janik6163 Odesláno 3. listopad 2012 Odesláno 3. listopad 2012 Tak od leta som si ani nevšimol,že obmedzovač pri vypnutí tlačítkom na pedály naskočia čárky.Funkčný naskočil až keď som znova naštartoval.Tak teraz neviem ako to má vlastne fungovať. odpory 1.2,35k 2.4,47k a pravý 820 ohm.Nezopnutý 6,83kohm-zopnutý 730ohm.Kde je chyba? Citovat
koblih69 Odesláno 3. listopad 2012 Odesláno 3. listopad 2012 Omezovač tě nepustí přes nastavenou rychlost, pokud ale šlápneš víc tak sepne spínač a jedeš normálně, nastavený údaj bliká. Když snížíš rychlost pod nastavenou, tak začne zase omezovat. Citovat
janik6163 Odesláno 3. listopad 2012 Odesláno 3. listopad 2012 Vybral,otvoril a kontrola kontaktou.Jeden dotláčal málo tak nevyraďoval ten spodný odpor.Kontakt opravený.Zopnutý 600ohm-rozopnutý 6,83kohm.Zajtra vyskúšam.Možno bude treba úprava odporu. Citovat
koblih69 Odesláno 3. listopad 2012 Odesláno 3. listopad 2012 To by mělo být OK já měl kolem 590 ohmů a chodí to Ok Citovat
janik6163 Odesláno 3. listopad 2012 Odesláno 3. listopad 2012 Dúfam že tých 10ohm nebude vadiť.Takže dalšia časť čo sa kazí je kontakt.Hádam to pôjde.Ďakujem za pomoc koblihovi69,Dertovi123. Citovat
janik6163 Odesláno 4. listopad 2012 Odesláno 4. listopad 2012 Tak obmedzovač funguje na 100%.Zas je človek o niečo mudrejší. Citovat
Rafko Odesláno 13. leden 2013 Odesláno 13. leden 2013 Zdravim pani, tak vcera som sa pustil do opravy poruchy obmedzovaca rychlosti, kupil som 100% funkcny pedal plynu, ale vymena nepomohla. Stale ked prepnem do polohy obmedzovaca tak mi vypise chybu. Treba este zavadu vymazat v pocitaci, ci zmizne sama? Ale poradte co dalej este moze byt, tie konektory teda? Dakujem za rady. Citovat
HonzaZ Odesláno 13. leden 2013 Odesláno 13. leden 2013 Nejlépe dia. V motorovém prostoru je skříň ve které je ŘJ motoru a pojistky. Pod nebo vedle pojistek je kabel na kterém jsou dvoupinové konektory, tak zkontroluj zda jsou spojeny. Citovat
Rafko Odesláno 13. leden 2013 Odesláno 13. leden 2013 No v dia pise len snimac koherence - napeti snimace zkrat na plus pol. Pripadne ak mas cas mozem ti poslat vypis poruch. Citovat
janik6163 Odesláno 13. leden 2013 Odesláno 13. leden 2013 Zdravim pani, tak vcera som sa pustil do opravy poruchy obmedzovaca rychlosti, kupil som 100% funkcny pedal plynu, ale vymena nepomohla. Stale ked prepnem do polohy obmedzovaca tak mi vypise chybu. Treba este zavadu vymazat v pocitaci, ci zmizne sama? Ale poradte co dalej este moze byt, tie konektory teda? Dakujem za rady. Premeraj tlačítko na spodu pedálu.Ak ho tam vôbec máš.Potom ti nepôjde. Citovat
Rafko Odesláno 13. leden 2013 Odesláno 13. leden 2013 tie konektory som nasiel a skontroloval su v poriadku Citovat
HonzaZ Odesláno 13. leden 2013 Odesláno 13. leden 2013 A ten plynový pedál má vůbec ten spínač? Zapojoval jsi při výměně pedálu dva konektory? Citovat
Rafko Odesláno 15. leden 2013 Odesláno 15. leden 2013 Ano su tam dva konektory, nasiel som presne taky isty pedal ako mam ja, samozrejme z buracky, odskusany bol 100% funkcny u predavajuceho. U mna po vymene prepnem obmedzovac a cca po 10 sek. porucha naskoci zase . Mam referenciu 1601 Q4 myslim hladal som dlho dlho podla Vin cisiel az som nasiel presne ten moj. Citovat
Rafko Odesláno 15. leden 2013 Odesláno 15. leden 2013 Auto burane zozadu, normalne islo nastartovat po nastartovani prepnute do obmedzovaca a ziadna hlaska. Chcel som zobrat od neho aj packy no radsej som neriskoval, lebo pri jeho packach boli 2 kodove oznacenia( 2 typy) (riesim aj to ESPcko). Citovat
HonzaZ Odesláno 15. leden 2013 Odesláno 15. leden 2013 Zkus změřit odpor na kontaktech konektoru od spínače v klidu a po sepnutí. Vše je popsáno v tomto vláknu. [upravil dne 15/1/13 21:56 od HonzaZ] Citovat
mariosa Odesláno 23. říjen 2014 Odesláno 23. říjen 2014 Čaute chlapi. Vy ste moji Ježiškovia a tak mám už Vianoce. Týmto sa chcem poďakovať všetkým čo sem na toto vlákno prispeli k problematike obmedzovača rýchlosti a tak mi ušetrili nemalé peniaze za výmenu plynového pedálu. Obmedzovač mi už funguje, zohnal som odpory podľa odporúčania \"jardaceka\" 6,3kohm vydalo mi to z dvoch kusov. Odblankoval som tie drôtiky zelený, biely a pripájkoval tam tie odpory a zaizoloval. Nahodil som naspäť pedál a šiel sa previezť že čo to urobí, obmedzovač fungoval a skúsil som ho vypnúť vypínačom pod pedálom., auto sa rozbehlo (obmedzovač vypol) ale následne sa objavilo chybové hlásenie po stopnutí motora a opätovným naštartovaním bolo zase všetko OK. Prikladám foto. :papa:papa Muze me nekdo poradit, kde koupit ty odpory 6,3ohm? Odkaz by byl super a nekde v Praze jeste nejlepsi . Diky moc. Citovat
Lada78 Odesláno 4. červen 2015 Odesláno 4. červen 2015 Trosku to tady oprasim. Omezovac prestal fungovat a po kratke dobe se zase samovolne rozjel. Po nejake dobe uz klekl na dobro. Zacal jsem tedy merit a na konektoru vubec nic. Na radu tedy prisla rozborka. Pedal je na trech sroubech, 10 matka. Pristup v pohode az na ty kabelove spojky. To jsem si malem zlamal zada. Vyjmuti spinace je v pohode, horsi je to uz s vydlabanim plastu abych se dostal k odporum. Mel jsem v hajzlu levy spodni odpor. Po jeho vymene a odzkouseni odesel i horni, provedena vymena a aby toho nebylo malo, tak odesel i ten treti, ktery jsem nemel ani obnazeny. Na obnazeni odporu staci dobre nabrousenej sroubovacek do tvaru dlata a dlabat jeste hezky za tepla. Docela jsem koukal, ze i v originalne zalitym plastu je rez. Odpory jsem osadil stejne jako Koblih a ted uz zase omezuje jak ma. Bohuzel silikon dosel, tak jsem to zalil Plasti-Dipem. Celkova investice do opravy 9Kc, starej sroubovacek a cokoliv na opetovne zaliti odporu. Judes ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.