AnotherOne Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Vo vlastnostiach menu Štart povoľ zobrazenie voľby Spustiť v menu štart, tam potom spusti príkaz cmd a v otvorenom okne spusti ipconfig. Citovat
BV406 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 jinak takto mam stav fw, i po jeho vypnuti k pripojeni nedoslo ... Citovat
AnotherOne Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 To si bol pripojený káblom keď si sem dával ten obrázok firewallu? Správne by mal byť použitý prvý profil nie druhý. Ten druhý je viac reštriktívny. Ale to je teraz bezpredmetné [upravil dne 30.6.2010 AnotherOne] Citovat
Chepp Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Ted to ctu... Takze si nemnel kupvoat tenda... ale spis edimax nebo tp-linp... budis... s tim ted nic neudelame.... Jen sem vlakno prolete... Mas moznost zkusit to na jinem ntb ci telefonu zda to vubec funguje? Zkousel si ten router vyresetovat a znova nastavit..? Cetl sem ze nastaveni bezd. site si smazal ok... Zkus preinstalovat ovladace na bezdratove karte, pokud nevis posli mi ID popr. typ a ja ti to najdu. Potom dale.... nemusis zakryvat IP adresu WAN protoze mas lokalni [neverejnou] IP... takze se nic nedeje... prez jejich router se nikdo na tebe nedostane... -Postni mi jestli kdyz se pripojis tak jestli ti to priradi IP v4.... masku branu a dns... Pokud ti to priradi je chyba ve WIN pokud nepriradi je to mezi WIN a Tendou.... Kdyz vyresetuje router... tak defaultne vysila... pripojis se na to? Pokud se pripoji zkus prikaz ping na branu.. resp. router na 192.168.0.1 Vypni klidne ten FW v tom routeru je k nicemu.. pokud nejsi prehnane opatrny... vem v potaz ze tvuj ISP ma firewall windows ma firewalll... a ses za routerem.... V zadnym pripade bych neclonoval mac na router... jak na wan tak nikdy na LAN... pokud to neni nutne. Zkontroluj dhcp jestli je dobre nastavenej.... Napis mi bod po bodu cos delal a co ne. Citovat
AnotherOne Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Chepp, keby si to vlákno nepreletel, tak by si vedel, že 95% z toho čo chceš by si sa dozvedel... Citovat
BV406 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 Původně zaslal: AnotherOne To si bol pripojený káblom keď si sem dával ten obrázok firewallu? Správne by mal byť použitý prvý profil nie druhý. Ten druhý je viac reštriktívny. Ale to je teraz bezpredmetné [upravil dne 30.6.2010 AnotherOne] nebyl jsem pripojeny vubec !!! kablik mam hozeny uz asi dve hodky v pritelcinem ntb a na tom mem s win7 zkousim tu wifi ... taky jsem se divil, jakto, ze jsem pripojeny .... Citovat
AnotherOne Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Tak to bolo asi preto, že sa použila tá alternatívna konfigurácia. Čo ten ipconfig? Citovat
BV406 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 zde je Konfigurace protokolu IP systému Windows Název hostitele . . . . . . . . . : uživatel-PC Primární přípona DNS. . . . . . . : Typ uzlu . . . . . . . . . . . . : hybridní Povoleno směrování IP . . . . . . : Ne WINS Proxy povoleno . . . . . . . : Ne Adaptér bezdrátové sítě LAN Bezdrátové připojení k síti: Stav média . . . . . . . . . . . : odpojeno Přípona DNS podle připojení . . . : Popis . . . . . . . . . . . . . . : Atheros AR9285 Wireless Network Adapter Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-25-D3-6D-2A-91 Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ano Automatická konfigurace povolena : Ano Adaptér sítě Ethernet Připojení k místní síti: Stav média . . . . . . . . . . . : odpojeno Přípona DNS podle připojení . . . : Popis . . . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8168B/8111B Family PCI-E Gigab it Ethernet NIC (NDIS 6.20) Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 90-E6-BA-12-BB-21 Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ano Automatická konfigurace povolena : Ano Adaptér pro tunelové připojení isatap.{71240F6A-C40F-4CFC-AF77-1228CA6E31DA}: Stav média . . . . . . . . . . . : odpojeno Přípona DNS podle připojení . . . : Popis . . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0 Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ne Automatická konfigurace povolena : Ano Adaptér pro tunelové připojení isatap.{B54DF274-1DF6-44D6-9DF4-9B7FEFCFAEA2}: Stav média . . . . . . . . . . . : odpojeno Přípona DNS podle připojení . . . : Popis . . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2 Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0 Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ne Automatická konfigurace povolena : Ano Adaptér pro tunelové připojení Teredo Tunneling Pseudo-Interface: Stav média . . . . . . . . . . . : odpojeno Přípona DNS podle připojení . . . : Popis . . . . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface Fyzická Adresa. . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0 Protokol DHCP povolen . . . . . . : Ne Automatická konfigurace povolena : Ano U toho FW to mam stale u verejnych siti pripojeno , co s tim ??? neni v tom zakopany pes ??? Citovat
