Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

nezaplacení povinného ručení

Recommended Posts

Odesláno

Hele tak jestli jde o měsíc a nic se nestane tak to je v richtiku, přecejen už to u nich nějakej pátek mám a platím poctivě, to jen teď v září (vlastně říjnu) by se mi ta dvojka skoro hodila na něco jiného :) .... No každopádně že platím moc to vím už dlouho ale Kooperativě zase věřím a je tam vysoké krytí. Brzo ovšem popřemýšlím o změně pojišťovny PLUS bych si teda sjednal povinné ručení rovnou s havarijním (katastrofy / vandalismus / krádež) už mám z ježdění a parkování v Práglu docela strach ...... máte to někdo ? Zkušnosti ? Díkes všem :papa

Odesláno

U povinnýho ručení tě výše krytí většinou zas tak moc zajímat nemusí. Ale samozřejmě můžou nastat situace, kdy vyšší limity plnění přijdou vhod. Ale co tak zběžně koukám, tak jestli plánuješ vytlačovat ze silnice autobus plnej lidí, jiný pojišťovny nabízej ještě vyšší limity, jak Kooperativa ;)

Odesláno
A co jako ze je tam vysoke kryti.Z povinneho ruceni vyplati pojistku tomu koho nabouras ty.Kdyz nekdo sestreli tebe a ma treba Triglav tak ti je tvoje Koopka v prdeli.

Ale jde o miru spoluucasti a vysi kryti celkove skody, ne ?

Odesláno

Na to, abys presvihnul zakladni limity povinneho ruceni ani neni potreba vytlacovat autobus, na to staci sejmout nekoho lepe placeneho a zpusobit mu dozivotni nasledky (tedy, ne dozivotni ukoncene rovnou...).

Odesláno

Stibto: Z povinnýho ručení se platí škody, který ty svým autem způsobíš někomu jinýmu. Dokud jde jen o plechy, je to sranda. Jamile ale začne jít o zdraví, jdou náhrady do čísel se šesti nulama (jak píše Vvitty...)

Odesláno

Ja samozrejme vim co se z toho plati .. Tim spis zauvazuju o tom havarijku abych byl ev. krytej i ja. Zatim mam ridicak necelych 5 let a kdyz nepocitam jedno tuknuti ktere jsem stejne odnesl jen ja zatim jsem ucastnikem nehody nebyl. Ale tim, ze najedu pravidelne 1.500km/mesic to hrozi porad ..

Odesláno

5 let? To moc není ;)

Nás teď na dálnici trefil jeden pán. Stála kolona, já stál za ní a i když sem blikal, on nedobrzdil. Tak povídal, že to byla jeho první nehoda za 40 let. Havarijko neměl, tak ho čeká výměna čumáku za jeho.

Takže havarijko je určitě fajn věc. Ale zas na druhou stranu - nemáš na povinný a uvažuješ nad havarijkem :myslim

Odesláno

Pánové, možná byste se divili kolik řidičů už dávno svůj limit povinného ručení vyčerpalo a nyní si \"drbou\" hlavu.

Ono to sice ve skutečnosti vypadá tak, že 30 mega je pro běžně zavinění nehody zbytečně vysoká suma, ale stačí, abychom zavinili nehodu s účastí většího množství aut včetně nějakého hromadného prostředku a několik lidí díky nehodě mělo trvalé následky a už lítaj´ takové cifry, až nám z toho bude blivno. Pro pojišťovnu smluvní vztah končí momentem, kdy vyplatí maximum dohodnuté sumy - dále (pokud suma nestačí) už musí plnit viník - ono třeba platit třicetiletému manažerovi rozdíl mezi jeho dosavadním průměrným měsíčním příjmem a invalidním důchodem může být klidně třeba 50 000,- Kč měsíčně.

Informacím, které tu píšu jsem se celkem nedávno hodně divil, když mi kamarád pracující u nejmenované velké pojišťovny vyprávěl o tom, jak je dobré při uzavírání pojistky nekoukat jen na sumu za pojištění, ale i na sumu, na kterou je pojistka uzavřena - ale každý máme svou hlavu a je na nás, s kým a jakou pojistku uzavřeme.

Co se týče havarijní pojistky u 306ky - vzhledem ke stáří auta bych si její uzavření hodně rozmyslel, při nehodě Ti pojišťovna zohlední stáří auta, odečte amortizaci a vyplatí pár pětek. Jestli je auto udržované nebo paštika je až tak moc nezajímá (pokud má auto platnou STK a nemá nepovolené doplňky), prostě mají danou tabulkovou cenu a od toho se odvíjí plnění. Pokud by havarijní pojištění nebylo podmínkou Helčina zaměstnavatele pro využití auta na služební cestu, neplatili bychom jí ani my - cesťáky nám ale tu pojistku proplatí, tak proč neplatit.

Odesláno

Co se týče havarijní pojistky u 306ky - vzhledem ke stáří auta bych si její uzavření hodně rozmyslel, při nehodě Ti pojišťovna zohlední stáří auta, odečte amortizaci a vyplatí pár pětek. Jestli je auto udržované nebo paštika je až tak moc nezajímá (pokud má auto platnou STK a nemá nepovolené doplňky), prostě mají danou tabulkovou cenu a od toho se odvíjí plnění.

