Cune Odesláno 30. prosinec 2012 Odesláno 30. prosinec 2012 Jako první teda zkusim vyměnit ten napínák. Děkuju za pomoc! Citovat
Leo Odesláno 1. leden 2013 Odesláno 1. leden 2013 Ahoj, až teď jsem se dostal k internetu. Zkus ty kladky vyměnit a uvidíš zda to pomůže (je to asi nejlevnější díl, který může být špatný). Postup výměny si už přesně nepamatuji, ale nemuselo se nic oddělávat a udělal jsem to z vrchu. Matně si vzpomínám, že imbusem nebo klíčem se napínací kladka vyklonila (povolila z napínání řemenu), zafixovala (stejně jako nová koupená) a sundal se řemen a obě kladky. Montáž v opačném pořadí. Hodně se také pozná z toho, jak jsou vyjeté dráhy na kladkách a řemenu. Tak ať to pomůže. Citovat
Cune Odesláno 2. leden 2013 Odesláno 2. leden 2013 Děkuji! Dnes jí jdu koupit a při nějaké volné chvilce zkusím vyměnit. Dám vědět jestli to byla příčina toho zvuku a jak to šlo. Citovat
Leo Odesláno 2. leden 2013 Odesláno 2. leden 2013 Máš v plánu měnit i druhou kladku (asi by bylo dobré vyměnit obě)? Citovat
Dančák Odesláno 2. leden 2013 Odesláno 2. leden 2013 Spodní kladka co manuálně napneš je na imbus a otáčí se s ní čtyřhranem (klička z okna), vrchní autom. kladka je na 15 klíč, ten jsem jako jediný neměl, ráčnu tam bohužel nedostaneš takže jestli ho nemáš tak si kup ještě ten;) jinak já jsem to dělal zespoda, z boku i z vrchu, takže jsem si sundal kolo a podběh a i tak si tam musíš lámat ruce, jestli budeš šahat i na tu spodní man. kladku tak to z vrchu nepude Citovat
Cune Odesláno 2. leden 2013 Odesláno 2. leden 2013 Napřed vyměnim jen tu napinaci, páč mě docela zajímá co to tam píská. Když to bude pískat dál, vyměnim tu vodící. Snad je to jedna z nich a nic jinýho. Právě jsem ji koupil a doufám, že bude někdy čas to udělat - to bude horší :-/ Takže je na imbus, dík za radu! A naaaahodou jakej imbus to je, nevíš? :-) Děkujuuu! :-) Citovat
Dančák Odesláno 2. leden 2013 Odesláno 2. leden 2013 Napínací jsou obě, spodní manuál kterou nastavíš základní napínání (excentrická na ten imbus) a ta horní je automatická a dopíná se jak se postupně vytahuje řemen a pruží, nevím jakou si teda koupil.....velikost toho imbusu si bohužel nepamatuju, ale jestli máš nějakou základní sadu imbusů budeš ho tam určitě mít, ne jak 15 očkoplochý klíč Citovat
Cune Odesláno 3. leden 2013 Odesláno 3. leden 2013 Jsem to asi blbě napsal. Koupil jsem tu s tím automatickým napínákem. Ta půjde jako první ven. Imbusy mám, ale to je nějaká pochybná značka made in hobbymarket. Si radši pořídím něco kvalitnějšího. To určitě bude utažený jak kráva. Nebylo by to poprvé, kdyby nevydržel a zlomil se. Patnáctku očkoploch mám. Citovat
Cune Odesláno 9. leden 2013 Odesláno 9. leden 2013 Takže pískání vyřešeno. Tento zvuk: zmizel po výměně napínací kladky ( ta automatická napínací kladka ). Dělal jsem to zhora. Vyndal jsem plastovou krabici co je v ní nějaká ta elektronika a hned se to dělalo celkem dobře. Ten šroub co drží kladku je na osmičku imbus. Ten zrovna mám hodně dlouhej, takže to šlo. K mýmu údivu to nebylo ani nějak extra utažený. Všem vám moc děkuju za rady P.S: Akorát jsem si až teď z názvu vlákna všiml, že můj problém do tohoto vlákna zas tak úplně nepatří... to se omlouvám, fakt jsem to nějak nepostřehnul a při hledání jsem se bezhlavě vrhnul sem A ještě jednou P.S.: Díky Peugeot-clubu za supr členský slevy u AutoKelly. Nakupuju tam za klubový slevy všechny náhradní díly, ale na tu kladku jsem dostal slevu moooc hezkou - cca pětistovku, takže SUPER [upravil dne 9/1/13 14:06 od Cune] Citovat
Leo Odesláno 9. leden 2013 Odesláno 9. leden 2013 Tak to je dobře, že se to povedlo . I já jsem byl překvapen, že to šlo docela dobře na rozdíl od jiných šroubů, kde nepomohl ani autogen. Asi je to tam průběžně mazáno olejovými výpary z motoru . Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.