Chepp Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 AnotherOne : ne ze bych chtel te pobourit.. ale zkusil cca 50%.. vlakno sem ted docital..... duhej celej odstavec nevi... takze musi zkusit..... a protoze sem cekal ze neco zkusi tak sem to chtel zhrnout a doplnit.... a napsal sem ze sem to nedocetl... takze nechapu tvoj prizpevek... bylo to mysleno presne pro tvuj prizpevek tak sem ocekaval.. ze se jich zdrzite a nebudeme tu resit blbosti.. Toto tema je tu od toho ze chceme nekomu pomoci ne kritizovat ostatni prizpevky... pokud mi chces nadat nebo me urazit ponizit bo cokoliv podobneho posli mi to priste do SZ at to nespamujem.... diky BV406: zkus co sem ti napsal.. popr. dopnim.. zalohuj si aktualni nastaveni abys to v pripade neuspechu nemusel znovu konfigurovat... posli mi ty IP co ti prideli bo neprideli... Citovat
BV406 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 chlapi nehadejte se sakra ... musite mit trochu strpeni ... nejde to tak rychle Citovat
AnotherOne Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Je to nakonfigurované správne, ja to vidím na fyzický problém pri komunikácii oboch (troch) zariadení. Chepp, druhý odstavec: -Postni mi jestli kdyz se pripojis tak jestli ti to priradi IP v4.... masku branu a dns... na to bol ten ipconfig Kdyz vyresetuje router... tak defaultne vysila... pripojis se na to? Všetky nastavenia čo tam má ohľadom WLAN sú defaultné, viem to lebo mám ten istý rúter. Napriek tomu sa nepripojí. Pokud se pripoji zkus prikaz ping na branu.. resp. router na 192.168.0.1 Zbytočné lebo sa nepripojí. Vypni klidne ten FW v tom routeru je k nicemu.. pokud nejsi prehnane opatrny... vem v potaz ze tvuj ISP ma firewall windows ma firewalll... a ses za routerem.... Bavili sme sa o firewalle vo Windowse nie rútri. V zadnym pripade bych neclonoval mac na router... jak na wan tak nikdy na LAN... pokud to neni nutne. To som mu tiež písal, že je zbytočné to nastavovať. Zkontroluj dhcp jestli je dobre nastavenej.... Samozrejme, že je dobre nastavený, káblom by sa predsa nepripojil. Toľko o zbytočnom spamovaní. Citovat
Chepp Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 --------------------------------------------- to co sem tu napsal poslal sem prez SZ Another one. Takze k tematu: zkus to vyresetovat.. tak otazka znovu pripoji se to nekdy nebo nikdy? Vypni b/g/n a dej tam jenom b/g.. vzhledem k situaci uz prestanu prizpivam.... poslu BV406 kdyztak SZ... nechci tu tuhle temu uz dale rozvadet. Citovat
BV406 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 tak pratele, abych to rozsekl ... router jsem vyresetoval do factory settings, takze router mam ted cisty, zkusil jsem system tools > backup/restore > nasel jsem si backup file, ktery jsem si nechal routerem vytvorit (dik za tip anotherone), soubor ma nazev RoutrCfm.cfg a asi 6kB, bohuzel vyskakuje hlaska Upload config file failed takze jsem v prd... budu muset zkusit znovu dle setup wizard router nastavit, ovsem, pokud se mi to 2x nepovedlo, ani s tim nepocitam ... mmchdm: tohle uz pisu na pritelcinem ntb s kablikem od isp primo v ntb [upravil dne 30/6/10 BV406] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 A když je v továrním nastavní tak ti to jede?? Citovat
BV406 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 Původně zaslal: Radek Hurvajz A když je v továrním nastavní tak ti to jede?? nejede, dle network status jsou u wan ip, masky, brany atd. pouze nuly ... takze router se po pripojeni kabliku od isp sam nenastavi, musim tam ty adresy znovu hodit Citovat
AnotherOne Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Ten konfiguračný súbor je textový, hodnoty nastavení sa v ňom dajú vyčítať ak ti to pomôže. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 A nedá se tam nastavit DHCP? No ale když je vypišeš tak je to zase jistý [upravil dne 30/6/10 Radek Hurvajz] Citovat
Chepp Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 BV406: zkus na ten backup jiny prohlizec... popr. restartovat pc v IE to musi fungovat. Neni na tom co zkazit. nastavis IP na WAN... kterou mas v Pritelcine ntb.. nechapu proc nepouzivaji DHPC.. .ale co uz... dojdou na to casem. Potom SSID a encryp. tzn nastavis nazev a heslo... nic vic tam neni... maximalne heslo admina popr remote managment. Kdyz si ho mnel vyresetovanej... smaz nastaveni v ntb na tu sit.. .a zkus se pripojit... zda se pripoji zda ne... pokdu ano vlez do centrum sdileni klikni na modre pripojeni k mistni siti a tam v podrobnmostech se podivej zda ti to priradilo IP v4. pokud ano funguje ti to.. pokud ne... skod tam kdes ho koupil at ti daji jinou znacku routeru... pokdu to nejsou hulvati pomuzou ti... snad pomuze. last time Citovat
BV406 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 chepp, Hurvajz, anotherone: vsechno co pisete v poslednich prispevcich vyzkousim az zitra, dneska uz to fakt kaslu ... chlapi diky za snahu, ozvu se hned jak se tomu budu zitra zase venovat jinak posilam screen z setupwizardu z toho routeru po mem pokusu o jeho nastaveni, jak jsem si myslel, same nuly ... je jedno, jestli v predeslych krocich dam static ip nebo dynamicke pridelovani, vzdy to skonci tady, ty nuly tam samozrejme nesmi byt ... [upravil dne 30/6/10 BV406] Citovat
BV406 Odesláno 1. červenec 2010 Autor Odesláno 1. červenec 2010 takze obnovit nastaveni routeru nakonec tedy slo, pouzil jsem IE pro upload backup souboru, takze pres kablik z routeru na pritelcine notasu zase funguju ... aspon neco ... ovsem wifi na mem porad nic na dotaz ohledne tech adrs u isp slecna sdelila, ze by v tomto nemel byt zadny problem, ze oni pocet pc neblokuji, a ze pres router by asi vsechno jit melo, no, moc jista si nebyla ... [upravil dne 1/7/10 BV406] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.