Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: REDsvk

sklo po naraze kamienka sa da opravit ... mali by to robit v kazdom vacsom servise .... lacnejsie nez kupit novy kus

To máš sice pravdu, ale nadruhou stranu když už se ti tam ta prasklina objeví tak proč to nevyměnit celé a jen to retušovat. Když už si tu pojistku přeci platím tak jí taky budu využívat a nikdo se za to na mě nemůže zlobit. Jestli že bych se měl rozhodovat mezi tím jestli okno jen opravit a ušetřit pojišťovně peníze, nebo vyměnit za krásné nové bez škrábanců, čisťoučké s krásným výhledem tak není co řešit ;) opravy pouze v případě že to sklo nemá někdo pojišťěno...

Odesláno
Původně zaslal: REDsvk

sklo po naraze kamienka sa da opravit ... mali by to robit v kazdom vacsom servise .... lacnejsie nez kupit novy kus http://auto.sme.sk/c/5299045/oprava-celneho-skla-nezabudnite-na-dazdovy-a-svetelny-senzor.html

Stou opravou skla máš pravdu, ale záleží kde más poškodené to sklo. Asi cca. pred 15-timi rokmi mi opravovali čelné sklo v tedy ešte na Favorite to bolo poškodené od kamienka v pravom hornom rohu čo je mimo zorného pola vodiča. Keby si mal poškodené v zornom poli vodiča to je hlavne pred vodičom, tak by ti oprava skla nepomohla ak by ti to zbadali policajti alebo na STK.

Odesláno
Původně zaslal: Brandy20

To tu vsetci mate havarijne poistenie, alebo sa da pripoistit sklo aj zakonnej??

Ako som už písal vyššie mám poistené auto v AXA len PZP + pripoistenie zasklených plôch (jedná sa o všetky sklá nie len o čelné) a cenu to navýši o cca. 15€ ale je v tom 20%-ná spoluúčasť.

Odesláno

Dnes som sa bol pýtať u znameho na cenu celneho skla, nakolko rozmyslam nad jeho vymenou a cena ma velmi potesila :-)) Sklo z nemecka pre GPS, dazdovy senzor 170,-€ + praca a ine tak 230,-€ :-) Slusna cena, nie

Odesláno

Ahojte, mám už sklo raz opravované tak sa chcem pre prípad spýtať. Bolo tu spomínané, že pre 407 s navigáciou je cena skla iná.

Ja mám tiež Navi tak by ma zaujímalo prečo? Je to iný typ skla...?:myslim

Dik za odpoveď

Odesláno

Je rozdíl v tom že když je sklo bez navi tak nemá za zpětným sklem \"krabičku\" kde je umíštěna GSM a GPS anténa a na tom skle je orogo držák na tuto anténu....

Odesláno
Původně zaslal: Brandy20

Dnes som sa bol pýtať u znameho na cenu celneho skla, nakolko rozmyslam nad jeho vymenou a cena ma velmi potesila :-)) Sklo z nemecka pre GPS, dazdovy senzor 170,-€ + praca a ine tak 230,-€ :-) Slusna cena, nie

Cena čelného skla aj s výmenou je vyššia keď to riešiš cez poisťovňu. Poisťovne majú tabuľkové hodnoty ktorých sa servisy držia. Preto je tá cena iná keď si to financuješ ti sám alebo cez poisťovňu.

Odesláno

Noo, možno, ale je taka moznost, ze si to nedas preplatit, teda podla faktury, ale vyplatit na ruku, podla nejakeho vypocitania ti skodu vyplatia a ty si to z toho das opravit

Odesláno

oh joj pani....

ako to tak citam, musim uviest veci trosku na pravu mieru...

1) neplette poistenie v CR s poistenim v SR (ani zakonne ani havarijne) niektore su diametralne odlisne a hlavne, co sa tyka celneho skla

2) mozno si niektory neuvedomuju, ale robia tu reklamu... (nic v zlom)

3) v SR je v kazdej havarijnej poistke poistene aj celne sklo (bez spoluucasti alebo aj s vyssou dojednanou spoluucastou). ba dokonca ak si chcete zlacnit poistku, tak na havariu a kradez jedna spoluucast a na celne sklo spoluucast ina - napr. 16,-€

4) v SR sa da dojednat poistenie celneho skla aj samostatne. dokonca sa daju poistit vsetky skla a poistenie stretu so zverou za velmi rozumne peniaze (to druhe je ale jeden produkt)

5) dnes uz ma v SR niekolko poistovni zmluvy so servismi na opravu skiel. tieto servisy opravuju skla do 66,-€ zadarmo (pre majitela - poistovna to servisu preplati). ale pozor, je to oprava!!!! nie vymena!!!! zorne pole je cca 15cm x 20cm na skle pred tvarou vodica - tam sa sklo opravovat neda

6) v SR mate poistene sklo aj v zakonnej - len musite mat vinnika (nestaci len SPZ!!!) a od 1.6.2010 musite s vinnikom spisat aj zaznam o dopravnej nehode. a musite ten zaznam vozit so sebou - povinna vybava)

pripadne otazky komercneho charakteru nebudem zverejnovat tu (SZ)

[upravil dne 14/8/10 alihen]

Odesláno

Brandy20 pri výmene skla ti vnútorné spätné zrkadlo zostáva pôvodné, ono sa len prehodí na nové sklo na ktorom je úchytka toho zrkadla.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Napr. mne na bývalej 307 -čke pri výmene skla naúčtovali 950 E s prácou, šlo to cez poistku ,ale tá cena predných skiel nie je vôbec lacná záležitosť. Mal som atermické sklo, dažďový a svetelný senzor

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...