Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. Dneska sa mi stala taká vec- išiel som po ulici a zrazu mi vyskočila rýchlosť (páka ostala v zaradenej rýchlosti, len mi proste neprenášalo pohyb na kolesá), tak som to odparkoval a zistil som že pri vypnutom motore sa dá normálne radiť do všetkých rýchlostí s rovnakou ľahkosťou ako predtým, avšak pri pustenom motore nejde zaradiť žiadna rýchlosť- proste ma tam nepustí, akoby tomu niečo bránilo (keď silnejšie zatlačím páku do niektorej z rýchlostí, poklesnú otáčky motora, ako keby ho dusilo). Do spiatočky ma síce pustí aj pri zapnutom motore ale cez zuby ako keby bola nezošliapnutá spojka. Čo s tým môže byť? Dúfam, že nie prevodovka lebo to by bola už druhá :D Akákoľvek rada alebo skúsenosť má pre mňa momentálne cenu zlata tak ma nešetrite :-)

Odesláno

hmm, tak přesně tohle jsem řešil v únoru a byl to přítlačák na spojce, byly vyhřáté ty pružiny nebo pera, co je v nich usazený spojkový ložisko

Odesláno

No ak by to bola spojka tak to vyzerá veľmi nádejne, mám celú spojku z druhého auta v relatívne slušnom stave. Náhradnú prevodovku ale nemám :D

Odesláno

Jj. na 99,9% spojka jen to nemusí být přítlačák či pružiny. Napřed zkontroluj hydrauliku (pokud máš hydraulickou spojku) jinak samozřejmě mechanický převod než se pustíš do rozebírání cvelé spojky.

Odesláno

A napadá niekomu z vás prečo ma do spiatočky normálne pustí a do ostatných rýchlostí nie? Preto som sa bál či to nebude prevodovkou lebo spojke je teoreticky jedno do ktorého stupňa sa radí...či?

Odesláno

vadnou hydrauliku poznáš lehko. Pedál jde velmi zlehka a nechce se mu vracet. To mě potkalo už bohužel také, cena dílu docela vysoká :(

Odesláno

Píšeš sice že Tě do zpátečky pustí, ale přes zuby, tedy na sílu. Takže opět spojka. Zkus udělat následující, zařaď libovolnou rychlost sešlápni spojku a zkus nastartovat. Pokud bude mít auto tendenci se rozjet - je jasno - nevypíná. Jde už jen o to zjistit proč.

Odesláno

FrantaCV- presne to som urobil, zaradil som jednotku, zošliapol spojku a pri šatrtovaní auto skackalo dopredu ako keby som spojku ani stlačenú nemal. Už som sa pustil do rozoberania, poloosi som už vytiahol z diferáku, najväčšia sranda bude dať dolu tú prevodovku, je tam príšerne málo miesta...

Odesláno

Ako doživotné? No mám podozrenie že tá páčka v tvare písmena U ktorá vysúva spojku z hriadeľa sa proste zlomila, tak by som ju prípadne nahradil touto z druhej prevodovky. Čiže to proste stade vytiahnuť nepôjde či ako?

Odesláno

No tak som sa konečne dostal k rozobratiu, väčšina šróbov bola tak zapečená že som musel flexkou usekávať hlavičky...no ale bola to tá spojka, ako vidno na obrázku nebola v najlepšom stave :-) Dal som tam spojku zo starého auta a už si to pekne jazdí...prevodovka je našťastie v poriadku takže nulové náklady na opravu :-) Tak díky moc...

post-0-14109612686513_thumb.jpg

Odesláno

ten torzní tlumič na lamele se nerozpadne jen tak z ničeho nic a už vůbec néé tak, že bys to necítil při rozjezdu a řazení--měl jsi to řešit dřív, myslím

Odesláno

A akým spôsobom som to mal cítiť? Spojka nepreklzovala, nevydávalo to žiadne divné zvuky...vedel som že by sa patrilo tú lamelu vymeniť ale zatiaľ mi žiadne problémy pri jazde nespôsobovala

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...