Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Ale mě svítějí.Mám to nastavený.Jen mi v servisu říkali,že žárovka stojí 1800,-když jsem si to nechal aktivovat.

Acha .. no mala profilova fotka :-D ... na sk stoji 600 Sk cca.20 eur ;-)

Odesláno

Pak věř prodejci,to už je druhá věc,kterou předražuje-nechápu to.Když jsem požadoval aktivovat denní svícení,tak mě varoval,že to tolik stojí.Jestli to nemyslel s prací,protože v návodu píšou,že výměna žár.jen v servisu.Je fakt,že sem nevykoumal,jak jí vyměnit,kdyby praskla:)

Odesláno
Pak věř prodejci,to už je druhá věc,kterou předražuje-nechápu to.Když jsem požadoval aktivovat denní svícení,tak mě varoval,že to tolik stojí.Jestli to nemyslel s prací,protože v návodu píšou,že výměna žár.jen v servisu.Je fakt,že sem nevykoumal,jak jí vyměnit,kdyby praskla:)

Podla mna vymena bude tazka .. uvidime .. mam 25.ooo km a ziarovky su uz trosku cierne, tak som zvedavy aku maju zivotnost ;)

Odesláno

Mne to tuším ukazoval pri odovzdávaní auta a celkom ľahko ju vybral. A vyzeralo to ako klasická žiarovka dvojvláknová 5+25 do bŕzd za pár korún.

Varoval ma však pred výmenou žiarovky doma, veľa ľuďom sa im ju podarí pri výmene rozbiť a potom musia riešiť nefunčný reflektor plný skla.

Odesláno

Pro ty,kdo nečetli test pneu v SM.Testují 10 výrobků,mezi nimi je i naše Michelin Energy saver,která je namontovaná z výroby.A dopadla takto:celkově na 5.místě-za Barumkou Bravuris 2:o Na prvním místě Continental Premium contact2.Na suchu ale Michelinka vyhrála,horší na mokru.Má taky nejlepší valivý odpor, hlučnost při 50km/h a ovladatelnost

Odesláno

No a není to jen přejatý upravený test OAMTC a ADACu? Ale myslím, že ani moc nekecají, ty Energy Savery jsou opravdu špičkové jen ve valivém odporu. V ostatních hodnotách a speciálně na mokru na špičku rozhodně nemají.

Odesláno

Ne,je to test autoklubu,který je testoval v Hannoveru:) Zaujalo mně,jak hodnotí hluk- rozjedou auto na urč.rychlost,vypnou motor a nechají ject auto po spec.povrchu,kde jsou okolo mikrofony.Zajímavý je,že v 50-tce byla Mich.nejlepší,ale v 80-tce předposlední.

Odesláno

Jinak samozřejmě u těchhle testů pneumatiky není konečné pořadí pro mě to rozhodující, protože hrozně závisí na váhách jednotlivých naměřených hodnot. Za předpokladu, že ta měření nejsou cinklá a že nešvindlují výrobci - což samozřejmě ani jedno ani druhé nejde vyloučit - si dělám úsudek z jednotlivých naměřených hodnot.

Odesláno
..., ty Energy Savery jsou opravdu špičkové jen ve valivém odporu. V ostatních hodnotách a speciálně na mokru na špičku rozhodně nemají.

mno on ten valivy odpor je o spotrebe potazmo emisim a tak proto i tak ty pneu byly zkonstruovany. Aby se vsichni ti co jsou posrani z emisi mohli radovat. V podrstate to maji v nazvu a tak se ten vysledek dal cekat.
Odesláno

Pokud ty mišelinky skončily v hluku až vzadu, tak mi to nějak nejde dohromady s tím valivým odporem. Z logiky věci bych řekl, že pokud se dobře odvalují, tak ani nedělají velký hluk....:myslim:myslim:myslim

Odesláno

No nevím, jestli na to lze jít takhle selským rozumem. Když budeš mít tu použitou gumu tvrdší, tak budeš mít menší valivý odpor a přitom docela dobře může být větší hluk díky vzorku. Ta energie ztracená při odvalování se převádí z mnohem větší části na teplo, než na zvuk.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...