honza205D Odesláno 26. červen 2010 Odesláno 26. červen 2010 Ahoj příznivci, chtěl jsem se zeptat, zda někdo neví, kde by mohl být palivový filtr. Vesměs bývá u pravého zadního kola ve vybrání nádrže,pokud se nemýlím, leč tam mám jen to vybrání a pod autem jsem našel jen jednu cestu benzínu,takže bez vracečky,i když úchyty tam na to jsou. Možná , že ingeníři v Holandsku udělali někde chybu, když tam cpali LPG. je to na 1,8 16V 85kW rv. 01. Dík za info [upravil dne 26/6/10 honza205D] Citovat
P607Olda Odesláno 26. červen 2010 Odesláno 26. červen 2010 U naší 406 kombi, 2,0 benzín, r.v.97, je pod podlahou, pod prahem, jak jsou PZ dveře. Takový váleček, D5 x 10 cm. Citovat
BoneDaddy Odesláno 26. červen 2010 Odesláno 26. červen 2010 Dej VIN ale na 90% žádný palivák nemáš. Já a vlastně nikdo s 1.8 16V 85kw koho znám jej nemáme. Citovat
honza205D Odesláno 26. červen 2010 Autor Odesláno 26. červen 2010 No šel jsem po hadičce a nikde není, tak tam nebude. VIN VF38E6FZF81345696 Tak by mě zajímalo, proč mi to studené na benzín zdechá hned po startu i za jízdy, než se přepne na LPG. Je to strašně příjemné, když v zatáčce nejde servo... Jo a díky chlapi Citovat
BoneDaddy Odesláno 26. červen 2010 Odesláno 26. červen 2010 Opravdu klasický palivový filtr nemáš. Citovat
Guest SB Odesláno 26. červen 2010 Odesláno 26. červen 2010 Filter by mal byť umiestnený na palivovom potrubí niekto ho asi vyhodil, niekde za nádržou nieje nejaký spoj na palivovom potrubí? Citovat
BoneDaddy Odesláno 26. červen 2010 Odesláno 26. červen 2010 Původně zaslal: SB Filter by mal byť umiestnený na palivovom potrubí niekto ho asi vyhodil, niekde za nádržou nieje nejaký spoj na palivovom potrubí? Jeho i moje auto palivový filtr NEMÁ a nikdy jej NEMĚLO... Citovat
Guest servisman Odesláno 26. červen 2010 Odesláno 26. červen 2010 ono je více peugeotíků co nemají palivový filtr.Jeden jej má druhý nemá ,tak jen pak dodělati a je to Ok Citovat
honza205D Odesláno 26. červen 2010 Autor Odesláno 26. červen 2010 Jo tak díky, ještě, že jsem si ho koupil, tak ho narvu asi do motorky, nebo do popelnice. Nevíš, čím by mohly být ty blbé starty, když to není filtrem, který nemám... je to jak kdyby blbl sytič u starého auta,ale kde má toto takové vymoženosti netuším. Střídavě to dělá asi tak od podzimu. volnoběh je celkem v pohodě a svíčky bosch,co tam patří,jeté asi 5 tis. Citovat
honza205D Odesláno 26. červen 2010 Autor Odesláno 26. červen 2010 Původně zaslal: honza406 ono je více peugeotíků co nemají palivový filtr.Jeden jej má druhý nemá ,tak jen pak dodělati a je to Ok no nerad bych se v těch trubičkách,hadičkách rýpal,ten materiál ve mně nevzbuzuje důvěru a po 200 000 asi motor nic moc nepřekvapí, navíc je to LPG, tak mám spotřebu cca 10l na měsíc Citovat
btl.a Odesláno 26. červen 2010 Odesláno 26. červen 2010 Kdyby Ti to dělalo obráceně/na LPG/, tak bych se nedivil, ale takto nevím. Jak tam máš ty svíčky dlouho? Na plyn to jede dobře, nebo se ti motor třeba na volnoběh houpe? Další věc může být i odtrh na svíčkách. Při LPG se více upaluje středový kontakt svíčky a tím se samozřejmě zvyšuje odtrh a především by měl být na LPG cca O7 - O8 mm. Na nových svíčkách by si tento měl sklepnout z původní hodnoty. Nebo používat svíčky speciálně na LPG viz: http://www.svickyngk.cz/automobily/zapalovaci-svicky/peugeot/406/#obsah1.8 http://www.svickyngk.cz/zapalovaci-svicky/ngk-lpg-laser-line-7/ Jezdím na ně a je to opravdu pohodička a hlavně výměna je na cca 80 tis. km. Tak se nezalekni té ceny. Citovat
