom, že pokud se nastaví na displeji jiné než nativní rozlišení (1280x800), tak se obraz neroztáhne. Takže pokud dám např. rozlišení 800x600, je uprostřed displeje malý okno 800x600. Pokud k NB připojím ext. monitor, tak to funguje v pořádku.

Zkoušel jsem čachry s ovladačema, ale je to pořád stejný. Když byly na NB XP vše fungovalo tak jak má. Zajímavý je, že ty origo ovladače hlásí chybu a navíc v CCC nejde nic nastavit. Ten soft je vlastně úplně k h*:aut

Nemáte nikdo tipa, co s tím? Nějaký \"back door\" přes registry, nebo tak něco?

Ještě přidám screeny:

post-2095-14109613182216_thumb.jpg

[upravil dne 16.10.10 od MJSytic]

Odesláno

Několikrát jsem už na HPčkách řešil podobný problémy s ovladači i když to nebylo na grafiku. Zkoušel jsi použít starší ovladač? Instalace starší verze ovladačů mi pomohlo např. u problému s Quick Lunch Buttons u HP notebooků. Můžeš zkusit použít i ovladače od ATI, ale může se stát, že ti to při instalaci hodí hlášku ve smyslu \"ovladač není ověřen výrobcem\" a nepůjdou použít.

Odesláno

Hmm, no jo, ale jakej? Ten co tam teď je, je přímo ze stránek HP k tomu určený. Je to celej balík odtud

Zkoušel, jsem i ovladač pro Visty, ten \"funguje\" stejně. Zkoušel jsem i ty ovladače přímo od ati, ale tam mi to buď nejde naistalovat (hláška že graf čip neodpovídá typově), nebo se to chová stejně :(

Taky jsem zkusil nějakej soft na úpravu ovladačů na klasický karty přímo pro NB čipy a nic. Windows update mi nic nenajde (samo jsem to zkoušel, když byl graf, ovladač odinstalovaný).

Osobně myslím, že bude problém s driverem displeje. Když NB připojím k TV nebo monitoru, tak se to krásně roztahuje na celeou obrazovku, ale na displeji ani ťuk :myslim

Odesláno

Driver: byl si rychlejší - jj zkoušel jsem fakt všechno možný. Starší ovladač bohužel pro W7 není. Je tam jen tenhle. Na NB jsem měl XP, pak chvilku Visty a tam mi to fungovalo normálně. Až teď na 7 to zlobí :(

Jediný, kdy to jde normálně, když dám ten ovladač dopryč, ale to zase nemůžu gamesit :D

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...