Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim koupil jsem si ojetou 406break 1.8 benzin 81kw 97 z Itálie po týdnu ježdění musim řešit nějaké problémy budu se ted v tom trochu vrtat a byl by jsem moc rád kdyby jste mi poradili.

1.Za studena (pokud auto stojí přes noc) nechce chytat musím déle startovat,včera se mi podařilo nastartovat na první cuknutí měl jsem sešláplej plyn na podlaze a pak jsem začal startovat a chytlo krásně ale nebylo to z rána až odpoledne tak na to mohla mít vliv teplota.Klapku jsem komplet vyčistil.

2.Kde všude je motor kostřený? Pač kostra co je na výfuku byla utržená a jiný kostření jsem nenašel.Nahradil jsem jí překostřením od kastle na převodovku.Musí být nutně na výfuk?

3.Zadní stěrač nestírá přiznám se že ani nevim kde přesně se má zapnout ale na páčce na stěrače jsem polohu přesně pro nej prostě nenašel jediné co jde je odstřikovač zadního skla.Kde se zapíná??Případně pokud jde jen s odstřikem budu hledat závadu v motorku.

4.Kde najdu ovládací modul pro centrál ? chtěl by jsem si dodělat dálku

5.Kdyby někdo měl tak sháním tapece dveří na předek nebo komplet v dobrym stavu.A nějaký další drobnosti pokud možno v Praze kdyžtak dejte vědět sz.

dále jsem zjistil že jsou silentbloky na motoru v háji a řemen příslušenství, na ty pujdu příští týden ted se budu v autě víc hrabat tak pro následné dotazy využiju tento threed DÍKY

[upravil dne 28/6/10 galejda]

Odesláno

tak je to jasný nekde je problém stěrac na tu pozici nestírá dík .

Jinak dneska sem si při jízdě všimnul že když spadnou otáčky pod 1500 a mám zařazeno tak se motor vůbec nechce dostat do otáček, prostě je pak uplně mrtvej a netáhne od spoda. Nad 2000ot. ok.Nejspíš to muže mít na svědomí ta samá věc která dělá problem při tech startech.Další přiznak je že motor se při rychle sešlápnutém plynu ze začátku jakoby zadusí a pak de pomalu do otáček.Musí se jakoby držet ve vyšších otáčkách aby to jelo dynamicky.Divný :myslim

Guest servisman
Odesláno

v prvé řadě udělat rozvody s pumpou,výměna oleje v motoru převodovce,vyměnil bych i chladící kapalinu,to by mohlo býti najednou,pak bych vzal vzduchový pak kabinový filtr koukl bych na klimatizaci.filtr doplnění a pod.pak bych se věnoval podvozku kde co klepe zkoukl kotouče destičky

co se týče ukostření výfuku nyní je nemám dodělával jsme jen na bejvalce a mělo to býti snad jen kvůli rádiu či co

jinak bych si stáhl manuál co a jak abych se seznámil s autem

přeji příjemné ježdění další rady budou k dispozici Vítej mezi námi

Odesláno
Původně zaslal: OK406

A co svíčky, vzduchový filtr, krokáč ?

Svíčky jsou nové,filtr taky,a krokač je takovej ten motorek na klapce tušim ten vypadá funkčně neni nahodou jen na volnoběh.

Odesláno
Původně zaslal: honza406

v prvé řadě udělat rozvody s pumpou,výměna oleje v motoru převodovce,vyměnil bych i chladící kapalinu,to by mohlo býti najednou,pak bych vzal vzduchový pak kabinový filtr koukl bych na klimatizaci.filtr doplnění a pod.pak bych se věnoval podvozku kde co klepe zkoukl kotouče destičky

co se týče ukostření výfuku nyní je nemám dodělával jsme jen na bejvalce a mělo to býti snad jen kvůli rádiu či co

jinak bych si stáhl manuál co a jak abych se seznámil s autem

přeji příjemné ježdění další rady budou k dispozici Vítej mezi námi

Všecko je hotový krom siletbloku na motoru podvozek je taky ok jen ten motor zlobí .

Odesláno

A co lambda sonda? Byl si s tím na emisích? Tam se to pozná. A nebo napíchnout na diagnostiku, zda-li by to neukázalo chybu. A co palivový filtr?

Odesláno

no asi se to bude muset napíchnout na diagnostiku ,paliváč sem měnil.Jinak tu toj¨ho stěrače spatně funguje to relátko když sem ho odkrytoval a secvakl ručo tak to chodilo.

Odesláno

1. by mohlo být čidlo teploty motoru, pokud jsi čistil sání tka nezapomeň odpojit baterku a načíst nové hodnoty.

2. výfuk se kostří kvůli rádiu, pokud není rušený tak bych to neřešil

3. typoval bych spíš na páčku než relé

5. tapeci poptej v inzerci, nebo to přetáhni kvalitní látkou sám, je to poměrně bezproblémů a hlavně levné. Ta původní látka stojí za houby a solidní čisté tapecy se neshánějí zrovna dobře.

Odesláno
Původně zaslal: koblih69

1. by mohlo být čidlo teploty motoru, pokud jsi čistil sání tka nezapomeň odpojit baterku a načíst nové hodnoty.

2. výfuk se kostří kvůli rádiu, pokud není rušený tak bych to neřešil

3. typoval bych spíš na páčku než relé

5. tapeci poptej v inzerci, nebo to přetáhni kvalitní látkou sám, je to poměrně bezproblémů a hlavně levné. Ta původní látka stojí za houby a solidní čisté tapecy se neshánějí zrovna dobře.

dík za info je fakt že bych to moh zkusit dát čalouníkovy .Jinač vzadu jsem to měřil a proud tam po zapnutí jde bez problemu když sem zatukal do toho relé tam nachvilku seplo a pak cvakalo tak snad to bude tim .Kde mám hledat na motoru ten snímač teploty motoru ? Koukal sem na něj do kelly a nak sem ho tam nenašel že by ho měli

[upravil dne 28/6/10 galejda]

Odesláno

Tak že dnes ráno opět pohroma při startu nechytá sem tam to vystřelí do airboxu.Druhá věc byla že jsem včera vyčistil chladič a ten teče už s toho auta začínám decentně týct taky :nevim

Odesláno

Tak chladič jsem dnes vyndal a zalepil okolo gumiček,zadní stěrač sem rozchodil stačilo relátko za 50kč tak to poslední co mi zbejvá jsou ty špatný ranní starty.Nemate někdo z prahy diagnostiku zaplatim rozumný peníze?

• O 1 měsíc později...
Odesláno

\"když spadnou otáčky pod 1500 a mám zařazeno tak se motor vůbec nechce dostat do otáček, prostě je pak uplně mrtvej a netáhne od spoda\" a \"motor se při rychle sešlápnutém plynu ze začátku jakoby zadusí a pak de pomalu do otáček\"....mám uplně stejný problémy, akorát jak ty píšeš, že ti to jde pomalu do otáček pak, tak me se to zadusí a pak to letí nahoru....:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...