honza205D Odesláno 27. červen 2010 Autor Odesláno 27. červen 2010 Na plyn to jede vcelku v klidu,nezdechá,sem tam se otáčky na volnoběh zhoupnou,ale to jen při parkování a když sepnou ventilátory,stačí počkat vteřinu,dvě a zase běží plynule. Svíčky tam budou max 10000,měnil jsem je tuším že z jara,když jsem bral věci na 205. Na plyn se chovají slušně,tak nemám důvod je měnit,dělá to na benzín,tak vždycky čekám,až se přepne AG a mám klid. Takže pokud jsem to pochopil,tak na plyn má být menší vůle jak na benzín. Včera chytl napoprvé,jen jsem ho nechal chvilku ohřát,protože nešel za plynem a dusil se,ale dnes na počtvrté a přez plyn. Nemůže v tom mít prsty výfuk,trošku v něm chrčí přepážka Citovat
ozzy56 Odesláno 27. červen 2010 Odesláno 27. červen 2010 ten tlumič určitě řeš, přepážka může ucpávat odchod plynů z motoru..., jinak ten filtr si můžeš instalovat pod kapotu a jednoduše--prodávají se plastové filtříky,které vřadíš do přívodní hadice paliva, práce na 15 minut:myslim Citovat
honza205D Odesláno 27. červen 2010 Autor Odesláno 27. červen 2010 Jo jeden takový malý šmejd mám,ale s takovým nájezdem to neřeším,tankuji na Benzině,případně něco lepšího,takže bordel asi moc nepůjde do nádrže Citovat
BoneDaddy Odesláno 27. červen 2010 Odesláno 27. červen 2010 Původně zaslal: ozzy56 jinak ten filtr si můžeš instalovat pod kapotu a jednoduše--prodávají se plastové filtříky,které vřadíš do přívodní hadice paliva, práce na 15 minut:myslim Kam a jak jej dát, když ty hadice jsou plastové, ne gumové? Citovat
honza205D Odesláno 27. červen 2010 Autor Odesláno 27. červen 2010 Původně zaslal: BoneDaddy Původně zaslal: ozzy56 jinak ten filtr si můžeš instalovat pod kapotu a jednoduše--prodávají se plastové filtříky,které vřadíš do přívodní hadice paliva, práce na 15 minut:myslim Kam a jak jej dát, když ty hadice jsou plastové, ne gumové? Nebudu ho dávat nikam, ty hadico-trubičky jsou křehké a rozhodně si s nimi hrát nebudu, jde přeci jen o benzín Citovat
Midloch Odesláno 29. červen 2010 Odesláno 29. červen 2010 Palivový filtr tam máš, ale je součástí palivového čerpadla. Aby jsi se k němu dostal, musíš vytáhnout čerpadlo a rozlámat plastovou schránku ve které je filtr uložený. Což pokud je ten filtr skutečně ucpaný je spíš na nový celek pumpy. Proto má celek čerpadla větší průměr a neprojde skrz otvor pod sedačkou (myslím otvor v podlaze). Ten se musí buď nastřihnout a vykřivit a nebo sundat nádrž. Toto řešení má i regulátor tlaku v palivovém čerpadle. Pokud na potrubí mezi pumpu a palivovou vstřik nacpeš palivový filtr, asi snížíš tlak na vstřiky. Kruté ale pravdivé. Filtr má proti klasickému filtru obrovskou plochu pro filtraci, je totiž mnohem větší, takže by měl něco vydržet. Díky technickému řešení je jeho výměna hoóóódně drahá. Proto asi prověř nejdřív jiné možnosti. Pokud jsi ještě nezkoušel, podívej se na zakarbonované vstřiky. Provozem na plyn se ucpávají. Mám na tento motor druhou rampu se vstřikama a můžu Ti ji nabídnout k vyzkoušení. Ještě jeden nápad, jak starý benzín máš v nádrži a kolik ho tam je? Nemůže být zvodnatělý? [upravil dne 29/6/10 Midloch] Citovat
honza205D Odesláno 30. červen 2010 Autor Odesláno 30. červen 2010 Benzín bych vyloučil,nevozím víc jak dvacet litrů,abych nezatěžoval nápravu,když tankuji plnou plynu,mám 55l láhev,tak je tam v podstatě pořád nový. Do rampy mi zatekl olej,když jsem jednou zapoměl zavřít víčko při doplňování a pořád vytíká,úchylné místo na vytření. Vstřiky by měl mít AG systém samostatné,nebo se mýlím? když tak bych se s Tebou domluvil a stavil bych se za Tebou příští týden, protože teď budu točit s mladou Liberec a budu tam tak týden. Když tak napiš kde bydlíš do SZ a domluvíme se. Palivo je dost natlakované,protože jsem zkoušel tím odvzdušňovákem co je u vstříků a cáklo to dost daleko,tak filtr bude asi ok i s čerpadlem Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.