Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zooloo: Pokud máš originál Peugeot elektrony, tak u nich jsou ploché šrouby s podložkou, do plechů budeš potřebovat nejspíš klasický kužel. Jestli máš ale neoriginální elektrony, je možné, že šrouby budou vyhovovat.

Odesláno

zooloo: řekl bych to tak - šrouby do peugeotu/citroenu budou mít v peugeotě, ale ty ti nechybí :D. šrouby do plechů budou mít v každým pneuservisu (v peugeotu taky). M12 x 1.25 na 17tku klíč, délku mě dali 26mm. To by asi mělo být dostačující.

Odesláno

zooloo: ja som to vyriešil tak že z originál \"17\" hliníkových diskov pasujú šróby aj na plechové len trochu trčia.Je na nich osadenie pre použitie na plech.disky poradili mi to v peugeote;)

Odesláno

Tedy fakt nevím, jestli řešit šrouby... tedy je jich 16, cena cca 20Kč za jeden, dají se sehnat i levněji, to je 320Kč a je to napořád, máš klid. Upřímně na stejné peníze tě přijde převážení těch pneu každý půlrok. Tedy pokud to děláš - ale považuju to za normální, vzhledem k tomu, jak rychle to auto může jet, měly by být pneu, disky a brzdy tím, co by mělo být v pořádku vždy...

Mimochodem, jsou to stejný šrouby jako na Favorita :-D, to mě pobavilo...

http://kolove-srouby-matice.heureka.cz/sroub-kola-m12x1-25x25-cn-115339001-skoda-favorit/

Si říkám, jestli to taky řeší ti, co mají těch šroubů 20 :-D

[upravil dne 26.9.2012 09:04 od Pacho69]

Odesláno
zooloo: ja som to vyriešil tak že z originál \"17\" hliníkových diskov pasujú šróby aj na plechové len trochu trčia.Je na nich osadenie pre použitie na plech.disky poradili mi to v peugeote;)

Někde jsem četl, že ty šrouby použité na plecháči nejsou určené pro trvalý provoz, ale jen pro nouzový dojezd s rezervou v případě defektu. Nevím co na tom je nebo není pravdy a ani jsme to dál nezkoumal protože to je minimální položka.

[upravil dne 26/9/12 09:13 od koblih69]

Odesláno

tedy na nouzový dojezd šrouby potřebovat nebudu, neb rezerva není ve výbavě (by mě zajímalo, jestli se dá dokoupit a jestli se dá normálně přidělat pod auto, jestli tam něco nechybí? ) :-).

Holt buď pomůže prskátko(kompresor s opravným sajrajtem) nebo odtahovka...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj všichni,

tak jsem se taky stal spokojeným majitelem tohoto krásného autíčka. A mám dotaz - šrouby na zimní plecháče R16 mají mít jakou délku? Psal jsem dotaz na Peuegeot, ale prdí na mě :(

Jinak šrouby jsou pokud se nepletu M12 x 1.25, je tak?

Odesláno

Dík moc. Akorát ještě nevím tu délku. V Auto Kelly mají M12 x 1.25 x 24 mm, kuželové sedlo. To by mohlo být ono, pokud je 24 mm dostačujících. Snažil jsem se to odhadnout z těch, co mám na hliníkáčích, ale je to jen tak od oka ...

Odesláno

Mě dali kužel M12/1,25 25mm, ale je to do neorigo elektronů. myslím, že mezi 24-28mm by to mělo být ok, ale taky jsem se nikde nedočetl správnou délku, ono je to nejspíš závislé na osazení disku. Při zkoušce jednoho kola vše vypadalo ok, tak snad... ;)

Odesláno

Ohledně šroubů jsem hodně telefonoval nikdo totiž neví délku.

tak jsem proto změříl origo šrouby z elektronů a délka závitu byla 24mm,takže jsem koupil 12x1,25x24 mm za 250 Kč 16 šroubů v Kelly. V Peugeotu si můžou nechat šrouby za 97 Kč/ks.

Odesláno

Presne tak, keďže som nikde nezohnal zodpovedajúcu dĺžku, tak som spanikáril a v Peugeote som za 16 ks nechal 56 Euro.:grr

Nechápem, prečo robia na plecháče a elektróny rôzne sedlá.:grr

Odesláno
Presne tak, keďže som nikde nezohnal zodpovedajúcu dĺžku, tak som spanikáril a v Peugeote som za 16 ks nechal 56 Euro.:grr

Nechápem, prečo robia na plecháče a elektróny rôzne sedlá.:grr

No a jaky rozmery Ti prodali v Peugeotu? Budu to taky muset poresit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...