Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

HonzaZ: koukni prosimtě na moje VIN, jestli muzu dat tempomat s limiterem. na brzdě mam 4 kable. VINko v podpisu. DIky

[upravil dne 31/8/11 13:41 od cipsnaj]

Odesláno

HonzaZ:

Ups :-) Sem si ani nevšiml, že sem ještě nestihl změnit AUTO!!! :-)

Omlouvám se a chybu okamžitě napravím. Samozřejmě je to do 307.

VIN: VF33HRHSB83265730

Předem moc děkuju!!!

Jo ještě , když už ses takhle zapojil - nevíš kde se dá páčka sehnat? Začínám zjišťovat, že je to malinko nadlidskej výkon...

Edit:

Ještě bych potřeboval jednu obrovskou pomoc. Mám přístup k PP2000, takže povolit tempomat v řídící jednotce by neměl být problém. No neměl být- zde je ta žádost. Nenapsal by někdo krok po kroku na co klikat? Vím, že to určitě nebude nikdo chtít sepisovat, ale obrovsky by mě to pomohlo a ušetřilo spoustu času...

MOCKRAT Děkuju!!

[upravil dne 31/8/11 07:41 od Soukynek]

Odesláno

Tak, konečně se mi podařilo vyfotit spínač na brzdovém pedálu.

Není to nic moc, jen z mobilu, ale dá se.

Důležité je, aby ti do něj vedly 4 dráty.

2 jsou na brzdové světlo a 2 na zrušení tempomatu, při brždění.

Záleží ale, co máš za rok výroby. Co jsem koukal na fóru, ve starších P307 byly při zapojení temp. na pedálu spínače dva.

Dovolil bych si odpovědět za Honzu

Všechno na co se ptáš je v návodu výše:

Páčku koupíš v Peugeotu, nebo na vrakáči. Jsou 2 varianty, fungují obě.

č. dílu 6242z8 - tempomat s limitací rychlosti - 1998,- s daní (na aktivaci limitace potřebuješ ještě jiný plynový pedál se spínačem)

č. dílu 6242z9 - jen tempomat 1680,- s daní

PP2000 nastavení:

(v závorce přibližný překlad jak je to v PP2000 s češtinou)

a/ Engine ECU / config / cruise control / present ( počítč motoru/konfigurace/kontrola rychlosti/přítomna)

b/ BSI / config / customer options / misc / presence of cruise control / speed limiter ( selection will be dependant on speed limiter fitted or not.)

(BSI/konfigurace/zákaznické nastavení/různé/přítomnost kontroly rychlosti/limit rychlosti) - podle toho, co aktivuješ (na co máš páčku)

Jak funguje tempomat a limitace je v návodu k autu:

tempomat.pdf

limitace.pdf

spinac.jpg

[upravil dne 31/8/11 10:56 od tommm]

[upravil dne 31/8/11 11:46 od tommm]

[upravil dne 31/8/11 11:47 od tommm]

[upravil dne 31/8/11 11:47 od tommm]

[upravil dne 31/8/11 14:14 od tommm]

Odesláno

tomm:

díky za odpovědi a za fotku (přesně takhle to vypadá i u mě)

dál k páčce - prvně jsem chtěl řešit variantu vrakáč , bazary a podobně - levnější variantu. Ale jak to tak vidím, tak to je fakt bez šance - už sem toho obvolal a obeslal ani nevím kolik a vůbec nemají a když měli ,tak to byla otázka minut než někdo zavolal a už neměli. Další varianta je jasná - Peugeot... (Asi nic jinýho nezbyde)

další věc je k softwaru - to cos napsal tak to mě bylo i jasný - co sem si ale přeložit neuměl je krok 5 a 6. Ale myslím, že ty už asi ani nebudu potřebovat...

Takže ještě jednou moc a moc děkuju!!!

Odesláno

Krok 5 je, že si máš označit místo páčky na spodním plastu a opatrně vyříznout pro ní díru.

Nebo koupit nový spodní plast s dírou pro tempomat. (stojí cca tolik co třetina nové páčky :D

Krok 6 Vyzkoušet tempomat při jízdě. Funguje jen při zařazeném 4 nebo 5 rychlostním stupni a rychlosti nad 40 Kmh.

(když podmínky nejsou splněny tak ti jenom zablikají 3 vodorovné čárky na displeji místo nastavené rychlosti a temp. se nespustí) - viz návod k vozidlu

Tempomat by se měl vypnout při stlačení brzdového nebo spojkového pedálu.

[upravil dne 31/8/11 11:07 od tommm]

[upravil dne 31/8/11 11:08 od tommm]

Odesláno

V Praze jsem obvolal asi 5 Peugeotů a všude měli 6242Z9 (tempomat) já chtěl 6242Z8 (i limitace) - co kdybych chtěl pozdejš i limitaci (jsem taková hračička :myslim ) Tu měli jenom u jednoho dealera skladem a poslední kus, tak jsem měl štěstí...

Odesláno

To jsou teda ku*vy - z vrakáče za 1000! :bacha Využívají toho, že je o to zájem...

teď sem volal na jeden vrakáč a za 1000,- Ale co už - lepší než 1680 v servisu...

Každopádně děkuju!!!

Odesláno

Zdravím ap ozdravuju,

měl bych opět pár dotazů...

1, nainstalována páčka bez sebemenšího problému

2, vyřízlý otvor opět bez sebemenšího problému

3, páčka s limiterem (ten vím, že momentálně nevyužiju

4, Spuštěn sw pp 2000 a provedeno povolení v počítači motoru - bez problému

5, BSI - sou zde 4 varianty

5a, regulace rychlosti 1 Varianta A

5b, regulace rychlosti 1 varianta B

5C, regulace rychlosti 2 Varianta A

teď mě tak napadá, že si ty varianty nepamatuju :-)

Ale - kždopádně - varianta 1A funguje

jedinej problém vidím v tom, že se nezobrazuje na počítači mezi budíkama zvolená rychlost??!!! Nahoře mám pořád najeté kilometry - co se po dvou tisících mažou a dole stav tachometru celkem...

Moje otázka - kterou alternativu z bodu 5 jsem měl zvolit???

Jak sem už napsal - tempomat funguje. Jedná se o páčku s limiterem, na brzdě jsou 4 drátky v jednom pinu. víc potřebných informací mě nenapadá... :-)

Děkuju za odpovědi

Odesláno

Ty varianty to chce vyzkoušet. Pokud zvolíš nesprávnou, tak tempo nefunguje. Na 307 většinou funguje varianta bez zobrazování rychlosti. Mezi budíkama na displeji s km se zobrazí Cc.

Odesláno

jojo, jak sem psal - tempo funguje, jen na tom displeji se nezobrazí vůbec nic - nahoře sou ujetý kilometry (do 2000) a dole stav tachometru, ale to je jen taková kosmetická úprava :-)

Odesláno

Taky bych měl dotaz, jeden zmístních uživatelů se mně snažil sprovoznit tempomat. Káble sem měl v pořádku, nacvakli jsme páčku, vše vypadalo ok, ale při spuštění tempomatu i při rychlosti cca 60-70 km/h a při 4 nebo 5ce na mě jen zablikaly 3 vodorovný čárky a nezapnul se. Máte někdo ponětí v čem to mohlo být?

Odesláno

Přesně tohle se mě tam psalo, když sem měl v BSI vybranou špatnou možnost. Je potřeba zkoušet - mě vyšla ve finále dobře první varianta!!! (varianta bez regulace je první a potom je hned s regulací rychlosti 1 (varianta A) Tak ta mě jde!!! Co popisuješ mě dělala varianta 2.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...