janci77 Odesláno 3. říjen 2010 Odesláno 3. říjen 2010 Čaute, už dlhšiu dobu ma trápi vypadávanie tachometra, ktoré je spojené s tým, že mi prestane počítať kilometre, čiže predpokladám, že bude problém v čidle... Popíšem trochu, ako sa problém vyskytuje: - nikdy sa nestalo, že po naštartovaní a vyrazení, by tachometer nefungoval - minulú zimu prestával fungovať tak po cca 15 - 20 minútach jazdy skoro na tom istom mieste - keď cestujem napr. viac ako hodinu, tak sa nikdy nestalo, aby tachometer prestal ukazovať - teraz vypadáva približne po tých 15 - 20 minútach jazdy - chyba sa prejavuje tak, že ručička tachometra náhle spadne na 0 a ostane tak, po chvíli sa zdvihne na cca 20 km/h a spadne a tak dokola, potom je na nule a nakoniec (zatiaľ vždy) sa \"chytí\" a ukazuje správne Ide mi o to, či mi stačí kúpiť len ten snímač, alebo aj to ozubené koliesko... Vopred Vám ďakujem za rady... Citovat
janci77 Odesláno 3. říjen 2010 Autor Odesláno 3. říjen 2010 - koliesko č.2 + tesnenie č.4 [upravil dne 3/10/10 od janci77] Citovat
janci77 Odesláno 4. říjen 2010 Autor Odesláno 4. říjen 2010 Chlapi, neviete aspoň niekto podľa tých príznakov spomenutých vyššie, povedať, čo by mohlo byť v háji? Čidlo alebo ozubené koliesko... Citovat
punkac Odesláno 4. říjen 2010 Odesláno 4. říjen 2010 kolečko je levnější, začal bych s ním. Čidlo si zase můžeš půjčit Citovat
Qcko Odesláno 5. říjen 2010 Odesláno 5. říjen 2010 Sam si si vlastne odpovedal na svoj problem, mozu to robit obe veci, ako napisal punkac pozri koliesko (vymen), ak bude v poriadku tak precisti cidlo, ak to nepomoze tak treba nove, stoji okolo 60€ mam pocit origo;) Citovat
godzila.01 Odesláno 5. říjen 2010 Odesláno 5. říjen 2010 Mně na 406cu pomohla výměna kolečka a pročištění čidla .... Citovat
Leito Odesláno 5. říjen 2010 Odesláno 5. říjen 2010 Najprv ho rozober a vycisti , a potom uvidis ze co jak Citovat
Andreww Odesláno 5. říjen 2010 Odesláno 5. říjen 2010 Předpokládám, že mám obdobný problém. Jen s tím, že mě to spadne na \"nulu\" a po nějaké době skočí zase do normálu. Neskáče mi po \"dvacítku\" a zpět. Takže nejdřív rozebrat a vyčistit jo? Díky Citovat
janci77 Odesláno 5. říjen 2010 Autor Odesláno 5. říjen 2010 Díky moc chlapi za pomoc, zbytočne by som vyhodil peniaze za nové čidlo... Takže rozoberiem, vyčistím, ak nepomôže vymením koliesko a nakoniec čidlo... Andreww podľa mňa máš presne to isté ako ja, ak sa Ti súčasne s výpadkom tachometra prestanú načítavať kilometre... Citovat
vovecka Odesláno 14. červen 2011 Odesláno 14. červen 2011 Zdarvím, jsem lama, takže budu mít úplně stupidní dotaz - chtěl bych to zkusit vyčistit - kde to v motoru najdu? [upravil dne 14/6/11 15:34 vovecka] Citovat
Ferry Odesláno 14. červen 2011 Odesláno 14. červen 2011 vystup prave poloosy z diferencialu, tam je cidlo tacho Citovat
vovecka Odesláno 14. červen 2011 Odesláno 14. červen 2011 díky, to bych snad mohl najít...dá se k tomu nějak rozumně dostat? Citovat
Ferry Odesláno 14. červen 2011 Odesláno 14. červen 2011 prizvednout auto a zespodu bez problemu Citovat
