John_Ice Odesláno 19. srpen 2010 Odesláno 19. srpen 2010 Udělal jsem nové vlákno to Milhaus65 : TMC tak nějak v CZ funguje, na RTx bohužel ne. Bylo několik pokusů jak to zprovoznit, půjčit si tabulky z jiných navi programů, nebo starších cd, kde to ještě Navteq nedělil a CZ spadala pod Central Europe. .............. To zprovoznění nechápu? Já jsem myslel,že TMC je něco na systému vysílačů,které v Česku nejsou-teda alespoň si to myslím a jediné jak to trochu funguje je,že někdo prostě zavolá dopravní situaci do střediska a ten situaci ověří,zadá do systému a todle je zdlouhavé a vlastně nepřesné,protože než to tam dá,tak je už vlastně všechno jinak. nebo to všechno funguje úplně jinak. Citovat
Milhaus65 Odesláno 19. srpen 2010 Odesláno 19. srpen 2010 TMC jsou vysílány ukrytě v klasickém radio vysílání. U nás CR1 a v Praze co pamatuji Regina. Možná je už někdo další. U nás i v cizině je to většinou free. Každá navigace musí mít tabulku TMC kodů, aby byla schopna tyto zprávy přijmout, \"posadit\" na silnici a přeložit do jazyka navigace. V itálí chytněš TMC v Garminu a uvidíš zprávy v jazyce navigace = čeština. Na navi CD pro RT3 najdeš adr TMC, tam jsou kody. PSA nemá koupeny tabulky pro CZ Uplně stejný problem řešily v Anglii. Jenže s náma je to trochu horší, doba pokročila, RTx se už skoro nemontuje. Nové navi RNEG a NG4 už to umí. Citovat
John_Ice Odesláno 19. srpen 2010 Autor Odesláno 19. srpen 2010 Aha takle to je,Ty radia jsem bral,že to vysílají a když máš radio zaplé TA( ) tak právě ti tam hoděj ty zprávy, u navigace jsem myslel,že to je úplně na jiném principu. Ale dobře tak to vysílaj přes ty kody-mi hold máme starej vehikl ,ale jak se zjištuje ta aktuální situace? Citovat
Milhaus65 Odesláno 19. srpen 2010 Odesláno 19. srpen 2010 TA je něco jiného. Navigace bere jiné info. Když to přirovnám jinak, TA je hlas, jenom před tím vyšlou impuls na přepnutí radia na stanici, která jej vyslala. TMC je jako teletext v TV. V podstatě stejné info ale jinou cestou. Přijímaná stanice TMC je vidět někde v menu RT3 - TMC Citovat
skorpion Odesláno 19. srpen 2010 Odesláno 19. srpen 2010 S tim TMC je to docela škoda. Všichni se snaží snížit nehodovost a zabránit kolonám a zrovna tahle věc je podle mě na obojí dost účinná. Já právě věděl že TomTom to poskytuje a jediné, co bylo potřeba, bylo koupit si anténu na příjem TMC a pak vše běželo a zadara, navíc k některým už anténa rovnou byla. A vlastně teď jsem si vzpomněl, že když jsme nedávno jeli s jedním známým pro 407 do Německa, tak on měl právě TomToma a před mostem nám to hlásilo uzavírku a nabídlo náhradní trasu. No a pak, když jsem jel zpátky už ve 407, tu uzavírku mi hlásila i RT-5. Ovšem nejspíš to bylo tím, že jsem měl vloženou simku a to dopravní info si to tahalo přes net. Citovat
John_Ice Odesláno 19. srpen 2010 Autor Odesláno 19. srpen 2010 Dobře jiné info,ale odkud...kdo jim dá ten impuls...když tu nejsou ty vysílače (někde jsem to četl) a je to jenom možná v Praze?Kdybyb byly ty kody stejně by to nemohlo šlapat...a nebo to tadá z družice?to mě zajímá,vím,že to v cizině šlape ale taky tam jsou ty vysílače co se o nich povídá Citovat
Milhaus65 Odesláno 19. srpen 2010 Odesláno 19. srpen 2010 Události do TMC se skládají asi stejně jako pro zelenou vlnu. Záchrané složky, hlášení uzavírek atd. Pak u toho sedí obsluha , která k tomu najde správný kod o co se jedná, kde, v jaké délce atd a pošle to eteru přes normalní vysílač se signálem CR1 po celé ČR. Uzavírku na D2 uvidí na své navigaci po celé ČR čech v češtine, němec v němčině. Třeba v něměcku je sběr události a hlášení do TMC nějak uzákoněn a tam taky funguje perfektně. RTx má tabulky pro něměcko, Když jsem tam naposledy jel, měl jsem display plný informací a značek. Nehoda co se stala v protisměru byla do pár minut na obrazovce. [upravil dne 19/8/10 Milhaus65] Citovat
Brandy20 Odesláno 19. srpen 2010 Odesláno 19. srpen 2010 Zdravim, nedavno som isiel cez Rakusko a pri Svechate mi navigacia vyhadzovala nejake informacie, moc tomu nevenoval pozornost, ale pravdepodobne to bolo TMC Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.