Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

ďakujem za indície :papa Dymenie? Ťažko povedať, skôr mám pocit, že nič výnimočného. Z času na čas dám autíčku poriadne na kotol, hlavne potom, ako som si nechal vybrať na Morave FAP. Výkon sa rozložil pekne pozdĺž otáčok, turbo spína skôr. mám dojem, že som ušetril i čosi na palive. Skrátka FAP-ko už nedusí motor na nízkych otáčkach a motoru sa lepšie dýcha. Ak mu sem-tam viac zošliapnem plyn, zvykne čosi vypustiť, ale nie viac, ako sa diesel sluší a patrí. Počas prevádzky so spoľahlivo zahriatym motorom, ak zošliapnem plyn na 2-ke a 3-ke, dym za mnou je, ale nie čierny, skôr hnedý a tiež nemám dojem, že by to bolo nadmerné dymenie. Ale keď dám motor do obrátok a prevetrám ho, čudoval by som sa, keby nič nevypustil, ak už nemá FAP. Odkedy mám vyčistený EGR, je to zase lepšie a dávam bezsírnu naftu, snáď vydrží dlhšie... samozrejmosťou je VIF.

Klepotanie na voľnobehu, ktoré zmizne s vyšliapnutím spojky, odstráni výmena spojky a zotrváku, to budem riešiť už dúfam konečne tento týždeň aj s remenicou a rozvodmi.

Čo ma trápi je TDi-čkový rachot pri rozbehu. Tento sa veľmi neozýva, ak pridám plyn pri vyšliapnutej spojke, (iba trochu, ale je tam), ale keď ide auto do záberu so zaradenou rýchlosťou, je to katastrofa. Typický starý diesel, ale od HDi to má ďaleko, ale to som už písal. To mi nepríde ako mechanické klepanie, skôr zlý chod motora (na voľnobehu pritom kolísajú otáčky, pri rýchlosti nie). Neviem, len odhadujem. Ono - ten zvuk nie je príjemný ani na voľnobehu, prirovnal by som ho k \"suchému\" točeniu (laicky). Objavil som mokré vstreky, nechám to vyčistiť a pretesniť a uvídím, DÚFAM, že nebudem musieť meniť vstreky... o zdvihátkach som tiež už niečo našiel, ak by to boli ony, stále lacnejšie vymeniť zopár kúskov hydroštelov, ako štyri trysky po 560€... a dávky mám dojem, že mechanik pozeral, malo by to byť ok, ale nechám to znova preveriť. Ďakujem každopádne :) ...a remenicu vymením, už je objednaná aj so sadou rozvodov. :roll

Odesláno

Takže od dnešného popoludnia je Levíča v servise :roll a čakám na verdikt. Prvá pôjde spojka so zotrvákom, potom podrobná diagnostika, olej a rozvody s remenicou a medzitým možno niekde ešte čosi, ak niečo ukáže diagnostika. :bojim

Odesláno

No jo, :nevim ale mohlo to byť aj horšie. Spojka Valeo, zotrvák LUK, rozvody SKF, vodná pumpa nepamätám, remenica na kľukovku Corteco, olej Total, ktorý mi asi mechanik vymení a dá Shell a nakoniec vzduchový, olejový i palivový filter Mann dokopy 890€, takže to celkom ide. Príde tam robota a uvidí sa, čo povie diagnostika na trysky. Mám VDO Siemens a mám ponuku na čistenie a overenie 22€/ks. a na nové (v krajnom prípade) 320€/ks. Origoš sú za 560€. Čiže ani najhorší scenár nie je katastrofa, veď potom bude snáď na dlho pokoj a dúfam, že nič iné sa neukáže chybné.... :ticho

Odesláno

Diagnostika určila problém s vysokotlakým čerpadlom... odborník na vstrekovacie systémy povedal, že čerpadlo vyzerá byť v poriadku (neviem, čo to znamená, keď čerpadlo \"vyzerá\" byť v poriadku) a nepáčia sa mu trysky, vraj púšťajú viac, navrhol výmenu všetkých... nejako sa mi to celé nezdá - miesto toho sa pri výmene spojky a zotrvačníka objavila potreba dať dole kolesá a riešiť niečo s polosou a pretesňovať prevodovku a diferneciál. Ak tomu niekto rozmiete, prosím, povedzte, či to má nejaký zmysel. Doteraz som pod autom žiadne mláky nemal, nemal som dojem, že by mi niečo tieklo :bojim

Odesláno

Aby se dostal na spojku, musi vyndat nebo aspon odsunout prevodovku, to znamena i vytahnout poloosy. Ty vytahne jen kdyz odpoji tehlici budto dole z cepu nebo nahore z tlumice. A tam by se tezko dostal, pokud by neodmontoval kola. Pretesnenim mozna myslel vymenu gufera na vstupni hrideli a na poloosach. Takze je to nejspis vporadku.

Odesláno

Asi to nebude to pravé ořechové a TD není HDI,ale měl jsem 2,1TD a při startu a i při přidání plynu mi to prostě někdy zarachotilo jak traktor,když jsem šel do servisu peugeot,tak borci mi řekli to jsou vstřiky,ikdyž na forku tu každej psal,máš tam čerpadlo epic...tak to bude ono,ale repasa se pohybovala víc než hodnota auta (20-30tisíc)proto jsem šel raději do vstřiků...jo byly chyceny,podtékaly,ale problém se nevyřešil. prostě to vypadalo na 99% čerpadlo a raději jsem to poslal do světa,Ten co to kupoval byl od fochu a říkal,že je to čerpadlo a za týden volal že to bylo ono,že už to nedělá(sehnal použité=ale jak dlouho mu bude chodit?)

