MJSytic Odesláno 16. říjen 2010 Odesláno 16. říjen 2010 Zdárec všem, po delší době tu mám další IT oříšek. Po nefunkčním exploreru na 64bit W7 řeším problém s NB HP 6910p. Je tam ati grafika X2300 a origo ovladače stažený ze stránek HP. OS W7 Enterprise 32bit (origo). Problém je v tom, že pokud se nastaví na displeji jiné než nativní rozlišení (1280x800), tak se obraz neroztáhne. Takže pokud dám např. rozlišení 800x600, je uprostřed displeje malý okno 800x600. Pokud k NB připojím ext. monitor, tak to funguje v pořádku. Zkoušel jsem čachry s ovladačema, ale je to pořád stejný. Když byly na NB XP vše fungovalo tak jak má. Zajímavý je, že ty origo ovladače hlásí chybu a navíc v CCC nejde nic nastavit. Ten soft je vlastně úplně k h* Nemáte nikdo tipa, co s tím? Nějaký \"back door\" přes registry, nebo tak něco? Ještě přidám screeny: [upravil dne 16.10.10 od MJSytic] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 16. říjen 2010 Odesláno 16. říjen 2010 Ovladač nepodporuje CCC, takže zkus jinej, nejlepe na strankach AMD - Ati, nebo zkus aktualizaci přímo přes W7 z internetu http://pc.poradna.net/q/view/538708-ati-mobility-radeon-x2300-a-ovladace-pro-win-7 [upravil dne 16/10/10 od Radek Hurvajz] Citovat
Driver Odesláno 16. říjen 2010 Odesláno 16. říjen 2010 Několikrát jsem už na HPčkách řešil podobný problémy s ovladači i když to nebylo na grafiku. Zkoušel jsi použít starší ovladač? Instalace starší verze ovladačů mi pomohlo např. u problému s Quick Lunch Buttons u HP notebooků. Můžeš zkusit použít i ovladače od ATI, ale může se stát, že ti to při instalaci hodí hlášku ve smyslu \"ovladač není ověřen výrobcem\" a nepůjdou použít. Citovat
MJSytic Odesláno 16. říjen 2010 Autor Odesláno 16. říjen 2010 Hmm, no jo, ale jakej? Ten co tam teď je, je přímo ze stránek HP k tomu určený. Je to celej balík odtud Zkoušel, jsem i ovladač pro Visty, ten \"funguje\" stejně. Zkoušel jsem i ty ovladače přímo od ati, ale tam mi to buď nejde naistalovat (hláška že graf čip neodpovídá typově), nebo se to chová stejně Taky jsem zkusil nějakej soft na úpravu ovladačů na klasický karty přímo pro NB čipy a nic. Windows update mi nic nenajde (samo jsem to zkoušel, když byl graf, ovladač odinstalovaný). Osobně myslím, že bude problém s driverem displeje. Když NB připojím k TV nebo monitoru, tak se to krásně roztahuje na celeou obrazovku, ale na displeji ani ťuk Citovat
MJSytic Odesláno 16. říjen 2010 Autor Odesláno 16. říjen 2010 Driver: byl si rychlejší - jj zkoušel jsem fakt všechno možný. Starší ovladač bohužel pro W7 není. Je tam jen tenhle. Na NB jsem měl XP, pak chvilku Visty a tam mi to fungovalo normálně. Až teď na 7 to zlobí Jediný, kdy to jde normálně, když dám ten ovladač dopryč, ale to zase nemůžu gamesit Citovat
MJSytic Odesláno 6. listopad 2010 Autor Odesláno 6. listopad 2010 Vracím se k tomuto tématu, protože jsem problém teprve teď vyřešil. Nakonec pomohlo stažení softu ATI GPU Scaling Fix v1.1 for Windows 7 A dušička má konečně pokoj Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.