Na tohle jsem se presne informoval u Kooperativy a ti sice tvrdi ze tabulka je, ale kazde auto taky prohlidne jejich znalec. Tzn myslim, ze to, jestli je/neni platna STK, jestli to auto bylo bourane ci ne, jestli je k tomu servisni knizka a pripadne kolik km to pred nehodou melo by je zajimalo ..... Ale mozna se mylim :roll

ad MirasCC : to, ze clovek jednou nevyjde s penezma a jako na potvoru to je mesic, kdy by se melo zaplatit ruceni jeste neznamena, ze se nemuzu poohlizet po cenach havarijniho. A ridicak mam 5 let protoze je mi necelych 26 a delal jsem si ho v jednadvaceti nepotreboval jsem jako kazdy mlady strevo ridicak v 18cti abych si pak koupil auto v dvoulitru a rozstrelil se v tom o prvni sloup..

Odesláno

jenze ti nerekli, ze ten znalec bude hledat pripadne kraceni pojistneho plneni :P

aspon mi tedy neni jasne, proc bych (jako pojistovna) platil cloveka, jen abych ti mohl zaplatit vic penez ;)

Odesláno
jenze ti nerekli, ze ten znalec bude hledat pripadne kraceni pojistneho plneni :P

aspon mi tedy neni jasne, proc bych (jako pojistovna) platil cloveka, jen abych ti mohl zaplatit vic penez ;)

Pravda pravda ;) ... Nezbyva, nez jezdit opatrne :D A btw nevite nekdo, kde bych mohl orientacne zjistit, jakou cenu by ted mohla mit ta moje 306 ? Koukal jsem se na podobna auta na sauto.cz a vychazi mi to okolo 70.000,- nevim zda se nemylim ...

Odesláno

Stibto: Těch pět let nebylo myšleno nějak zle. Jen jsem to chtěl srovnat s tím pánem, co jezdí let 40, neboural a pak to přišlo. Bylo to myšleno tak, že když se ti pět let nic nestalo, určitě to neznamená, že semůžeš udělat chybu hned příští tejden. Čímž jsem se snažil naznačit, že havarijko je fajn věc a nikdy nevíš, kdy se ti hodí. Což ale víš ;)

Ad peníze: naklikej si svoje auto a sebe třeba sem: http://www.srovnavac.cz/kalkulace-havarijniho-pojisteni/. A uvidíš, na kolik to tak zhruba může vyjít.

Odesláno
Stibto: Těch pět let nebylo myšleno nějak zle. Jen jsem to chtěl srovnat s tím pánem, co jezdí let 40, neboural a pak to přišlo. Bylo to myšleno tak, že když se ti pět let nic nestalo, určitě to neznamená, že semůžeš udělat chybu hned příští tejden. Čímž jsem se snažil naznačit, že havarijko je fajn věc a nikdy nevíš, kdy se ti hodí. Což ale víš ;)

Ad peníze: naklikej si svoje auto a sebe třeba sem: http://www.srovnavac.cz/kalkulace-havarijniho-pojisteni/. A uvidíš, na kolik to tak zhruba může vyjít.

Dík :)

Odesláno

takhle mi to vyslo : (pololetni platba, kryti proti vsemu - ALL risk ..)

post-28514-14109612818482_thumb.jpg

Odesláno

A píšeš, že hodnotu auta vidíš na 70 000. Což ti pojišťovna nikdy nedá, ale jako orientační základ budiž. Mínus spoluúčast, v případě bouračky (totálky) minus prodejní cenu vraku, poděl to touhle částkou a vidíš, jak dlouho se ti \"vyplatí\" pojistku platit, než přeplatíš cenu auta. Samozřejmě musíš brát v potaz to, že cena auta se bude postupně snižovat.

Jinak řečeno - za dva roky zaplatíš 20 000 a když se pak něco přihodí, dostaneš od pojišťovny zpátky 30 a budeš rád.

Odesláno

Stibto: rok zpatky (prakticky presne) jsem pojistovaka z Kooperativy, ktery vyrizoval nedobrzdeni jednoho mladika, presvedcil na cenovku 119.832 Kc za GTI-6, rv 99, dobry stav. Ovsem v zasade jen diky tomu, ze se jedna o TOP model, ktery uz v dobe prodeje stal vyrazne vic nez bezne verze, jinak by to tabulkove vychazelo k 50-70 tisicum.

Takze dneska... za beznou 306 radove 50.000, neco odectes na spoluucast, pojistka vyjde na 6-7 tisic... no, nevim jestli se to vyplati ! Kazda nehoda se take bude resit jako totalka, takze bud auto predas pojistovne (resp. smluvnimu bazaru), nebo si castku za vrak odecte z plneni (v mem pripade to bylo cca 20.000). Pokud navic nehodu zpusobis ty (treba tim, ze potkas betonovy sloup nebo jiny vhodny predmet, kde je skoda zanedbatelna a spravi to basa chlastu majiteli), budes se stejne rozmyslet jestli to vubec hlasit - okamzite ti osoli i povinne ruceni.

Co se tyka limitu, neni to tak davno co probehnul novinama pripad cloveka, ktery srazil jednoho cloveka a zpusobil mu castecnou invaliditu. Krome vyloh rocniho leceni a dalsich rehabilitaci mu soud priznal tez dozivotni mesicni rentu ~50.000 + 10.000 prispevku na pecovatelske sluzby. Pojistovna to odhadla na zhruba 82 milionu.

Takze, opravdu neni treba srazit autobus do propasti !

Odesláno

Havarijní pojištění je hrozně drahý a nevyplatí se na starý auta. Na autě do 5let stáří a hodnotou nad 300tis. bych nad tím možná uvažoval.

Kámoš měl havarijní na Feldu, platil snad trojnásobek pov. ručení. Záleží jakou máš spoluúčast atd.

Odesláno

Dobře a co třeba vandalismus ? ..... Když mi to nějakej ****** objede korunou bude oprava třeba za 10.000,- to by mi z havarijka dali, ne ? Nehádám se, jsem rád, že díky vám třeba udělám správné rozhodnutí,ale chci zvážit všechna pro/proti

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...