Ale nevým jestli čerpadlo u TD a HDI může dělat tejnej problém.u HDI jsou dvě jestli se nepletu podávací (v nádrži) a potom to tlakové.Ale zas takovej rozdíl v tom nebude,prostě ti to tam dává naftu a snimač prostě hlásí něco jiného tím pádem tam dá víc či mín a ono to má potom takovej zvuk jak když ti ventily hrajou.

• O 3 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: moulalaluna

... čo možno niekomu pomôže.

Nazdarek..

tak presne to iste teraz riesim... traktor a pritom este zle startuje na prvykrat.. na druhy pokus uz startovanie je o cosi lepsie...

Tak uvitam takisto kazdu skusenost... :myslim

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Už som sa dlhšiu dobu chystal napísať sem stav opráv, ďakujem teda za pokopnutie. Takže:

1. Kopanie do spojkového pedálu, zásadné klepanie z motora a kolísanie otáčok na voľnobehu vyriešila výmena spojky a najmä zotrváku. Menili sa naraz aj s rozvodmi a vodnou pumpou, nemyslím si však, že by to robili rozvody a pumpa.

2. Vstrekovací systém je v poriadku, vrátane trysiek a vysokotlakového čerpadla. Vymenili sa iba prepadové trubky, budeme ich ešte kontrolovať. Vstreky sú piezoelektrické od Siemensu (VDO), menej náchylné na opotrebenie - som bol informovaný z viacerých aj neautorizovaných servisných miest - meniť ich neplánujem.

3. Traktorový zvuk zostáva, i keď v menšej miere. Mesiac už vozím v kufri originál nový EGR ventil, čakám na mechanika, kým na to bude mať čas. Počítač vykazuje poruchu klapky, takže je už zničený, čistenie nezabralo. Podľa viacerých informácií je pôvodcom traktorového zvuku práve EGR ventil nakoľko sa zvuk prejaví iba pri zábere motora, nie na voľnobehu - definitívne to však potvrdí jeho výmena.

4. Zvýšenie prevádzkovej teploty malo na svedomí počasie :mad: - veľmi sa mi tomu nechcelo veriť, ale teraz, keď je chladnejšie, teplota 80°C je späť.

Čo ale výrazne vplýva na zvuk tohto auta je, žiaľ, nafta. Došiel som k záveru, že v Trnave NIE JE taká ČS, kde by som natankoval a jazdil spokojný. Môžem natankovať V-Power Diesel, no keď ho dám v Bratislave alebo v Žiline, je to 100a1. To isté na podiv platí, ak porovnám V-Power z Trnavy (alebo iný Diesel z akejkoľvek pumpy v TT, pretože som otestoval asi skutočne všetky) s najbežnejším dieselom z iných miest. Neveril som vplyvu nafty, lebo som prešiel snáď všetky ČS v TT. Stačilo raz nabrať obyčajný diesel na Einsteinovej v Ba... v Trnave už netankujem. A je pre mňa ťažké určiť, kto je medzi slepými jednookým kráľom. Všetko na prd.

Ďakujem všetkým za pomoc a konzultácie. V aute mám vymenené snáď už všetko, takže na 200tis. km je snáď zase pokoj. Zmenil som prácu, nejazdím už skoro vôbec a rád by som si \"pořídil\" niečo menšie, asi benzín (nechcem chudáčika diesla trápiť v meste), preto by som auto rád predal, na rozumnej cene sa rád dohodnem. Ak by niekto vedel o potenciálnych záujemcoch, ktorí jazdia dlhšie trasy, nech sa pokojne ozvú. S utom sa viem v pohode v kombinovanom režime zmestiť do 6ltr.

Pekný deň všetkým :papa

Odesláno

Ospravedlňujem sa za trojité zverejnenie. Vzniklo to na začiatku tak trochu nedopatrením a na viacerých vláknach sa ozvali rôzni ľudia, chcel som im dať odpoveď. Ďakujem za upozornenie, polepším sa :(

• O 2 roky později...
Odesláno
a tu spojku si teda měnil nebo ne? vypadá to na známí dvojhmotový setrvačník

Mam ten isty problem asi 3 tyzdne, pri startovani zatrasie motorom, a potom niekedy pri volnobehu a nakoniec na 2 rychlosti pri roztahovani motora do otacok od 1000-1100 ot/min pocut dost vyrazny klepot, mal som pred tym basic servis + brzdy a oblozenie

Odesláno

Hello,

no auto je už skoro tri roky predané, ale až po komplexnom servise. Jedna vec bol zotrvačník (zodpovedný za kolísanie otáčok), komplet rozvody a prepadové trubky, ale nakoniec sa ukázalo, že za vibrácie boli zodpovedné totálne vybité silent bloky motora. Žiadne vstreky - čo je typická diagnóza od väčšiny expertov. Švagor potom ešte doriešil nejaké drobnosti a hádam má na dlho pokoj.

Každopádne, chcelo to precízneho a hlavne mysliaceho šikovného mechanika. Toho som ale našiel so šťastím, bo ostatní sú \"vymieňači\".

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...