abio Odesláno 8. září 2010 Odesláno 8. září 2010 všechny zdravím, nejspíš mně na jaře bude čekat výměna kompletní spojky, protože přítlačak už pomalu naznačuje své. Na práci na autě zručný trochu jsem, jednou jsem vyměnil spojku na škode 120ls (zlatý auto) a šlo to v pohodě. Jinak zatim opravy zatím zvládám. Tak k věci Co vše budu potřebovat pro výměnu spojky naký spešl vercajk, a jak nejlépe vyjmout převodovku ven a pak vyměnit spojku, nemáte někdo postup? Děkuji všem za přispěvky, třeba to poslouží i jiným... Citovat
dobrmik Odesláno 9. září 2010 Odesláno 9. září 2010 Tady si to pročti a pokoukej....je to sice 406 hdi ale mělo by to být +- stejné... Citovat
oddie Odesláno 9. září 2010 Odesláno 9. září 2010 Na 306 1,4 to podle mě bude podstatně jednodušší a nebude třeba sundavat nápravnici, je to pidimotůrek a je tam dost místa. Zkusil bych tu převodovku jen odšoupnout do podběhu. Ostatně když se u té 406 nemění setrvák, ale jen spojka, jde to tak udělat tady, sice blbě a je tam málo místa, ale jde. Spíš je to o tom, co má člověk k dispozici za vybavení a co je pohodlnější. Citovat
Dopiťák Odesláno 9. září 2010 Odesláno 9. září 2010 mno da se to v poho udelat jen se spustenym motorem ..dobry je mit aspon hrazdu na ktere se da motor jednoduse spoustet nahoru a dolu ..potom je dobry mit vystredovaci trn na spojku usetri ti praci s nasazenim prevodovky + omezis moznost poskozeni hridele.. jinak oddelas silent blok prevodovky a za motorem co je na naprave ..potom si motor krasne spustis motor dolu (pokud mas hrazdu) ... prace me trvala asi 5 hodin .. a pokud mas treba hydralicky rameno tak se vyplati motor vyndat celej.. motor je malinkej ven jde cca za 4 hodiny .. Citovat
dobrmik Odesláno 9. září 2010 Odesláno 9. září 2010 ten trn na nasazení by měli mít u ty spojky....sice je plastovej ale poslouží dobře....tak je jasné že to pujde snáz v 306.Měnil jsem ve 106 a jen jsem vytáhl převodovku spodem,šlo to krásně.. Citovat
Guest servisman Odesláno 9. září 2010 Odesláno 9. září 2010 tu je něco výměna spojky u 306 ale je to HDI http://www.forum-auto.com/pole-technique/section12/sujet236940.htm Citovat
ozzy56 Odesláno 9. září 2010 Odesláno 9. září 2010 když jsi udělal spojku na 120tce, uděláš ji i tady--jen místo motoru vytahuješ převodovku a proto i poloosy, vercajk-- golovku a sadu očkoplochých klíčů třeba, jinak obyčejné nářadí... začni vypuštěním oleje z převodovky a pak při skládání je dobré dát nová gufera poloos a možná i nový převod. olej Citovat
abio Odesláno 9. září 2010 Autor Odesláno 9. září 2010 děkuji všem za rady známý má v garáži málý naviják na stropě, tak ho asi využiju, nebo něco vymyslím jak převodovku šetrně spustit, kdysik jsem chvilku dělal pomocníka mechanikovi a tam jmsme měnili převodovky na Liazce ale tam je všechno x těžší.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.