Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem zase prisel o jednu iluzi, domnival jsem se (blbe) ze vyhodou Alu kol je mimo jine jejich vaha, vcera jsem to prezouval zpatky na plechace, a musim rict, ze ani omylem, ted jsem jeste zvedavy, jestli to bude vibrovat.

Odesláno

Jako ze ty hlinikace =slitinace jsou tezsi nez plechove a ja bloud myslel ze ne , ze tim pomuzu napravam atd. prdlacku, jo a s plechacema to nehaze, takze to vypada, ze duvod vibraci je v tom, ze ty kola jsou na pazouta tezke:mad:

Odesláno

Ja tam tu diru nedelal , takze jak to chces vystredit ??? Ty srouvy co kolo drzi, maji na konci konus, takze pri postupnem dotahovani, to sedne presne - pokud to ovsem je presne udelane :mad::mad:

Odesláno

Šrouby do litáků na konci žádnou kuželovou dosedací plochu nemají, dosedací plocha u šroubů do li?áků je rovná. Přitažením šroubů se ani u plecháčů ani u li?áků nic nevystředí a nesedne přesně. Středová díra u našich aut musí mít prům. 65mm. Pokud má středová díra v li?ácích větší průměr než 65mm, dávají se tam vystřeďovací podložky. Jakou značku li?áků máš? A nech si změřit šuplerou průměr středové díry. Možná to je původce vibrací.

Odesláno

zmerim to, ale ty moje srouby nakonci \"kuželovou dosedací plochu\" maji, ale stredova dira ma 8cm, a nema tam zadny smysl, z druhe strany je proste krizova patice , ktera doseda na disk - mozna to bude tim, ze nepouzivam dle navodu \"vystredovaci trn\":mad: jo a litaky nejso nejaka smelina, ale znacku ti momentalne nereknu

Odesláno

Tak, a jsem konečně u jádra pudla proč ti to vibruje. Vystřeďovací podložky si musíš někde nechat udělat , nebo se dají někde koupit. Měly by se správně dodávat s li?áky. Ty to jen přitáhneš šroubama, které navíc jsou do plecháčů. Do li?áků by měly mít dosedací plochu rovnou a jsou kousek delší. To kolo nikdy není vystředěno. Proto to vibruje.:o:o:o

Odesláno

to o tech stredicich podlozkach je blbost. to se tyka kol univerzalnich, nebo od jinych vyrobcu, original kola peugeot jsou presna jiz z fabriky. cili bez nutnosti stredicich krouzku. proto peugeot doporucuje pouze nektera kola k urcitym modelum. moc dobre vi, co dela....

Odesláno

Středící podložky blbost není. Tam kde je správná velikost středové díry se nepoužívají. U universálů většinou průměr středové díry neodpovídá, proto se používají vystřeďovací podložky, aby bylo kolo \"VYSTŘEDĚNO\" a výškově nekmitalo. Znovu opakuju : přitažením šroubama se nic nevystředí. Na li?áky se pouzívají správně šrouby s rovnou dosedací plochou, na plecháče jsou s kuželovou dosedací plochou. Kromě toho mají i rozdílnou délku.

2 Lamancha : koukni kolik je místa okolo osazení na kotouči a středové díry na ráfku, ne okolo šroubů.

Odesláno

každý li?ák vždycky nepasuje na model, na který je vyroben. Takže podložky jsou důležité. Mám Cotye (original) a žádnej problém.

PZN: Na našich silnicích stejně nepoznáš, co vibruje a proč :o)))

Odesláno

Jo, jsou úseky dálnice, kde málem vibrujou i plomby. Všiml jsem si, že levý jízní pruh není tak dorasovanej a hrbatej jako pravý, (to brzo co?). Když se jede tak jako většina osobáků, lze jet levým skoro furt.:D:o:D

Ty vibrace, co mají \"Lamancha\" a \"Destiny\" určitě jsou od nevystředěných kol. Vsadím se, že u jejich li?áků je průměr středové díry větší, než osazení na kotouči. U 307ček je to 65mm. Přitažení šroubama se NIC NEVYSTŘEDÍ.:bojim

[Editován dne 14/11/04 Bohumil]

Odesláno

to znamena, ze bych mel zmerit prumer diry cca85mm litaku coby vnejsi obvod, 65mm, coby vitrni a najit nejakeho sikulu , ktery udela \"vystredovaci podlozku - rikam to spravne ??:o

Odesláno

Tak taky něco k litinovejm bačkorám na auta.....

tak pohádka, že litinová kola mají výhodu v nízké hmotnosti a tuhosti není zas až taková pohádka, ale platí pouze pro kola, která jsou na úrovni profi! To co se tu běžně prodává, to s tímhle nemá absolutně nic společného.

Taková profi kola (tuhá a lehká) stojí neobuté kolem 100.000,-

Elektrony, na kterých jezdí většina z nás je pouze estetickým doplňkem pro naše miláčky, nikoli tuningovým doplňkem. Zhoršují mnohdy jízdní vlastnosti auta (akceleraci, podvozek...), ale co bychom nevytrpěli pro závstivý pohled ostatních řidičů s autem, obutým na plechových discích, že? :cool:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...