Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nazdarek, mam takovej dotaz ... na 406 jsou predepsany pneu bud 1?5/70/R14 nebo 1?5/65/R15 myslim.

Muzu mit od znamyho komplet vsechny 4 zimni pneu na rafkach minimalne jety jen za 4 litry, ale ... jsou to 185/60/R14. Je to asi hodne znat, ze jsou docela dost nizky, co? Jaky s tim mate zkusenosti?

Ted tam mam 195/65/R14 letni, taky jsou asi mensi nez by mely bejt.

Odesláno

Před 2 rokama jsem měl 185/65R14 a vypadalo to divně. Ty 60 budou vypadat hodně divně a nebude ti sedět rychlost. Teď mám 185/70R14 (Bridgestone,Kleber)75% za 3100,- i s přezutím a myslím že 3 zimy vydržej.

Odesláno

No ja jsem ty gumy nakonec nevzal, nesedela by ta rychlost. Jen doufam, ze neni moc odchylka v rychlosti, mam Firestone 195/65/R14.

Takze budu dal shanet 14ky plech. disky a pneu 195/65/R14, protoze dam zimaky jen na predek. Na vsechny 4 nejsou prachy :-( Jen me stve ten rozmer - 65/R14 :-/

Odesláno
Napsán autorem Petr X

No ja jsem ty gumy nakonec nevzal, nesedela by ta rychlost. Jen doufam, ze neni moc odchylka v rychlosti, mam Firestone 195/65/R14.

Takze budu dal shanet 14ky plech. disky a pneu 195/65/R14, protoze dam zimaky jen na predek. Na vsechny 4 nejsou prachy :-( Jen me stve ten rozmer - 65/R14 :-/

Mezi 65 zimnima a70 letnima moc velkej rozdil neni, vlastni zkusenost, taky to pouzivam... Ono tech 70 zimnich ani moc neni ve 14\".

Odesláno

Jestli to je jen 5 procent, tak se to necha snyst. Na disky jsem se nakonec vykaslal, nikde jsem je (starsi) nesehnal. Koupil jsem novy zimni Pirelli 195/65/R14 (15set za ks) a nechal to prezout. Jsou o malinko vyssi, nez ty letni, ale znat to snad nebude.

(profil 65 mam i u letnich, ale predepsany je 70, proto jsem se ptal, jestli je velky rozdil v rychlosti ... zimni jsem koupil taky 65, aby to bylo stejny, kdyz menim jen 2 ks)

Odesláno

Jak tak koukám, dost z vás tam má 14ky. Jaký to má jízdní vlastnosti? Neni to na takovej kolos moc malý kolo? :o:o Má to tak být podle papírů? Já mám 1.9td a v TP mám 15ky! :cool:

Odesláno

Ja mam 1,8i 16V a v papirech mam 14ky a na aute 15ky a docela rad bych tam ty 15ky nechal dopsat... Jakej tam mas psanej rozmer? Co je k tomu dopsani potreba?

Odesláno

Na ten rozměr ti přes weekend mrknu, ale co je potřeba na přepsání fakt netušim. Já už to tam takhle měl! Ono je to v podstatě jedno, kromě na STK to snad nikdo nekontroluje. Teď mě ale napadá, jestli by třeba pojiš?ovna šla tak daleko a wopruzovala nad velikostí kol při nějaký bourajdě. Jako že by třeba nechtěla zaplatit, páč jsi tam měl mít 14ky. Fakt nevim, je někdo moudřejší? ;)

Odesláno

Já v TP mám 185/70 R14 88H, ráfek5,5J X14 ET 18

no a v poznámce jako alternativu 195/65 R15 88H, ráfek JX15H2

A co jsem koukal v pneuservisech v tabulkách maj u 406tek 195/65 R15.

Na STK sem byl s těma 15kama a kořen nejdřív že v TP jsou 14ky, ale když jsem ho upozornil na alternativu tak už byl zticha.

Odesláno
Napsán autorem Fx

Ja mam 1,8i 16V a v papirech mam 14ky a na aute 15ky a docela rad bych tam ty 15ky nechal dopsat... Jakej tam mas psanej rozmer? Co je k tomu dopsani potreba?

Je potreba zajet na zastoupeni Peugeot, nebo k autoriz. prodejci a ten ti to dopise.

Takhle to udelali u 405 kterou jsme meli pred 406kou.Neni v tom zadnej problem

Odesláno

Ja mam v papirech 195/70/R14 a alternativu 185/70/R14 a na aute mam 195/65/R14 :-)

Budou na to max. koukat na STK, ale risknul bych to, protoze na to vetsinou taky nekoukaj, jen tak s dalky mrkne, jestli je dobrej vzorek a na rozmer snad ne.

No a pokud jde o tu pojistovnu, jsou to ..., hledaji sebemensi vadu, aby nemuseli platit. Ale doufam, ze zas tak do detailu by nesli, jeste aby hledali rozmer na pneumatikach. DOUFAM :-)

Odesláno

V to doufej. Dneska koukaj na každou kravinu, aby nemuseli cálovat. Znáš to ty zapla? okamžitě a žádny chyby nebo..... a oni maj na vše času dost a nikdo nejsme neomylnej když od nich něco nesedí. :mad:

Odesláno

Jojo, je to tak. Taky teda zalezi na konkretni pojistovne. Treba podnikatelka ti to nezaplati ani kdyz zadny zavady nejsou :-)

To pak chudak ten, komu auto nekdo naboří a ten nekdo je pojistenej u podnikatelky.

• O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...