Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406 - samovolné zapínaní směrového světla

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

mám 406ku (sedan, 2.0 HDI) a začal mě trápit levý blinkr. Občas se spustí sám, třeba když přejedu nějakou nerovnost a auto skočí. Poté mám problém ho vypnout. Zkouším blikat doprava a doleva, než se blikání zastaví. Vypadám potom jako vánoční stromeček a při jízdě městem to je hodně špatné...

Jak jsem psal, někdy se blink spustí sám, někdy když blikám doleva tak nelze vypnout. pravý je v pořádku.

Nesetkal se s tím, prosím, někdo? Případně jak závadu odstranit? Zvládnu to sám, nebo je lepší servis?

Díky

Odesláno

Díky, trošku jsem tu na fóru hledal, tak to zkusím nějak podložit. Ale nevím, jestli to pomůže, páčka je totiž pořád ve střední pozici, nepadá \"dolů\" (blikání vlevo)

Rok výroby je 2000, typ páčky bohužel nevím. Nejsou na nějakém webu fotky páček, abych je mohl identifikovat? Díky

Odesláno

Měl jsem ten samý problém, nicméně s trochou šikovnosti to jde opravit. Bohužel to nemám nafocený a rozebírat to podruhé se mi nechce :)

Pokud páčku vyndáš a rozebereš (to jde vcelku blbě), zjistíš, že spínání blinkru funguje na principu posouvání jezdce ve dráze. Ostatně je to asi nejjednodušší způsob. Jedna půlka dráhy je celá a jedna půlka rozdělená na třetiny - blik vpravo, nic, blik vlevo. Celý problém bude zřejmě v tom, že na jezdci (vypadá podobně jako hrot propisky) už je ošoupaný hrot a je na něm ploška na straně kde je dráha přerušená. Tím pádem spíná nic+blik najednou.

Máš pak dvě možnosti: buď ho prohodíš za nějaký míň používaný, třeba z mlhovky, nebo ho bude stačit jen otočit o 180st a doufat.

Pak spínač sestavit zpátky dohromady (a to je libovka) a namontovat...

Hodně štestí :papa

Odesláno

Když je to rok 00, tak to je bez MUX, tudíž jednotlivy pačky. Taky jsme měli ten sám problém, zkoušeli to opravit, ale nakonec se stejně musela koupit páčka, protože jezdit po městě a blikat když se páčce zachce neni zrovna to ideální.

tady je odkaz na novou páčku nová páčka

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...