Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

zdravim,dnes som si chcel odpojit EGR ventil,ako ste pisali,ale vsimol som si,ze ked odpojim konektor od el.ventilu,auto nic nehlasi a nic zle sa nedeje..znamena to,ze nemusim odpajat nijake hadicky a vkladat podlozku?logicky mi to vychadza tak,ze ked sa ventil neotvara,nemoze nasavat-je tak? mam new 99 model :myslim

Odesláno

Sice nemusíš, leč není zaručeno úplné uzavření ventilu. Doporučuji kompletně odpojit. Já i demontoval ovládací ventil od podtlaku i hadičku k němu a odbočku podtlaku snadno zaslepil šroubkem.

Odesláno

Ja mam new model rok 2004 a po zaslepeni EGR mi pisalo antopollution fault, po odslepeni to zmizlo :( ... akurat som sa s tym teraz babral, ale aspon som rad ze som vycistil to svinstvo:roll

Odesláno

Ahoj, EGR je pri nízkych otáčkach (voľnobeh a okolo neho) otvorený a postupne sa so zvyšovaním otáčok zatvára :myslim Aj ja mám 406 HDi r.v.2004 a po zaslepení mi po určitom čase vyskočila tá hláška antipollution fault (aj po opätovnom vymazaní cez PC), tak som dal nový EGR (už prepúšťal), vyčistil potrubie a zatiaľ je pokoj.

Odesláno

nechce to odpojovat zadne konektory, ale jen dat zaslepku mezi EGR a sani, to je nejjistejsi...

vsechny hadicky i konektory nechat zapojene...

Tak to mam ja na r.v. 2000 a vse OK...

Odesláno

plaky23:

Luigi to nenapisal celkom spravne. EGR otvara podtlak, ktory reguluje solenoidny ventil. Ked motor stoji, tak nevytvara podtlak, a ventil je zavrety. Ani pri neutrali neni otvoreny, a takisto nieje celkom pravda, ze sa postupom otacok zatvara. Otvara a zatvara sa v zavislosti na zatazi motora. Takze mozes mat aj 3000 otacek ale velmi lahku nohu na plyne, tak bude otvoreny...

Odesláno

potrebovalby som teda poradit....chcem dat tu medennu vlozku medzi ten spoj,ale nemozem to od seba nejako odlepit...ledva som to rozpojil,nie to aby som este nieco medzi to dal....asi nieco robim zle....

Odesláno

Co mas tu prvu fotku tak to mas dobre, ale najlahsie mas zhodit dole to hlinikove koleno... medzi nim a sanim je papierove tesnenie, to potrhas, takze dat nove (ja som to riesil tesniacim tmelom na motory) ... ked ho das von z auta uvidis kolko mas v nom bordelu (humus hrozny:bojim), takisto bude mat strasne moc bordelu priamo v sani, vycisti co sa bude dat, len to moc nenatlac dovnutra:papa

Ty mas este ten stary system, ja uz mam to EEC 2000 ci ako sa to vola, tam to vyzera zlozitejsie:)

Odesláno

ok..hotovo...tym hlinikovym kolenom si asi myslel to,co je pod egr...pokusal som sa o to ale matky su tak hrdzave,ze som to vzdal...radsej,aby som to nezlomil...nakoniec som tam tu podlozku dostal,bolo treba viac sili na to..uvidime,ako sa to bude chovat...ostatne som nechal zapojene,ako ste pisali....dik :super

Odesláno

plaky23: Nechceš rovnou udělat fotonávod \"jak na to\", aby věděli i ostatní? :mrk Všude jsou návody, na co kde šáhnout, ale chybí k tomu fotografický doprovod, jak co vypadá, kde se to v motorovym prostoru nachází, kde co uvolnit, odšroubovat, co kde vyndat, jak čistit ten bordel, foto, kolik bordelu jsi tam měl ty :D , jak jsi vyrobil to těsnění, kam jsi ho dal atd...... ;)

Odesláno

Tak, tak, foxo to napísal presne, EGR je pri vypnutom motore uzavretý a otvára sa podtlakom v závislosti na otáčkach :super Tým, že sa odpojí len konektor, sa nemusí vyriešiť uzatvorenie ventila v prípade, ak dobre netesní.

Odesláno

Stifler: hmm..to by nebolo zle ale ja nie som odbornik...vycistene nemam nic,lebo ako som pisal,nemozem odtiahnut dve matice-koleno,tie su tam uz asi na vecnost....ja som iba vlozil medenu vlozku medzi ten spoj a to drzi iba na dvoch imbusoch...

Odesláno

Ja to mam nafotene trochu, hodim sem aspon pre ukazku nejaky obrazok:)

Tak tu je pohlad na ciastocne vycistene sanie, je tam vidiet aj vystup od egr (napravo dole) ... drzia ho iba 2 skrutky s imbus hlavou, pod tym je jedno plechove tesnenie.

[upravil dne 9/10/10 od Qcko]

post-26023-14109613066019_thumb.jpg

Odesláno

A tu je pohlad na to \"koleno\", taktiez ciastocne vycistene, viac som toho neodfotil, lebo ked som sa pustil riadne do cistenia, tak som uz nemohol nic chytat, bol som totalne cierny :D ... kazdopadne planujem zhodit cele sanie na jar a vycistit ho zvnutra, tento diel som vycistil tak, ze sa znovu leskol a mal som z toho dobry pocit:aut

post-26023-14109613066427_thumb.jpg

Odesláno

no tu mam jednu fotku toho novsieho typu EGR a prislusenstva. Myslim, ze je tam len ten roziel, ze ten novsi ma chladenie tych vyfukovych plynov, co prepusta EGR do sania...

[upravil dne 9/10/10 od foxo]

post-31381-14109613069717_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...