Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

1,4 55kW spotřeba město / kombinovaná

Recommended Posts

Odesláno

Mne papa čisto v meste 8l v zime 9l.

Kombinovana je 6,7l.

Mimo mesto 7,1l. Dialnica 130-150 km/h.

Podotykam,ze nejazdim na spotrebu. Kludne by som to dokazal šetrnou jazdou o 1 liter znizit,ale neriesim to.

Odesláno

tak to já využívám teda škálu do 3000 ale zase s tím jezdím 1500km/měsíc :D ..

Odesláno
počkat, ve 306tce není jednobodová 1,4ka?
No možno prvé model mali, ale ja mám MPi...

2Woody - no, možno po 2.FL nejak upravili RJ, pretože naozaj, mne sa to správa ako 206ka popísaná Peugeotom09 naozaj, života to veľmi nemá a nemá to význam točiť...chcelo by to vedieť históriu použitých vstrekovaní a RJ...ale isto boli 2x znižované emisie a teda tým pádom boli aj zásahy minimálne do RJ...kuk tabuľku a emisie...

[upravil dne 29.9.2010 od ferrari]

post-17469-14109612973171_thumb.jpg

Odesláno
tak to já využívám teda škálu do 3000 ale zase s tím jezdím 1500km/měsíc :D ..
ja jazdím takto podobne - bežne do 3000 ot., iba keď potrebujem, tak ide cez...ale fakt ma to veľmi nebaví to točiť, bo to nemá podľa mňa význam...úplne iné je to na mojej 125ke, ktorá si otáčky priam pýta a tam to teda má význam vytočiť...len to potom hučí :myslim

[upravil dne 29.9.2010 od ferrari]

Odesláno

stejně mi přijde že to bere nějak moc, když vemu ze 1.6 která jede líp bere třeba jen o litr až litr a půl víc :) naftu porovnávat nebudu, to je už úplně jinde :) k čemu ten 1.4motor vlastně dobrej, pojistka je dneska taky už stejná..kdyžtak pardón za :xvul:)

Odesláno

Klasická 1.6 je považována jako nejlepší benzínový motor ve 306,neřekl bych,že žere více-má to dost lidí co znám.Ta 1.4 je či byla jedna z nejlevnějších variant montovaných do 306.Podívejte se třeba i dnes na nabídky nových vozů a uvidíte,že to rozdíl pár korun rozhodně není!!!Pro výrobu 1.4 byly potřeba levnější materiály(nižší výrobní náklady),což se podepsalo na kvalitě a ceně produktu!!!Jen pro tak pro nic za nic by výrobce tento motor za méně peněz nenabízel.Tenkrát v 90 letech to byly rozdíly o hodně tisíc více nežli dnes:)

[upravil dne 29/9/10 od Jindras]

Odesláno

Jindras: hlavně 1,4ka jako taková je z roku 1990, měnilo se snad jen vstřikování z jednobodu na vícebod... Já nemůžu říct křivého slova, moje nebere olej, neklepe, po 180tis km byly na válcích stopy po honování ;)

Odesláno
Pro výrobu 1.4 byly potřeba levnější materiály(nižší výrobní náklady)
A to asi nie, je to motor temer identický s 1,6...

Ale naozaj, nevie niekto vývoj vstrekovaní na 1,4ke?

A nevie to niekto porovnať, ako sa to vyvíjalo? A kedy bol prechod z jednobodu na MPi?

Odesláno

Radek 306 : myslím že už se tady někde řešilo že rozdíl mezi 55kW a 65kW až zas tak moc poznat není (krom toho že to víc žere :D ) a \"k čemu je\" .. no jak Ti na to odpovědět a neurazit ... Prostě sem to tak koupil no :D Kdybych si dneska mohl vybrat šel bych do 1,8 16V ale spíš myslím, že to ještě nějakou dobu vydržím (auto mám 1,5 roku) a pak půjdu do 307/308 ;)

Odesláno

tak ona ta 1.4 taky nejede spatne :-D ale osobne bych si uz koupil gti 6.... p.s. jinak nejezdim jako prase, dodrzuju vetsinu predpisu, jenom si uzivam jizdu, hlavne krasny esicka a serpenttny.... tam sem schopnej vytahnout 2ku na 90 :-D

Odesláno
krasny esicka a serpenttny.... tam sem schopnej vytahnout 2ku na 90 :-D

FUJ :D :D Na dvojku já maximálně 60 ale proti gustu .. :D ..

Odesláno

Hm, ja tiež niekedy nemám problém dať 2ku do 90, ale 2ka už od 60 nejak vädne...ale pozor, nejazdím tak stále, iba keď treba...naozaj to od 4500 ot veľmi neťahá...hm, to by som sa rád odviezol v staršej verzii...

Stibto, Ty máš aký r.v.? Tiež ale po 2. Fl, že?

Odesláno
Stibto, Ty máš aký r.v.? Tiež ale po 2. Fl, že?

Jj leden 2001 .. Ja to pres 4500 teda fakt nikdy netocil, leda na dalnici pres tech 130 ze jo ... na petku

Odesláno

Je fakt,že třeba ve 309 ty 1.4 vcelku chválené byly zvláště s tím jednobodem.Později byly stížnosti na ovladače škrtící klapky zejména ročníky1993-1995(306/106).Hovoří se zde o výkonu,ale hrozně důležitý je točivý moment,který je u těchto motorů opravdu znát.Udávaná hodnota výkonu je v praxi běžného průměrného užití nepotřebná,ale točivý moment poznáte zejména v dlouhých kopcích,předjíždění atd.Ten motor se při vyšším točivém momentu rychleji probudí a svůj výkon si třeba do kopce zachová a nejde tak rychle k zemi...-\"nepadá\" a stačí vám kilowat méně-případ např.naftových motorů s větším točivým momentem a nižším KW výkonem....

Odesláno

Tak najdôležitejší je priebeh krútiaceho momentu...to mám práve pocit z týchto reakcií, že sa to počas vývoja dosť menilo...lebo niekto tu píše, že 1,4ka do 3000 ot veľmi neťahá a potom ťahá pekne do 6000 ot, iný (aj ja) píšu, že motor ťahá od 2000 do 4500 ot...

Odesláno

Ja to nemam vysledovany kluci nejak presne ale prijde mi ze to moje taha nejlip mezi 3000-5000 vic jsem to nehrotil a pod tim je to zas takovy mrtvy .... a nejhorsi okolo tech 2000 (rekneme 1800-2500) to nema vubec smysl s tim nic zouset.... :myslim

Odesláno

Od těch 3000-5000 to je takový průměr,kdy by se to hýbat mělo,ale pokud ten motor ten krouťák prostě z výroby nemá-111Nm,tak nepojede!!!Chce to tak aspoń těch 125 Nm´,aby se to trochu hlo a udrželo to zátěž či náročnější stoupání.....111Nm je vhodné tak do města....:D

[upravil dne 30/9/10 od Jindras]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...