Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

dunění do kastle v nízkých otáčkách HDI

Recommended Posts

Odesláno

Dřív to vůbec nedělalo a auto jelo potichu, myslel jsem že je to prasklým vlnovcem výfuku a děravým zadním dílem výfuku, ale po výměně to dělá pořád. Projevuje se to jen v nízkých otáčká v záběru.

Mám vyměněný spodní silentblok motoru, na ten vrchní jsem nešáhnul a motor tam pořád trochu chodí.

co to může být:

1. horní silentblok

2. Nebo jak se postupně povoluje rozvoďák, tak je jiný úhel předvstřiků (dá se to na diagnostice korigovat?)

na klasice se dala tvrdost chodu motoru ovlivnit pootočením čerpadla

3. turbo

4. něco jinýho

Odesláno

Pri nizsich otackach a pri rozbiehani to je horne ulozenie motora, ta ojnicka a ak pises ze ti tam motor \"trocha chodi\", tak by som ju urcite vymenil ;)

Odesláno
Pri nizsich otackach a pri rozbiehani to je horne ulozenie motora, ta ojnicka a ak pises ze ti tam motor \"trocha chodi\", tak by som ju urcite vymenil ;)

ono jak to chodí, tak to zničilo vlnovec výfuku. to dunění do kastle je jen malé a ještě při naloženém autě do kopce, jinak je ticho, ale dříve nebylo slyšet nic.

ten držák (silentblok) je někde pod sáním na převodovce, musím podložit motor, nebo to bude viset samo? vůbec nevím jak to tam vypadá a co to může stát.

[upravil dne 11.10.2010 od JirkaB]

Odesláno
silentblok na převodovce--zvedneš pod převodovkou a silentblok povolíš-vyměníš, cena u Autobenex cca 1800 kč

něco jsem našel tady

http://www.e-cat.cz/c-1088_151323_205187_597451_597460/peugeot/406-8b-10-95-05-04/2-0-hdi-90-1997ccm-66kw-90hp-02-99-05-04/motor/zaveseni-motoru.html

jsou tam celkem 3 (tu ojničku najdu na pravé straně ve směru jízdy?) odhaduji to přesně na to co si mi poslal, protože to víc chodí u převodovky a dole to mám asi rok vyměněný a nic se nezlepšilo.

Odesláno

ta ojnička v odkazu je na HDi, je ve směru jízdy vpravo u hlavního silentbloku motoru, většinou je třeba vyměnit ten hlavní silentblok motoru...

[upravil dne 11/10/10 od ozzy56]

Odesláno

Také se mi ozývalo u 406 HDI dunění v otáčkách kolem 1800, zvláště při akceleraci. Bylo to potom, co jsem si nechal vyměnit prasklý vlnovec. Nakonec jsem vyměnil celý díl s katalyzátorem a vlnovcem od Bosalu a byl klid. Pak jsem zjistil, že vlnovec nebyl navařen rovně a bylo tam neustálé pnutí.

Odesláno

tak jsem překontroloval vrchní uložení na obou stranách a chodí to tam jen minimálně (zatažená ručka a přes spojku 1 a zpátečka) jediný co bych řekl, tak možná trochu to hlavní uložení pod ojničkou, ale ještě bych mu dal nějaký čas.

Podle pohybu motoru bych to odhadnul spíš na víc volnější spodek, ale ten jsem už měnil. Takže silentbloky zatím nechám.

Dělá mi to jen kolem 1800 otáčkách, pak už je klid.

Jak jsem měnil vlnovec tak jsem udělal trochu kratší předek a celý výfuk mám natažený na gumách směrem k motoru, že by toto?

U katu jsem ještě nově našel dírku ve sváru na trubku k motoru.

V garáži mám ještě na výměnu kus zadní roury k zadnímu tlumiči, ale čekám na díru u držáku před zadní nápravou, kde už je to 2x vařený.

Tu trubku budu řezat někde pod ruční brzdou a nechám ji pak trochu delší abych napravil ten zkrácený předek.

PS: na 66kW verzi je jen KAT a zadní tlumič

Odesláno
Také se mi ozývalo u 406 HDI dunění v otáčkách kolem 1800, zvláště při akceleraci. Bylo to potom, co jsem si nechal vyměnit prasklý vlnovec. Nakonec jsem vyměnil celý díl s katalyzátorem a vlnovcem od Bosalu a byl klid. Pak jsem zjistil, že vlnovec nebyl navařen rovně a bylo tam neustálé pnutí.

to dunění při 1800 se mi projevuje spíš jako zadrnčení v kastli auta (chytne to rezonanci, která pak odezní). Je to ono?

Možná to má souvislost s KATem, že by uvnitř byl vysypaný?

[upravil dne 12.10.2010 od JirkaB]

Odesláno
jej, to mi dela uz 2 roky :) ... pri akceleraci, takove zadrnceni plechove kolem 1800 otacek ... ale zatim jsem nepatral :)

jo přeně to mám na mysli... Na začátku kdy jsem auto koupil to nedělalo, proto pátrám.

To je zvláštní, ty máš BREAK a já SEDAN a dělá to taky, kolik dílů tlumiče tam máš?

[upravil dne 12.10.2010 od JirkaB]

Odesláno

já jsem to tam našponoval hodně abych mohl přimontovat vlnovec na parohy výfukových svodů. Holt jsem to při výměně vlnovce uříznul krátký a 5cm mi chybělo. Zadní díl vyfuku je na gumách hodně natažený dopředu.

Odesláno

No mne drncal (ale isto nedunel) plech na zvodoch, na benzine okolo 2200 otacok...jazdil som tak skoro mesiac a potom som zistil ze stacilo dotiahnut jednu skrutku :D

Odesláno
To bude určitě příčina. Výfuk musí být usazen bez \"napnelismu\".

tak,tak, napnelismus výfuk nemá rád:), musí být uložen volně v pryž. příchytkách...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...