Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

IT: WIN7 a bezdratove pripojeni - je tu odbornik ??

Recommended Posts

Odesláno

Skús to rozchodiť najskôr úplne bez zabezpečenia, nech sa vylúči problém s ním.

Zaujímavé je, že ti to začalo robiť samé postupne. Kontrolovali ti ajťáci aj funkčnosť wifi? Budem asi variť z vody, ale nie je uvoľnená alebo ulomená anténa? Do úvahy ešte prichádza nejaký vonkajší zdroj rušenia, skúšal si ísť s noťasom bližšie k rútru?

[upravil dne 30.6.2010 AnotherOne]

Odesláno

Podle těch screenů bych já:

- zapnul 54 Mbit/s g mód. Mít zapnutý \"b\" je v dnešní době zbytečnost a \"n\" je ještě zbytečnost :-) (Network mode)

- Channel - vyber mu napevno jeden kanál. Laicky těžko zjistíš interference v okolí, ale zkus nějaký číslo a kdyby to nešlo, tak jiný.

- Reverse direction grant nastav na disable

- Basic data rates dej až do 54 Mbit/s

Odesláno

Teď mě ještě napadlo, nemá soused stejnej router, kterej využívá stejný pojmenování (SSID) \"Tenda\"? Jestli ano, může to být problém. Změň to třeba na \"Peugeot\" :-)

Odesláno

Nevim jestli jsem to nepřehlédl a někdo na to už neupozornil, ale máš MAC adresu toho routeru nahlašenou poslkytovateli, nebo jsi naklonoval MAC puvodního počítače?? To by vysvětlovalo proč to nejdřiv šlo a pak už ne, jakmile poskytovatel zjistil neznamou MAC muže ji blokovat.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Skús to rozchodiť najskôr úplne bez zabezpečenia, nech sa vylúči problém s ním.

Zaujímavé je, že ti to začalo robiť samé postupne. Kontrolovali ti ajťáci aj funkčnosť wifi? Budem asi variť z vody, ale nie je uvoľnená alebo ulomená anténa? Do úvahy ešte prichádza nejaký vonkajší zdroj rušenia, skúšal si ísť s noťasom bližšie k rútru?

s notasem sedim metr od routeru :) ... zkusim to nejdriv bez zabezpeceni a hned nato vyzkousim co pise kujon ... mmnt ... antenka zkontrolovana :)

Odesláno

Vždy při nastavení routeru použivam SSID jako jmeno majitele-NET, Takže BV406-NET, a pak jestli se netlučou kanály, bud dát automaticky, a nebo přes nějakej soft který skenuje sitě a ukaže čisla kanálů skusit jestli jina siť v dosahu nemuže rušit tvuj nastavený kanál, ideální je přes 2 kanály rozdíl

Další věc je aby noťas podporoval nastavené šifrování, některé kusy neumějí WPA-PSK2

[upravil dne 30/6/10 Radek Hurvajz]

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Nevim jestli jsem to nepřehlédl a někdo na to už neupozornil, ale máš MAC adresu toho routeru nahlašenou poslkytovateli, nebo jsi naklonoval MAC puvodního počítače?? To by vysvětlovalo proč to nejdřiv šlo a pak už ne, jakmile poskytovatel zjistil neznamou MAC muže ji blokovat.

Po kábli mu internet ide, takže toto sa dá vylúčiť.

Odesláno

OK, porad, jak naklonovat MAC adresu pritelcina notasu ??? :)

Odesláno

Bud připojit router kabelem k přitelčině noťasu a pokud router umožňuje klonování tak jen klikneš v nastavení na klonovat pak uložit a je to, pokud to tlačitko v nastavení není tak ji usíš opsat z vlastností siťové karty

A nebo nahlas WAN MAC ze statusu routeru poskytovateli aby ji přidal k tvemu učtu

Odesláno

Vždy při nastavení routeru použivam SSID jako jmeno majitele-NET, Takže BV406-NET, a pak jestli se netlučou kanály, bud dát automaticky, a nebo přes nějakej soft který skenuje sitě a ukaže čisla kanálů skusit jestli jina siť v dosahu nemuže rušit tvuj nastavený kanál, ideální je přes 2 kanály rozdíl

Další věc je aby noťas podporoval nastavené šifrování, některé kusy neumějí WPA-PSK2

boze, nestras, mam dva mesice stareho asusa, tak snad wpa-psk2 podporuje, mmchdm myslim, ze jsem to tam nejdriv mel ...

jdu podniknout dalsi kroky dle vasich tipu a dam vedet ... mmnt

Odesláno

tak krome toho sachovani s mac adresami jsem uz vyzkousel vsechno, co jste mi poradili .... a nic :(

notas sit vidi, prejmenoval jsem ji v nastaveni na BV406-NET :), signal plny, vynikajici, zkusil jsem bez zabezpeceni i s ruznymi typy zabezpeceni, mam tam odskrtle pripojovani automaticky, kliknu na pripojit, win7 me vyzve k vlozeni hesla, heslo napisu, kliknu, pripojuje se a pak Windows se nemohl pripojit k siti ...blablabla

zkousel jsem i ruzne kanaly (vsech 13 !!!), nakonec jsem nechal autoselect

uz me z toho boli hlava :), ale kdyz mam problem, tak nemuzu prestat, dokud ho nevyresim ... ale tady asi budu muset kapitulovat :(

nejvic me sere, ze vim, ze to proste bez problemu fungovalo az doted, nevim, co se mohlo posrat ... v praci jsem se pichl na firemni a doma na pritelcin, ABSOLUTNE BEZ PROBLEMU ... ted, ani hovno ...

[upravil dne 30/6/10 BV406]

Odesláno

hmm, kdyz nad tim premyslim, tak vlastne nevim ... myslis, ze by se mohla na novem routeru posrat hned zkraje wifina ? zitra jim brnku a zeptam se jich ...

jeste se zeptam asi blbe, ale predpokladam, ze na notasu nemusim nastavovat kvuli wifi nejake IP adresy, masky a dns atd ... na adapteru mam nastaven TCP/IP protocol IPv4 pridelovani IP automaticky z dhcp i dns ...

Odesláno
Původně zaslal: BV406

hmm, kdyz nad tim premyslim, tak vlastne nevim ... myslis, ze by se mohla na novem routeru posrat hned zkraje wifina ? zitra jim brnku a zeptam se jich ...

jeste se zeptam asi blbe, ale predpokladam, ze na notasu nemusim nastavovat kvuli wifi nejake IP adresy, masky a dns atd ... na adapteru mam nastaven TCP/IP protocol IPv4 pridelovani IP automaticky z dhcp i dns ...

Áno je to tak správne. Ešte by si mohol sem dať výpis ipconfig /all z noťasu po neúspešnom pokuse o pripojenie.

Firewall vstupuje do hry až keď je pripojenie na sieť funkčné.

Odesláno

Hele, dotaz, máš nějakej Firewall?? jestli jen windowsáckej i tak ho zkus vypnout. Předtím ještě ve správě sítí ty sitě co se maji připojit automaticky všechyn smaž a přidej znovu

fw nemam, jen windousackej ... zkusim vypnout ... sit jsem ve spravci siti jiz odebral nekolikrat a nekolikrat pridal, to bylo prvni co jsem delal ...

asi to bude vypadat blbe, ale nevim jak ve win7 spustim prikaz ipconfig/all a kam se mi ulozi protokol :mad:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...