Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

V roce 2008 a 2009 jsem jel ještě z 307 do Řecka na Lefkádu. 1 750k jedna cesta a také přes Srbsko a Makedonii.Žádný problém na cestě. Toalety a zázemí na benzínkách suprové. Kdyby nemluvili jinak, tak bych ani nevěděl, kde jsem. Je fakt, že jsem jel po hlavním tahu a nezajížděl do menších obcí. Tam by asi chudoba a jiný kraj byl víc poznat, ale ruku na srdce, když zaparkuji auto někde u supermarketu a vracím se po hodině zpátky, trnu, jesti tam ještě je.:grr okrást , propíchat gumy nebo poškrábat auto mi můžou klidně i tady. Když je někdo v blbou dobu na blbem místě, tak má hold smůlu.:(:(:(

Albánie je jiná: chci poznat jinou mentalitu lidí, to mě na tom láká.Manželka má také smíšené pocity, ale u oltáře slíbila, že mi bude stát po boku v dobrém i zlém, tak to dodržuje. Je hodná, že???:fnuk

antired máš pravdu a poznal jsem to i u nás. Kdo má mále se s tebou rozdělí, kdo má hodně tě oškube, ať má ještě víc.Blbá doba a člověk se s tím smiřuje.:(

No, každopádně pak dám info, jak vše dopadlo nejen s testem auta, ale i srdečností místních obyvatel:bacha:bacha:bacha:xvul:xvul:xvul

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak nejdál bylo asi to Turecko. Ale zajímavá byla i Albánie. Pohodové Řecko s nádhernýma dálnicema. Je toho hodně, ale to už jsem psal ve zkušenostech.... Letos chci ještě vytáhnout mazlíka do Skandinávie. Ještě si se mnou užije a já doufám, že já s ním.........:super

• O 1 měsíc později...
  • O 1 měsíc později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Odstraněna citace předchoziho přispěvku

Zatím asi nic neupadlo - doufám :)

Větší část cesty byla sice z takových kamenů, ale byla uježděná, nebo uválcovaná.

Jinak po 14 dnech vlastnění 5008 musím uznat, že ne všechny auta na F (Ford, Fiat a Francouz) nestojí za nic :D. Nejenom na delší cestování je super!!!

post-37036-14109619172491_thumb.jpg

[upravil dne 8/8/11 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Tam zmrzneš,letos mi všichni z Chorvatska hlásí studenou vodu.Pak dej vědět,chtěl bych se tam koncem září mrknout na motorce.

Jo a ty fotky bílé krasavice jsou jak z z časopisu:)

Odesláno
Janvac, super foto a pro mě skvělá provokace. Ještě musím vydržet čtyři týdny a hurá na Jadran.

Tak to ti teda závidím, vůbec se nám tady do toho počasí nechtělo vracet. Držím palce ať ti utíká cesta, my jsme jeli 825km 16 hodin.

Pro inspiraci přidám ještě jednu fotku, tentokrát od řeky Zrmanje, kde stálo pueblo Apačů nad řekou Rio Grande ve filmech o Vinnetouovi. Pro milovníky krásných panoramat tuto krátkou zajížďku z dálnice (u mostu Maslenica) vřele doporučuji.

post-37036-14109619176934_thumb.jpg

Odesláno
Tam zmrzneš,letos mi všichni z Chorvatska hlásí studenou vodu.Pak dej vědět,chtěl bych se tam koncem září mrknout na motorce.

Jo a ty fotky bílé krasavice jsou jak z z časopisu:)

Byli jsme tam od 30.7 do 6.8. (Pag), teploty celý týden 29-30°C, v noci pokles na příjemných 24°, naměřená teplota vody 25-26°C, občas se na obloze udělalo pár \"květáků\".

Při zpáteční cestě jsme na jednom odpočívadle v A potkali čechy jedoucí z Istrie, kterým z týdnu propršelo 5 dní.

A to jsme sebou vezli mikiny, větrovky, pro děcka několikatery boty, naštěstí zbytečně.

Odesláno
Janvac, super foto a pro mě skvělá provokace. Ještě musím vydržet čtyři týdny a hurá na Jadran.

Tak to ti teda závidím, vůbec se nám tady do toho počasí nechtělo vracet. Držím palce ať ti utíká cesta, my jsme jeli 825km 16 hodin.

Pro inspiraci přidám ještě jednu fotku, tentokrát od řeky Zrmanje, kde stálo pueblo Apačů nad řekou Rio Grande ve filmech o Vinnetouovi. Pro milovníky krásných panoramat tuto krátkou zajížďku z dálnice (u mostu Maslenica) vřele doporučuji.

Chcel by som sa opýtať, prečo trvala cesta na Pag 16 hodin? Niekedy o rok možno o dva by sme tam chceli ísť. Bolo to len kôli kolónam, alebo je tam nejaká zložitá cesta (ako napr. na obrázkoch :) )? My sme na Medulin - 785 km dorazili za necelých 10 hodín aj s prestávkami. Je pravda že neboli žiadne kolóny.

Odesláno

Odstraněna citace předchozího příspěvku - není to poprvé, příště to rovnou smažu.

Ahoj, od Záhřebu až do cíle byly kolony, které se občas na třeba 1/2 hodiny zastavily. S velkým provozem jsme sice počítali (špatný termín, ale bohužel jsme nemohli vyjet dříve), ale tohle bylo moc. Policajti to občas z vrtulníku a na motorkách trochu popohnali, ale potom se zase našel nějaký Slovinec nebo Čech, který jel trvale v levém pruhu (asi zvyk z brněnské dálnice) a pokud někdo neměl odvahu předjed ho z prava, tak se kolony obnovily.

[upravil dne 9.8.2011 od Kurt]

[upravil dne 9/8/11 od Janvac]

Odesláno
:papa To poznám. Keď sme sa vracali - 23.07 - našťastie sme nemali kolóny, len v Záhrebe na cestarine, ale to sa dalo. Ale ľutovali sme tých, ktorí išli na dovolenku. To boli kolóny dlhé doslova niekoľko desiatok kilometrov :( . Občas išli, občas stáli a tak sa to striedalo. Najväčšia sranda bola v tom, že nič im nebránilo v jazde, žiadna nehoda, platba za cestarinu a tak. Určite to bolo podobne ako v tvojom prípade s tými \"bleskmi\" v ľavom pruhu. Vďaka za info...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak jsem se právě vrátil z chorvatska. Autí mě nestačí překvapovat, jelo zase úžasně. Prostě 5008 nemá chybu. Spotřeba tam 5,7 a na zpět 6,0. No dvoulitr se ukázal skvěle. A po té cestě jsem rád, že to má i DVDpack, malá byla klidná a uběhla ji cesta rychle.

Odesláno

Po včerejším maratonu z Itálie-najeto v kuse přes 1800 km i s malou přestávkou v Benátkách musim říct,že takhle pohodlný sedadla jsem ještě neměl:)Spotřeba nakonec 7,6 lt.Byla by menší,ale po stíhačce,když jsem se skupině ztratil,a jel cca 200 km 170.-kou,zkazil jsem si průměr.Zase musim chválit kufr,klimačku-i v 37 st.makala na 1.Jen se začlo ozývat praskání od řadičky z plastu.Nemá někdo fígl co s tim?

Dálnice na jih od Říma,nebudu radši komentovat.Ještě,že se neplatí.Chudák auto.Samý propady v silnici.Jestli to neuměji napojit.Jedu si kilo pade a najednou skok,tlumiče nadoraz a takhle 200 km.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...