BV406 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 tak ted si nevzpomenu, ale zkusim to taky hodit na wpa-tkip ... mmnt Citovat
BV406 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 hmmm, ani houno, musim do obchodu ... zatim Citovat
AnotherOne Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Skús to rozchodiť najskôr úplne bez zabezpečenia, nech sa vylúči problém s ním. Zaujímavé je, že ti to začalo robiť samé postupne. Kontrolovali ti ajťáci aj funkčnosť wifi? Budem asi variť z vody, ale nie je uvoľnená alebo ulomená anténa? Do úvahy ešte prichádza nejaký vonkajší zdroj rušenia, skúšal si ísť s noťasom bližšie k rútru? [upravil dne 30.6.2010 AnotherOne] Citovat
kujon106 Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Podle těch screenů bych já: - zapnul 54 Mbit/s g mód. Mít zapnutý \"b\" je v dnešní době zbytečnost a \"n\" je ještě zbytečnost :-) (Network mode) - Channel - vyber mu napevno jeden kanál. Laicky těžko zjistíš interference v okolí, ale zkus nějaký číslo a kdyby to nešlo, tak jiný. - Reverse direction grant nastav na disable - Basic data rates dej až do 54 Mbit/s Citovat
kujon106 Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Teď mě ještě napadlo, nemá soused stejnej router, kterej využívá stejný pojmenování (SSID) \"Tenda\"? Jestli ano, může to být problém. Změň to třeba na \"Peugeot\" :-) Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Nevim jestli jsem to nepřehlédl a někdo na to už neupozornil, ale máš MAC adresu toho routeru nahlašenou poslkytovateli, nebo jsi naklonoval MAC puvodního počítače?? To by vysvětlovalo proč to nejdřiv šlo a pak už ne, jakmile poskytovatel zjistil neznamou MAC muže ji blokovat. Citovat
BV406 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 Původně zaslal: AnotherOne Skús to rozchodiť najskôr úplne bez zabezpečenia, nech sa vylúči problém s ním. Zaujímavé je, že ti to začalo robiť samé postupne. Kontrolovali ti ajťáci aj funkčnosť wifi? Budem asi variť z vody, ale nie je uvoľnená alebo ulomená anténa? Do úvahy ešte prichádza nejaký vonkajší zdroj rušenia, skúšal si ísť s noťasom bližšie k rútru? [upravil dne 30.6.2010 AnotherOne] s notasem sedim metr od routeru ... zkusim to nejdriv bez zabezpeceni a hned nato vyzkousim co pise kujon ... mmnt ... antenka zkontrolovana Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Vždy při nastavení routeru použivam SSID jako jmeno majitele-NET, Takže BV406-NET, a pak jestli se netlučou kanály, bud dát automaticky, a nebo přes nějakej soft který skenuje sitě a ukaže čisla kanálů skusit jestli jina siť v dosahu nemuže rušit tvuj nastavený kanál, ideální je přes 2 kanály rozdíl Další věc je aby noťas podporoval nastavené šifrování, některé kusy neumějí WPA-PSK2 [upravil dne 30/6/10 Radek Hurvajz] Citovat
AnotherOne Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Původně zaslal: Radek Hurvajz Nevim jestli jsem to nepřehlédl a někdo na to už neupozornil, ale máš MAC adresu toho routeru nahlašenou poslkytovateli, nebo jsi naklonoval MAC puvodního počítače?? To by vysvětlovalo proč to nejdřiv šlo a pak už ne, jakmile poskytovatel zjistil neznamou MAC muže ji blokovat. Po kábli mu internet ide, takže toto sa dá vylúčiť. Citovat
BV406 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 Původně zaslal: Radek Hurvajz Nevim jestli jsem to nepřehlédl a někdo na to už neupozornil, ale máš MAC adresu toho routeru nahlašenou poslkytovateli, nebo jsi naklonoval MAC puvodního počítače?? To by vysvětlovalo proč to nejdřiv šlo a pak už ne, jakmile poskytovatel zjistil neznamou MAC muže ji blokovat. OK, porad, jak naklonovat MAC adresu pritelcina notasu ??? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Bud připojit router kabelem k přitelčině noťasu a pokud router umožňuje klonování tak jen klikneš v nastavení na klonovat pak uložit a je to, pokud to tlačitko v nastavení není tak ji usíš opsat z vlastností siťové karty A nebo nahlas WAN MAC ze statusu routeru poskytovateli aby ji přidal k tvemu učtu [upravil dne 30/6/10 Radek Hurvajz] Citovat
