Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

306 5dv hatch 1,4

Recommended Posts

Odesláno
koblih: A to nemusí být pravda :D Já měnil před 2 lety komplet uložení (SKF) a původní ložisko mám ještě doma, jenom povrchově orezlé, ale volně se otáčelo (možná šlo lépe než nové - v novém asi hustější vazelína). A nedávno rupla pružina ... taky měla skoro 300tkm. Nicméně ty ložiska bych vyměnil, co vlastně stojí, 300 Kč jedno? To není zas tak moc, když už to nikdy nebudeš muset řešit. :papa

[upravil dne 10/5/13 16:49 od MilanF1]

Muzou i 300,- obe :D

http://www.auto-francie.cz/zbozi/20284/LOZISKO-HORNIHO-ULOZENI-PREDNIHO-TLUMICE-306-1-4.htm

Odesláno
35 mm by u mě znamenalo drhnutí nárazníkem :D Nicméně já mám to auto níže, než ty, ne? Předloni jsme dělali srovnání - stáli jsme čumákama proti sobě.

Tlumiče? Záleží jak na tom jsou, jeden mě vyšel tuším na 1200 Kč (nesnížený), prachovky jsou pár stovek a horní uložení? Udělal bych jedině ložiska, protože samotnému uložení nejspíše nic nebude.

Pokud bys dělal celý komplet, byla by práce mnohem jednodušší, tudíž, kdybys to dal do servisu (rozhodující aspekt vidím jako stahováky pružin), ušetřil bys i na práci. :papa

Nezapomen ze ja uz davno nemam to Laguni lizo takze o drhnuti nemuze byt rec :)

Odesláno
Koblihu a ty jsi to auto videl ze vis kde ta pruzina presne praskla ? :) Co kdyz praskla dole - u tehlice ? Ja u toho nebyl, sedim jeste v praci. Takze to bude prekvapko. Dam pak fotku ;)

O to přece vůbec nejde jeslti praskla u těhlice nebo ne ;)

Odesláno

To je fakt :) Kua na auto-francie sice lozisko horniho ulozeni stoji 300 za 2 kusy ale vybiram moznosti dopravy a neni tam Ceska Posta, pouze jakysi kuryr asi za 200 :grr To je jako \"nechci slevu zadarmo\"

Odesláno

Diky. V Kellyne je maji skladem za 270,-/kus ale je to Starline. Sli byste do te znacky u neceho takoveho jako je lozisko horniho ulozeni ?

Odesláno
Diky. V Kellyne je maji skladem za 270,-/kus ale je to Starline. Sli byste do te znacky u neceho takoveho jako je lozisko horniho ulozeni ?

Ne a kdybys narazil na Monroe tak taky ne.

Odesláno

Tome,ty to uspěcháš a koupíš nějakou sračku.Nech si poradit od kluků.

Odesláno

Neuspechavam nic :papa Nic jsem nekoupil ani neobjednal, zatim jen sonduji. Po prichodu z prace jsem s autem jen lehce zahoupal a koukl do obou podbehu, takto vizualne nic poznat neni. Ale na sedadle spolujezdce fakt lezelo cosi co dost pripomina kus pruziny. Jen ten konec v miste zlomu vypada lehce orezle - ze by to bylo praskle jiz nejakou dobu a az ted konecne upadlo ? :myslim

Odesláno

Joo horní uložení je potvora a ohraná písnička u našich aut...ber to z tý lepší stránky..alespoň to dřív trošku snížíš :D

Odesláno

parlament - nejsi prvni, co mne nahlodal. Taky si rikam co kdyz pritelka jen najela na kus co davno odpadl z jineho auta a prasklo ji to do spodku auta ? :myslim

Snad to zitra/pozitri zjistim na sto pro

Odesláno

Ja len preto,že keď sme mali ešte trafiku pri ceste,tak som počas zimy zobral z cesty 2 takéto závity.To dostať do podbehu za jazdy,musí byť slušná šupa.

Odesláno

No vsak taky mam v planu spodek auta poradne skouknout. Stejne jako gumy.

Odesláno

Tak podezření ze včera se potvrdilo. Pružina již byla zjevně nějakou dobu naprasklá - možná si vzpomenete kdo sleduje občas tohle vlákno, že mě už asi od září trápilo kovové buchnutí při prudším zabrždění, dopředu ale i při couvání. Možná to nakonec bylo tohle a zabijou se dvě mouchy jednou ranou. Vtipné je, že si toho nevšimli (pokud to už bylo) v lednu na STK. Zde pár doplňujících fotek :

2zpmqyx.jpg

amtpfl.jpg

2ylmm3s.jpg

Odesláno

No hezký, mám stejnou zkušenost. Něco lupalo od nápravy , vypadalo to jako načnutý čep. Odjel jsem s tím tenkrát ještě jižní Čechy, cca 1000km co se to začalo projevovat a před cestou do Chorvat jsem nechal auto zkouknout a dopadl jsem úplně stejně. Jen stim rozdílem, že mě pružina nevypadla, ale otočilo se to proti sobě a drželo to. Hornímu uložení na pohled nic není, mám ho ještě někde v garáži v krabici, ale i tak, je tam dané nové :papa

Odesláno

Tady to odjezdilo mnoho km zjevne :D Nastesti vse dobre dopadlo, na aute nic jineho poskozeno zda se neni. Dam tam o neco nizsi pruziny a bude od toho pokoj. Sice by to jeste rovnou chtelo vymenit tlumice, dorazy a prachovky, ale to jaksi finance nedovoluji.

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...