Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dolejvat kapalinu a odvzdušnovat postupně všecky kola (jeden dolejvá kapalinu, druhý šlape na brzdu, třetí povoluje a utahuje odvzdušnováky a majitel se na to kouká :D). Hladina klesla bud proto, že se moc sjely destičky, nebo něco někde teče, nejčastějš je to zadní prasátko. Takže kromě kapaliny budeš měnit ještě něco dalšího.

Odesláno

Nejlepší je vytáhnou starou brzdovku z nádržky ven ,pak dolejt novou a začít jakoby z odvzfušňováním aby se ta stará dostala z hadiček pryč a neustále dojejvat novou. Takle to dělaj i servisech. Je na to i odsávačka která se připojí na kompesor. Já jsem to dělal klasicky a zkurvil jsem brdovej válec kterej jsem prošláp a taky když se ti zavzdušní ABS tak to musíš odvzdušnit přes počítač jinak to neuděláš. Teda aspoň u 406 coupe.

Odesláno

106ka nema ABS,kolko brzdovky bude treba,cca1L ?Aku tam mam naliat.

Takze vytiahnem staru s nadrzky nalejem novu,a odvzdusnujem od LP kolesa moze byt?

Odesláno

Brzdovky cca 1/2 litr zační vzádu ,nejlépe v pravo, to je nejdelší vedení, a pokračuj do předu. Ale nejlepší je to plničkou, kvůli tomu prošláplímu válci, jak tvrdí Mariusz23, stává se to. u nás v servise to děláme cca 200kč nevím jak u vás. :)

Odesláno

Brzdovku brčkem nee. Stačí to trošku neodhadnout a taky si srknete. Sice smrdí ale chuť je nasládlá, asi jako u cukrové vaty. :)

A po nechtěném nabumbání se vás bude docela bolet hlava (bůhví proč). Kdepak, radši tu stříkačku. :roll

[upravil dne 13/10/10 od peugeot09]

Odesláno

Jo hlavně nepít je to pěkná ****** ta brzdovka a hlavně at se ti to nedostane někam na lak u auta. Dokáže sundat barvu až na plech když si toho nevšimneš, to jsem taky zjistil:( . Dal bych tam DOT 4 je spotřebuješ tak litr, když hodně tak litr a půl, ale pořád je to lepší než prošlápnou hlavní brzdovej válec, to je pak dražší sranda...

Odesláno

Dá sa vymeniť i v jednej osobe. Na hadičku dám spätný ventil s ostrekovača, jeden koniec na odvzdušňovák a druhý do nádoby. Povolím odvzdušňovák a jemne šlapem na brzdu. Pri stláčaní rýchlejšie, pri povoľovaní pomalšie. Po 5 - 6 šliapnutiach dolejem nádržku a skontrolujem či v hadičke je čistá kvapalina bez bubliniek. Ak je tak dotiahnem odvzdušňovák a idem na ďaľšie koleso. Začínam vždy od najbližšieho a pokračujem k najvzdialenejšiemu. Napríklad na P405 sú trubky vedené po pravej strane tak najvzdialenejšie je LZ a nie PZ ako by sa zdalo.

Robím si opravy sám a už ma nebavilo vždy niekoho nahánať na šlapanie.

Odesláno

používal jsem kdysi k tomu ventilek z duše jízdního kola, ale radši jsem v garáži s někým, kdo mi šlape a u práce s ním kecám:aut

[upravil dne 14/10/10 od ozzy56]

Odesláno

takze unika od zadneho praveho kolesa kapalina:mad:,volal som s mechanikom pozre to az v stredu,co mam nato zohnat co sa tam pokaslalo ak mal niekto podobny problem dajte info

Odesláno

jj teče to tím mě to teď začlo taky...koupil sem nový gumyčky ale pak se na to vykašlal a radši koupil brzdovou kapalinu a ty gumyčky vrátil,páč to je na celý prasátko-může být vydřený...otec prý má tak mi ho tam v sobotu namontuje

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...