BV406 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 Původně zaslal: Radek Hurvajz Vždy při nastavení routeru použivam SSID jako jmeno majitele-NET, Takže BV406-NET, a pak jestli se netlučou kanály, bud dát automaticky, a nebo přes nějakej soft který skenuje sitě a ukaže čisla kanálů skusit jestli jina siť v dosahu nemuže rušit tvuj nastavený kanál, ideální je přes 2 kanály rozdíl Další věc je aby noťas podporoval nastavené šifrování, některé kusy neumějí WPA-PSK2 [upravil dne 30/6/10 Radek Hurvajz] boze, nestras, mam dva mesice stareho asusa, tak snad wpa-psk2 podporuje, mmchdm myslim, ze jsem to tam nejdriv mel ... jdu podniknout dalsi kroky dle vasich tipu a dam vedet ... mmnt Citovat
AnotherOne Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 S MAC nie je problém Na rútri to máš v Advanced settings/MAC address clone, ale je to zbytočné. [upravil dne 30.6.2010 AnotherOne] Citovat
BV406 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 tak krome toho sachovani s mac adresami jsem uz vyzkousel vsechno, co jste mi poradili .... a nic notas sit vidi, prejmenoval jsem ji v nastaveni na BV406-NET , signal plny, vynikajici, zkusil jsem bez zabezpeceni i s ruznymi typy zabezpeceni, mam tam odskrtle pripojovani automaticky, kliknu na pripojit, win7 me vyzve k vlozeni hesla, heslo napisu, kliknu, pripojuje se a pak Windows se nemohl pripojit k siti ...blablabla zkousel jsem i ruzne kanaly (vsech 13 !!!), nakonec jsem nechal autoselect uz me z toho boli hlava , ale kdyz mam problem, tak nemuzu prestat, dokud ho nevyresim ... ale tady asi budu muset kapitulovat nejvic me sere, ze vim, ze to proste bez problemu fungovalo az doted, nevim, co se mohlo posrat ... v praci jsem se pichl na firemni a doma na pritelcin, ABSOLUTNE BEZ PROBLEMU ... ted, ani hovno ... [upravil dne 30/6/10 BV406] [upravil dne 30/6/10 BV406] Citovat
AnotherOne Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Skúšali ajťaci funkčnosť wifi keď si tam bol? Citovat
BV406 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 hmm, kdyz nad tim premyslim, tak vlastne nevim ... myslis, ze by se mohla na novem routeru posrat hned zkraje wifina ? zitra jim brnku a zeptam se jich ... jeste se zeptam asi blbe, ale predpokladam, ze na notasu nemusim nastavovat kvuli wifi nejake IP adresy, masky a dns atd ... na adapteru mam nastaven TCP/IP protocol IPv4 pridelovani IP automaticky z dhcp i dns ... [upravil dne 30/6/10 BV406] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Hele, dotaz, máš nějakej Firewall?? jestli jen windowsáckej i tak ho zkus vypnout. Předtím ještě ve správě sítí ty sitě co se maji připojit automaticky všechyn smaž a přidej znovu Citovat
AnotherOne Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 Původně zaslal: BV406 hmm, kdyz nad tim premyslim, tak vlastne nevim ... myslis, ze by se mohla na novem routeru posrat hned zkraje wifina ? zitra jim brnku a zeptam se jich ... jeste se zeptam asi blbe, ale predpokladam, ze na notasu nemusim nastavovat kvuli wifi nejake IP adresy, masky a dns atd ... na adapteru mam nastaven TCP/IP protocol IPv4 pridelovani IP automaticky z dhcp i dns ... [upravil dne 30/6/10 BV406] Áno je to tak správne. Ešte by si mohol sem dať výpis ipconfig /all z noťasu po neúspešnom pokuse o pripojenie. Firewall vstupuje do hry až keď je pripojenie na sieť funkčné. [upravil dne 30.6.2010 AnotherOne] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. červen 2010 Odesláno 30. červen 2010 No pokud ti FW blokne podsíť tak se nepřipojíš Citovat
BV406 Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 Původně zaslal: Radek Hurvajz Hele, dotaz, máš nějakej Firewall?? jestli jen windowsáckej i tak ho zkus vypnout. Předtím ještě ve správě sítí ty sitě co se maji připojit automaticky všechyn smaž a přidej znovu fw nemam, jen windousackej ... zkusim vypnout ... sit jsem ve spravci siti jiz odebral nekolikrat a nekolikrat pridal, to bylo prvni co jsem delal ... asi to bude vypadat blbe, ale nevim jak ve win7 spustim prikaz ipconfig/all a kam se mi ulozi protokol [upravil dne 30/6/10 BV406] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.