Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim mám dotaz ohledně poteciometru škrtící klapaky u 406 1.8 respektive jak často odchází? Pač pořád řešim špatnej chod motoru vyměnil sem už všechny čidla na klapce,zapal rampu,čidlo teploty motoru.A pořád je to na velký H.... Měnil sem potenciometr klapky za jinej (použitej) tak když sem přidal trochu plyn tak motor okamžitě zdechnul,tak sem tam vrátil ten starej a motor běží ale příjde mi že když šlápnu na pedál tak bud reaguje strašně pomalu nebo se to jakoby přidusí a až pak to jde do otáček.Za studena jde motor daleko hůř (špatně i chytá) za tepla se to zlepší ale žádnej zázrak od spoda je to strašný netáhlo.Může to bejt tim potenciometrem? Nebo hledat chybu jinde pač už toho začínám mít fakt plný zuby.Každá rada dobrá :myslim

[upravil dne 8/7/10 galejda]

Odesláno

Myslím si že potenciometr by se projevoval spíš cukáním v určitých otáčkách, podle toho v kterém místě je vydřená dráha pot.

Zkus se mrknout na těsnost hadiček a jejich spojů v okolí sání a ještě zkontroluj ventil odvětrání nádrže. U něj se stává že zůstane otevřený.

Odesláno

ok dneska to zkusim díky za radu.Jinak asi vim o jakej ventil de myslim že je vedle nádržky na chladící kap. a mám dojem že sem ho zkoumal pač to furt bzučelo no uvidim ucpu to a zkusim.

[upravil dne 8/7/10 galejda]

Odesláno

tak že sem odpojil ventil hadičky zaslepil šroubama ale zázrak se boužel nekonal.Po nastartování opět stejné ,když šlápnu na plnej plyn de to nejdřív jakoby na dva válce a okolo 3000 pak vystřelí ručička nahoru.Prostě se tomu nechce jít do otáček :grr .Dneska sem dobře koupil moc pěkný kola tak než je tam dám chci to mít v pořádku aby je to vůbec utáhlo.

Odesláno
Původně zaslal: galejda

Měnil sem potenciometr klapky za jinej (použitej) tak když sem přidal trochu plyn tak motor okamžitě zdechnul,tak sem tam vrátil ten starej a motor běží

Někde jsem četl, že nový potenciometr se musí zkalibrovat na diagnostice. !!!POZOR!!! Je to neověřená informace, pokud s tím má někdo zkušenost tak to potvrďte.

Odesláno

Potenciometr se kalibrovat nemusí. Aut kde se to musí dělat je mininimum ( třeba některé verze ŘJ u Felicie ... ). Stačí odpojit baterku a po opětovném připojení nastartovat a nechat běžet motor min 5 minut bez doteku plynu. Následně projet standardním způsobem a střídat režimy. Min a max hodnoty se načtou samy dle reálného stavu. Totéž se dá samozřemě udělat i přes diagnostiku.

• O 2 roky později...
Guest Džůny
Odesláno

Je to staré téma, ale mám stejný problém, tak nebudu zakládat nové. Dělá mi to to stejné jako původnímu tazateli: \"bud reaguje strašně pomalu nebo se to jakoby přidusí a až pak to jde do otáček\".

Potenciometr je nový, ale jde od něj takové nezdravé elektrické bzučení. Když ho odpojím, přestane to. Měřil jsem ho odporově a odpor jde lineárně, jak na něm mám proměřit napětí, když se nedostanu ke kontaktům?

• O 3 týdny později...
Odesláno

Mám podobný problém na P 406 2.0 HDi 80KW r.v.2000.

Při 2000 otáčkách mi začne škubat motor.Na diagnostice napsalo závady.

1) P0220 - snímač uhlu polohy skrtici klapky (G 188) : chyba el obvodu

2) P0120 - potenciometr skrtici klapky (G 69): chyba v el. obvodu

Můžete mi poradit co s tím.

Odesláno

Dozvěděl jsem se, že bzučení ničemu nevadí a že problém mám úplně jinde:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...