Martin 1981 Odesláno 13. říjen 2010 Odesláno 13. říjen 2010 caute ,kto mi poradite ako vymenit brzdovu kapalinu na P106,rv97,1.1benzin,zacalo slabo brzdit a blika kontrolka rucnej brzdy Citovat
Benžík Odesláno 13. říjen 2010 Odesláno 13. říjen 2010 Dolejvat kapalinu a odvzdušnovat postupně všecky kola (jeden dolejvá kapalinu, druhý šlape na brzdu, třetí povoluje a utahuje odvzdušnováky a majitel se na to kouká ). Hladina klesla bud proto, že se moc sjely destičky, nebo něco někde teče, nejčastějš je to zadní prasátko. Takže kromě kapaliny budeš měnit ještě něco dalšího. Citovat
Martin 1981 Odesláno 13. říjen 2010 Autor Odesláno 13. říjen 2010 sorry a proč v sekci 406 mam aj 406ku tak som sa pomylil,pardon Citovat
Mariusz23 Odesláno 13. říjen 2010 Odesláno 13. říjen 2010 Nejlepší je vytáhnou starou brzdovku z nádržky ven ,pak dolejt novou a začít jakoby z odvzfušňováním aby se ta stará dostala z hadiček pryč a neustále dojejvat novou. Takle to dělaj i servisech. Je na to i odsávačka která se připojí na kompesor. Já jsem to dělal klasicky a zkurvil jsem brdovej válec kterej jsem prošláp a taky když se ti zavzdušní ABS tak to musíš odvzdušnit přes počítač jinak to neuděláš. Teda aspoň u 406 coupe. Citovat
Martin 1981 Odesláno 13. říjen 2010 Autor Odesláno 13. říjen 2010 106ka nema ABS,kolko brzdovky bude treba,cca1L ?Aku tam mam naliat. Takze vytiahnem staru s nadrzky nalejem novu,a odvzdusnujem od LP kolesa moze byt? Citovat
Cardaaa Odesláno 13. říjen 2010 Odesláno 13. říjen 2010 tak tu speciální odsávačku máme doma taky.. u nás jí říkáme vysavač a jde to s ním taky krásně... Citovat
suk.p Odesláno 13. říjen 2010 Odesláno 13. říjen 2010 Brzdovky cca 1/2 litr zační vzádu ,nejlépe v pravo, to je nejdelší vedení, a pokračuj do předu. Ale nejlepší je to plničkou, kvůli tomu prošláplímu válci, jak tvrdí Mariusz23, stává se to. u nás v servise to děláme cca 200kč nevím jak u vás. Citovat
straki007 Odesláno 13. říjen 2010 Odesláno 13. říjen 2010 dělám to injekční stříkačkou Hele a muzes i brckem. Tady nejaky borec tak taha ostrikovace........ Citovat
peugeot09 Odesláno 13. říjen 2010 Odesláno 13. říjen 2010 Brzdovku brčkem nee. Stačí to trošku neodhadnout a taky si srknete. Sice smrdí ale chuť je nasládlá, asi jako u cukrové vaty. A po nechtěném nabumbání se vás bude docela bolet hlava (bůhví proč). Kdepak, radši tu stříkačku. [upravil dne 13/10/10 od peugeot09] Citovat
Mariusz23 Odesláno 14. říjen 2010 Odesláno 14. říjen 2010 Jo hlavně nepít je to pěkná ****** ta brzdovka a hlavně at se ti to nedostane někam na lak u auta. Dokáže sundat barvu až na plech když si toho nevšimneš, to jsem taky zjistil:( . Dal bych tam DOT 4 je spotřebuješ tak litr, když hodně tak litr a půl, ale pořád je to lepší než prošlápnou hlavní brzdovej válec, to je pak dražší sranda... Citovat
pastorek Odesláno 14. říjen 2010 Odesláno 14. říjen 2010 Dá sa vymeniť i v jednej osobe. Na hadičku dám spätný ventil s ostrekovača, jeden koniec na odvzdušňovák a druhý do nádoby. Povolím odvzdušňovák a jemne šlapem na brzdu. Pri stláčaní rýchlejšie, pri povoľovaní pomalšie. Po 5 - 6 šliapnutiach dolejem nádržku a skontrolujem či v hadičke je čistá kvapalina bez bubliniek. Ak je tak dotiahnem odvzdušňovák a idem na ďaľšie koleso. Začínam vždy od najbližšieho a pokračujem k najvzdialenejšiemu. Napríklad na P405 sú trubky vedené po pravej strane tak najvzdialenejšie je LZ a nie PZ ako by sa zdalo. Robím si opravy sám a už ma nebavilo vždy niekoho nahánať na šlapanie. Citovat
Jeny Odesláno 14. říjen 2010 Odesláno 14. říjen 2010 ten jednosměrnej ventil je super nápad:potlesk Když jsem odvzdušňoval já, tak jsem vždycky naháněl někoho z rodiny:D Citovat
ozzy56 Odesláno 14. říjen 2010 Odesláno 14. říjen 2010 používal jsem kdysi k tomu ventilek z duše jízdního kola, ale radši jsem v garáži s někým, kdo mi šlape a u práce s ním kecám:aut [upravil dne 14/10/10 od ozzy56] Citovat
Martin 1981 Odesláno 14. říjen 2010 Autor Odesláno 14. říjen 2010 takze unika od zadneho praveho kolesa kapalina:mad:,volal som s mechanikom pozre to az v stredu,co mam nato zohnat co sa tam pokaslalo ak mal niekto podobny problem dajte info Citovat
Jeny Odesláno 14. říjen 2010 Odesláno 14. říjen 2010 Vzadu jsou bubny? Jestli jo, tak to bude nejspíš protejkat přes těsnění brzdovýho válečku Citovat
106sťák Odesláno 14. říjen 2010 Odesláno 14. říjen 2010 jj teče to tím mě to teď začlo taky...koupil sem nový gumyčky ale pak se na to vykašlal a radši koupil brzdovou kapalinu a ty gumyčky vrátil,páč to je na celý prasátko-může být vydřený...otec prý má tak mi ho tam v sobotu namontuje Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.