Petr Mazour Odesláno 28. září 2010 Odesláno 28. září 2010 Ahoj lidičky. Potřeboval bych od zkušených poradit ohledně ABS. Včerá se mi při odjezdu rozsvítila oranžová kontrola signalizující chybu ABS a palubní PC mi napsat ABS fault. Nevíte, kde může být problém. Dnes jsem prohlédl u každého kola kabeláž k čidlu, ale nikde žádný porušený není. Může být vadné jedno z čidel? Nevíte, jak lze poznat, které je vadné, nebo v originálním Peugeotu po připojení na diagnostiku poznají, které z čidel je špatné? Předem moc díky za Vaše názory a rady. Citovat
Petr Mazour Odesláno 28. září 2010 Autor Odesláno 28. září 2010 Ještě doplním, že za ty dva dny mi kontrolka sama 2x zhasnula a ABS bez problémů fungovalo ( zkoušeno na silnici s listím ). Dnes opět kontrolka svítí. :-( Citovat
AnotherOne Odesláno 28. září 2010 Odesláno 28. září 2010 Bude to pravdepodobne niektoré čidlo. Skús pomerať ich odpory a vylučovacou metódou nájsť vadné. Alebo tiež zvykne prasnúť zubatý krúžok na poloosi či zadnom náboji [upravil dne 28.9.2010 od AnotherOne] Citovat
HonzaZ Odesláno 28. září 2010 Odesláno 28. září 2010 Kdyby jsi měl někde poblíž někoho s origo diagnostikou, tak to budeš vědět hned. Citovat
Petr Mazour Odesláno 28. září 2010 Autor Odesláno 28. září 2010 Díky za rady. Poblíž mám originální servis Peugeot, kde si sice vezmou 1000 Kč za diagnostiku, ale pokud mi povědí přesně na kterém kole je to čidlo vadné, tak si výměnu již provedu sám, mám možnost koupit náhradní díly za dobré peníze. Citovat
Petr Mazour Odesláno 28. září 2010 Autor Odesláno 28. září 2010 Může mi ještě někdo poradit, jak se měří ten odpor, spíše tedy jaké mají být hodnoty. Citovat
Petr Mazour Odesláno 28. září 2010 Autor Odesláno 28. září 2010 Všem moc děkuji za rady. Proměřím čidla a uvidíme. Ještě jednou díky. Citovat
sweetyboy Odesláno 29. září 2010 Odesláno 29. září 2010 takhle mi to taky zaclo..po vymene cidla ABS mam klid Citovat
Petr Mazour Odesláno 2. říjen 2010 Autor Odesláno 2. říjen 2010 Ahoj. Tak právě jsem překontroloval všechny čidla. Na předku mají obě čidla odpor okolo 1500 a na zadku mají odpor obě čidla okolo 1600. Takže čidla jsou asi dobré. Tak teď už nevím, ještě dle Vašich rad může být špatné jedno z ozubených kol. Nemůže být také problém v tom, že mohl být někde špatný spoj, ale chyba zůstala uložena v řídící jednotce a proto ABS vypisuje hlášku ABS Fault? Protože teď se mi už ABS ani jednou nerozjelo. Předtím se alespoň 2x chytlo. Právě nevím, pokud problém zmizne, jestli nemusím na diagnostiku na smazání chyby, nebo se chyba odstraní sama, tak jak to samo předtím 2x udělalo. Doufám, že bude v háji řídící jednotka ABS, to je potom teda pěkná pálka. :-( Citovat
Petr Mazour Odesláno 2. říjen 2010 Autor Odesláno 2. říjen 2010 Ještě mě napadlo, nemůže být zavzdušněné ABS? Asi tak cca. před 3 měsíci se na autě dělaly brzdy ( byli odpojené hadičky ). Dělal jsem to poprvé a brzdy jak jsem se později dozvěděl jsem špatně odzvzdušnil. Vůbec jsem neodpojil baterku a tak. Auto potom docela blbě brzdilo, ale pak se to chytlo a brzdilo už perfektně. Citovat
ChodeC Odesláno 3. říjen 2010 Odesláno 3. říjen 2010 Zkontroloval jsi i kroužky ? Není nějaký prasklý? Já měl prasklé oba přední, ale palubák žádnou chybu nehlásil... Je tu o tom i x stránkový thread. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.