Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pomoc při koupi auta - autocentrum liberec - POZOR na 306 GTi6 !!!!

Recommended Posts

Odesláno

Přítelkyně zítra do Autocentra Liberec jede pracovně, tak se tam dojedu jen tak z hecu podívat na tu 306ku, jsem zvědavej, co mi páni řeknou - budu dělat blbýho a že o ničem nevim. :D

Odesláno

Tak jsem tam dneska po ránu byl. Strávil jsem prohlídkou něco málo přes půl hodinky a prolezl jsem všechno, co se dalo. Tady jsou moje postřehy:

- chybí pravý plastový práh a těsnící guma pod dveřmi spolujezdce,

- kapota motoru je promáčklá dovnitř v místě znaku, ale nijak dramaticky,

- levý zadní blatník byl nabouraný a není zrovna nijak dobře nalakovaný, jsou v laku viditelné rýhy asi od špatného leštění laku,

- na levém zadním blatníku v místě toho špatného laku je také promáčklina dovnitř, ale taky to neni nic vážnýho,

- koroze zadních dveří v pravym spodnim oblouku - v laku jsou bublinky, ale jen lokální malé místo,

- v sedačce spolujezdce a v levé zadní sedačce je dírka až na molitan - typuju to na cigaretu,

- vepředu nesedí nárazník - pod oběma světly asi nejsou na nárazníku úchyty nebo nejsou úchyty na kastli,

- nesedí levá plastová lišta pod světlem (na straně řidiče) - chybí tam ten malý bílý plastový úchyt,

- v předním nárazníku nedrží na jednom úchytu pravá mlhovka (u spolujezdce),

- je ulomená horní západka držící chladič na straně řidiče (celkem nic nenormálního u 306ek),

- jsou v zadních blatnících vylámané lemy směrem dovnitř - koroze minimální,

- výfuková koncovka je dost velká a v levé části výřezu v nárazníku asi naráží do nárazníku a je to tam vyhoblovaný, sedřený, ale není to téměř vidět,

- předek auta byl rovnaný, je to vidět na kastli za světlem na straně řidiče - lokální koroze,

- nelícuje kapota k blatníkům, což bude důsledek zmáčklé masky na kapotě,

- na autě byla měněna boční výklopná skla, ale to neni žádná závada,

- zadní sklo je docela dost poškrábané a od stěrače to není,

- tapecírung pravých dveří je utržený, nedrží v úchytech a pod tapecem je vidět spousta montážní pěny - asi provizorní uchycení,

- nefunguje centrál na dálku - asi mají v klíčku vybitou baterii,

- centrál na klíček ve dveřích řidiče neuzamkne dveře spolujezdce - taky žádná dramatická závada (měl jsem to i u svého GTička),

- zámky ve všech třech dveřích jsou asi zatuhlé (ve dveřích spolujezdce málem zůstal klíček napořád), ochranné planžety všech zámků se nevracejí, zámky jsou tedy stále \"otevřené\", ale funkční,

- v autě jsou měněny oba airbagy, pyropatrony jsou OK,

- na diagnostice prej hlásí poruchu v pravé části motorového prostoru auta čidlo ABS - nefunguje nebo je odpojené,

Více mě nějak už nenapadá, možná jsem na něco nepodstatného zapomněl. Auto prodejci nešlo nastartovat, chytilo až na třetí pokus a pod plynem, ale jinak chod motoru je normální, nikde nic neškube, neklepe, ani za jízdy nevrže (testovací jízdu jsem nejel, jen jsem pozoroval prodejce, když s autem vyjížděl z řady). Kdybych si ještě na něco vzpomněl, tak to sem napíšu. Jinak můj názor je takový, že to auto by potřebovalo solidní investici, aby se dostalo do \"běžného\" provozního stavu. Prodejné by alespoň pro mě bylo tak za 40.000,- Kč, max. 45.000,- Kč, víc určitě ne, přestože je to GTičko.

Edit: Ještě jsem si vzpomněl na uražené oba horní úchyty předních světel. :papa

[upravil dne 2/9/10 Stifler]

Odesláno

oni: myslíš, že to stojí za to? Já myslim, že ti akorít skočí slza do oka, jak to někdo zprznil, tedy asi ta slečna, co s tim jezdila naposledy.

Odesláno
Původně zaslal: Stifler

Čekal jsem tady spoustu reakcí na moje postřehy a ono nic. :D Ani Béďa se nepřidá? :mrk

Stife, co na to říct? Bohužel, zanedbaná údržba a stav auta je přímo úměrný ceně. Takových GTi-ček bude bohužel víc a víc, stejně jako kdysi 205GTi. Narazit na pěknej a udržovanej kousek bude chtít velkou dávku štěstí. :roll

Odesláno

Béďo, myslím si, že v tomhle konkrétním případě je ta cena ještě dost nadsazená, ale uvidíme, co s tím v bazaru udělají, třeba půjdou dolů. ;)

Odesláno

Nemluvím tu o 5-10tis, to uhádáš téměř vždy, mluvím o podstatně větší částce. Nezapomenu na větu němce který mi prodával moje auto. \"Co nějaká sleva? OK, dám. Najděte mi ale nějakou věc na co vám jí můžu dát. No a nenašli jsme nic!\" :D Takže jediná sleva byla na benzín - naftu, 100EUR. :)

[upravil dne 3/9/2010 Béďa]

Odesláno

Myslím, že cena je rozhodující. Můj příklad, nynější piškot. Asi nejběžnější závada na ojetém autě je , že...upadne motor!! To se mi stalo dva dny před tím , než jsem jel se synem na Bahna. Upadl pravý horní závěs motoru od motoru. Když jsem to rozdělal byly tam (někdy při výměně rozvodů) utrženy šrouby!! A vše bylo řádně zakrytované, takže v bazaru nezkontrolovatelné!!Když jsem měnil ramena levý svislák má průměr 16 a pravý 18 mm!!!! To taky nezkontrolujete! Nyní nevěřím ničemu co si sám neudělám!! nový auto je nový auto a jetý je rozhodující cena. Mám kolegu , který je švihlý a jen to nejdrahší je nejlepší:-))) A koupil jetýho Focuse v naftě za 247 000,-. A neuplinul ani rok a vyměnil všechny ramena ,tlumiče,poloosy a hlavně vstřikovací čerpadlo. Když přiznal cenu čerpadla a tvrdil ,že je nový -smály jsme se jako protžený. Samozřejmě ,že to byl repas-zase nejistý životností a kdo ví jstli to byl repas:-))

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...