CelticGirl Odesláno 12. srpen 2010 Odesláno 12. srpen 2010 Ahoj, mám problém... asi se ptám blbě, ale berte mě s rezervou a říkejte si, že jsem jenom blbá ženská... Na pravém předním kole mi dlouho něco cinkalo.. furt jsem hledala, co to je, až jsem na to přišla.. střed kola, který je (předpokládám) součástí auta, nikoliv disku. Všechna ostatní tam mají nějakou krytku, tohle se nejspíš urvalo nebo nevím a je to trošku uvolněný nebo jak to říct.. je na tom taková pacička a když se auto rozjede, tak to s ní kmitá, proto jde slyšet cinkavý nenápadný zvuk (když je otevřené okýnko a pouze když jedu kolem něčeho, co ten zvuk vrací zpátky (barák, stěna atd.). Nedávno (měsíc a půl zpět) mi měnili pneumatiky, kola jsou tedy utažená správně. Furt si říkám, že by to nemělo čemu vadit, ale logicky se bojím, protože zkrátka nevím je ten střed k něčemu? Nemůže mi nějak upadnout kolo? Asi se ptám fakt blbě, logicky si říkám, že to držej šrouby, ale nerada bych něco podcenila.. proto doufám, že se mi nevysmějete a něco mi k tomu písnete, díky! :-) Přikládám foto, protože jsem to možná popsala špatně.. viz šipka Citovat
Driver Odesláno 12. srpen 2010 Odesláno 12. srpen 2010 Jestli tím myslíš středovou pokličku na disku tak ta na funkci nemá vliv, i když nevím proč by cinkala, protože bývá plastová. Citovat
.mycTD Odesláno 12. srpen 2010 Odesláno 12. srpen 2010 pripadne mysli krytku na naboji... kazdopadne tezko soudit, bo ja si pacicku* vybavuju jako neco, po cem beha moje kocka Citovat
Driver Odesláno 12. srpen 2010 Odesláno 12. srpen 2010 Nebo se cinkání na kole řešilo ještě tady, bylo to sice na 406, ale třeba je ten krycí plech na 307 taky. http://www.peugeot-club.com/topic/55335-kovove-cinkani-u-pp-kola-vyreseno-/ Citovat
CelticGirl Odesláno 12. srpen 2010 Autor Odesláno 12. srpen 2010 Já mám disky takový ty ošklivý černý.. ty maj právě ten střed prázdnej.. dám sem foto, ale asi to bude špatně vidět, bohužel lepší momentálně nemám.. Citovat
limar Odesláno 12. srpen 2010 Odesláno 12. srpen 2010 No ale ona píše, že je to súčasť auta, nie disku. Neviem či je to na prednom, alebo zadnom kolese, ale vyzerá to na závlačku korunovej matice ložiska a tým pádom vadné ložisko na náboji. Citovat
CelticGirl Odesláno 12. srpen 2010 Autor Odesláno 12. srpen 2010 Původně zaslal: Driver Nebo se cinkání na kole řešilo ještě tady, bylo to sice na 406, ale třeba je ten krycí plech na 307 taky. http://www.peugeot-club.com/topic/55335-kovove-cinkani-u-pp-kola-vyreseno-/ Paráda, myslím, že to je ono! Četla jsem, že majitel toho cinkání to vyřešil po svém - plech urval :-D To mě uklidnilo :-), čili na funkci to vliv zřejmě nemá ) děkuju mooc! Citovat
CelticGirl Odesláno 12. srpen 2010 Autor Odesláno 12. srpen 2010 Původně zaslal: limar No ale ona píše, že je to súčasť auta, nie disku. Neviem či je to na prednom, alebo zadnom kolese, ale vyzerá to na závlačku korunovej matice ložiska a tým pádom vadné ložisko na náboji. Je to na předním pravém, ačkoliv fotka je ze zadního (prostě jen pro představu, který disk myslím). Vůbec Ti nerozumím, zeptám se jinak - je to závažná závada nebo blbost a otravuju tu zbytečně? :-D Citovat
Edison Odesláno 12. srpen 2010 Odesláno 12. srpen 2010 Pokud ovšem necinká něco zevnitř. Zbytek závlačky, uvolněná matice... Sundat, zkontrolovat, prozkoumat... Citovat
limar Odesláno 12. srpen 2010 Odesláno 12. srpen 2010 Původně zaslal: CelticGirl Původně zaslal: limar No ale ona píše, že je to súčasť auta, nie disku. Neviem či je to na prednom, alebo zadnom kolese, ale vyzerá to na závlačku korunovej matice ložiska a tým pádom vadné ložisko na náboji. Je to na předním pravém, ačkoliv fotka je ze zadního (prostě jen pro představu, který disk myslím). Vůbec Ti nerozumím, zeptám se jinak - je to závažná závada nebo blbost a otravuju tu zbytečně? :-D Porovnaj ako to vyzerá na prednom ľavom kolese, či tam niečo nechýba, či nie je uvoľnená matica ložiska... Neviem ako na 307, ale na mojej 306 sú predné náboje bez toho klobúčika a je tam vidieť maticu aj so závlačkou. Citovat
CelticGirl Odesláno 12. srpen 2010 Autor Odesláno 12. srpen 2010 ano, chybí. Zatímco ostatní kola tam mají jakýsi \"kryt\", tohle kolo ne.. asi bude nejjednodušší, když to zítra vyfotím :-) Citovat
CelticGirl Odesláno 13. srpen 2010 Autor Odesláno 13. srpen 2010 omlouvám se za velikost fotky, fotila jsem to mobilem a předpokládala jsem menší fotku... Citovat
Guest servisman Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 jj je to jak má býti jen matice se závlačkou,nic tam nechybí Citovat
Benžík Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 Ta závlačka cinkat může a to plechový pod ní co zajištuje matici taky může cinkat. Jestli nechceš aby cinkala, tak jí vytahni, trochu zmačkni kleštěma a dej zpátky. Citovat
CelticGirl Odesláno 13. srpen 2010 Autor Odesláno 13. srpen 2010 Super, hoši, jste zlatí, děkuju moc! Citovat
Guest servisman Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 mne třeba necinkala závlačka ale ta krytka na té matici.podle obr co dodala bych přihnul i tu krytku ,je vidět jak ty packy odstávají drobet od toho závitu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.