vovecka Odesláno 14. červen 2011 Odesláno 14. červen 2011 ok, díky, o víkendu se na to zkusím podívat...snad to nějak nedodrbu nadobro... Citovat
tiburtius Odesláno 18. červen 2011 Odesláno 18. červen 2011 JA mám podobný problém u 306 1,6 benzin nepočíta a neukazuje rýchlosť, už som menil 2 kusy čidiel , koliesko je ok (je celé a zapadne do miesta v prevodovke ako uliate) , takže neviem kde môže byť chyba viete mi poradiť? Citovat
vovecka Odesláno 19. červen 2011 Odesláno 19. červen 2011 tak jsem to rozebral, a vnitřek vypadá úplně OK, žádnej bordel, krásně to tam pasuje, když sem to vracel, tak to tam padlo jako pr**l na hrnec...tacho stále mrtvé... nějaký jiný nápad, kde by mohla být chybka? včera mi to cestou asi dvakrat tak na sekundu vyskočilo, ale hned to zas umřelo...bylo to pokaždé, když jsem dojižděl k vesnici a zpomaloval...ale to s tím asi nebude mít souvislost... Citovat
Fredino Odesláno 19. červen 2011 Odesláno 19. červen 2011 mam podobny problem,len stym rozdielom ze ked idem dlhsiu trasu tak to ide normalne ale ako si pisal zo zaciatku mi ide potom padne po chvili naskoci a potom zase padne a ked idem dlhsie tak to normal funguje ash kym nepridem do ciela....pozrem to ozubene koliesko a cidlo pripadne zozeniem cidlo aj z kolieskom kedze 206-tiek je dost porozbijanych....ale podaktory hovoria ze moze byt problem aj v budikoch coz sa mi moc nechce verit Citovat
vovecka Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 rozhodl jsem se (předtím, než to dám finálně někam do servisu) ještě zkusit vyměnit to kolečko (i když mi přišlo, že mu nic neni)...máte někdo představu, kolik tak stojí? mohl by mi sem případně někdo zasvěcený pastnout číslo toho ND na objednání? Děkuju moc... Citovat
Ferry Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 264920 OZUBENÉ KOLO 190,20 CZK ja mel na prvni pohled taky dobre ozubene kolecko, takze jsem nedjriv vymenil cidlo, zmeril vsechny draty od cidla az k budikum, propajel budiky, ale na druhy pohled bylo kolecko osoupane, takze ve finale vymena a vse OK uz asi 70tis km u me to melo teplotni zavislost, pokud se motor neohral na vic jak 70st, vse fungovalo, od 75stC a jeste vetsinou po chcipnuti motoru a opetovnem nastartovani po chvilce to zaclo vzdy blbnout, cekal jsem tenkrat leccos, jen ne mechanickou pricinu na ozubeni Citovat
bedo Odesláno 21. červen 2011 Odesláno 21. červen 2011 Ja som mal podobny problem na 406 2.0 HDI.. pravidelne mi spadol rychlomer na nulu, prestalo mi ratat pocitadlo ako na palubaku tak na pristrojovke, zaroven klesol vykon, a motor nevedel ist cez 2500 otacok .. vzdy sa to cca po 20-50km jazdy vratilo do normalu, potom mi jedneho dna klaklo vysokotlake cerpadlo (na dialnici samozrejme), po vymene vysokotlakeho cerpadla sa mi to uz nestalo ani raz, ale nemam vedomost ze by sa mechanik hrabal aj tom cidle aj ked som mu o tom probleme hovoril. Po roku fungovania sa cerpadlo ozyva znovu (samovolne zvysovanie otacok) ale to uz je ina tema Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.