Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

kampak mi ho schovali? ....... asi na něj zapoměli při výrobě

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj příznivci,

chtěl jsem se zeptat, zda někdo neví, kde by mohl být palivový filtr. Vesměs bývá u pravého zadního kola ve vybrání nádrže,pokud se nemýlím, leč tam mám jen to vybrání a pod autem jsem našel jen jednu cestu benzínu,takže bez vracečky,i když úchyty tam na to jsou. Možná , že ingeníři v Holandsku udělali někde chybu, když tam cpali LPG. je to na 1,8 16V 85kW rv. 01. Dík za info

[upravil dne 26/6/10 honza205D]

Odesláno

No šel jsem po hadičce a nikde není, tak tam nebude. VIN VF38E6FZF81345696

Tak by mě zajímalo, proč mi to studené na benzín zdechá hned po startu i za jízdy, než se přepne na LPG. Je to strašně příjemné, když v zatáčce nejde servo...

Jo a díky chlapi

Odesláno

Filter by mal byť umiestnený na palivovom potrubí niekto ho asi vyhodil, niekde za nádržou nieje nejaký spoj na palivovom potrubí?

Odesláno
Původně zaslal: SB

Filter by mal byť umiestnený na palivovom potrubí niekto ho asi vyhodil, niekde za nádržou nieje nejaký spoj na palivovom potrubí?

Jeho i moje auto palivový filtr NEMÁ a nikdy jej NEMĚLO... :)

Guest servisman
Odesláno

ono je více peugeotíků co nemají palivový filtr.Jeden jej má druhý nemá ,tak jen pak dodělati a je to Ok

Odesláno

Jo tak díky, ještě, že jsem si ho koupil, tak ho narvu asi do motorky, nebo do popelnice. Nevíš, čím by mohly být ty blbé starty, když to není filtrem, který nemám... je to jak kdyby blbl sytič u starého auta,ale kde má toto takové vymoženosti netuším. Střídavě to dělá asi tak od podzimu. volnoběh je celkem v pohodě a svíčky bosch,co tam patří,jeté asi 5 tis.

Odesláno
Původně zaslal: honza406

ono je více peugeotíků co nemají palivový filtr.Jeden jej má druhý nemá ,tak jen pak dodělati a je to Ok

no nerad bych se v těch trubičkách,hadičkách rýpal,ten materiál ve mně nevzbuzuje důvěru a po 200 000 asi motor nic moc nepřekvapí, navíc je to LPG, tak mám spotřebu cca 10l na měsíc

Odesláno

Kdyby Ti to dělalo obráceně/na LPG/, tak bych se nedivil, ale takto nevím. Jak tam máš ty svíčky dlouho? Na plyn to jede dobře, nebo se ti motor třeba na volnoběh houpe? Další věc může být i odtrh na svíčkách. Při LPG se více upaluje středový kontakt svíčky a tím se samozřejmě zvyšuje odtrh a především by měl být na LPG cca O7 - O8 mm. Na nových svíčkách by si tento měl sklepnout z původní hodnoty. Nebo používat svíčky speciálně na LPG viz:

http://www.svickyngk.cz/automobily/zapalovaci-svicky/peugeot/406/#obsah1.8

http://www.svickyngk.cz/zapalovaci-svicky/ngk-lpg-laser-line-7/

Jezdím na ně a je to opravdu pohodička a hlavně výměna je na cca 80 tis. km. Tak se nezalekni té ceny.

Odesláno

Na plyn to jede vcelku v klidu,nezdechá,sem tam se otáčky na volnoběh zhoupnou,ale to jen při parkování a když sepnou ventilátory,stačí počkat vteřinu,dvě a zase běží plynule. Svíčky tam budou max 10000,měnil jsem je tuším že z jara,když jsem bral věci na 205. Na plyn se chovají slušně,tak nemám důvod je měnit,dělá to na benzín,tak vždycky čekám,až se přepne AG a mám klid. Takže pokud jsem to pochopil,tak na plyn má být menší vůle jak na benzín. Včera chytl napoprvé,jen jsem ho nechal chvilku ohřát,protože nešel za plynem a dusil se,ale dnes na počtvrté a přez plyn. Nemůže v tom mít prsty výfuk,trošku v něm chrčí přepážka

Odesláno

ten tlumič určitě řeš, přepážka může ucpávat odchod plynů z motoru..., jinak ten filtr si můžeš instalovat pod kapotu a jednoduše--prodávají se plastové filtříky,které vřadíš do přívodní hadice paliva, práce na 15 minut:myslim

Odesláno
Původně zaslal: ozzy56

jinak ten filtr si můžeš instalovat pod kapotu a jednoduše--prodávají se plastové filtříky,které vřadíš do přívodní hadice paliva, práce na 15 minut:myslim

Kam a jak jej dát, když ty hadice jsou plastové, ne gumové? :myslim

Odesláno
Původně zaslal: BoneDaddy

Původně zaslal: ozzy56

jinak ten filtr si můžeš instalovat pod kapotu a jednoduše--prodávají se plastové filtříky,které vřadíš do přívodní hadice paliva, práce na 15 minut:myslim

Kam a jak jej dát, když ty hadice jsou plastové, ne gumové? :myslim

Nebudu ho dávat nikam, ty hadico-trubičky jsou křehké a rozhodně si s nimi hrát nebudu, jde přeci jen o benzín

Odesláno

Palivový filtr tam máš, ale je součástí palivového čerpadla. Aby jsi se k němu dostal, musíš vytáhnout čerpadlo a rozlámat plastovou schránku ve které je filtr uložený. Což pokud je ten filtr skutečně ucpaný je spíš na nový celek pumpy.

Proto má celek čerpadla větší průměr a neprojde skrz otvor pod sedačkou (myslím otvor v podlaze). Ten se musí buď nastřihnout a vykřivit a nebo sundat nádrž.

Toto řešení má i regulátor tlaku v palivovém čerpadle. Pokud na potrubí mezi pumpu a palivovou vstřik nacpeš palivový filtr, asi snížíš tlak na vstřiky.

Kruté ale pravdivé.

Filtr má proti klasickému filtru obrovskou plochu pro filtraci, je totiž mnohem větší, takže by měl něco vydržet. Díky technickému řešení je jeho výměna hoóóódně drahá. Proto asi prověř nejdřív jiné možnosti.

Pokud jsi ještě nezkoušel, podívej se na zakarbonované vstřiky. Provozem na plyn se ucpávají. Mám na tento motor druhou rampu se vstřikama a můžu Ti ji nabídnout k vyzkoušení.

Ještě jeden nápad, jak starý benzín máš v nádrži a kolik ho tam je? Nemůže být zvodnatělý?

[upravil dne 29/6/10 Midloch]

Odesláno

Benzín bych vyloučil,nevozím víc jak dvacet litrů,abych nezatěžoval nápravu,když tankuji plnou plynu,mám 55l láhev,tak je tam v podstatě pořád nový. Do rampy mi zatekl olej,když jsem jednou zapoměl zavřít víčko při doplňování a pořád vytíká,úchylné místo na vytření. Vstřiky by měl mít AG systém samostatné,nebo se mýlím? když tak bych se s Tebou domluvil a stavil bych se za Tebou příští týden, protože teď budu točit s mladou Liberec a budu tam tak týden. Když tak napiš kde bydlíš do SZ a domluvíme se. Palivo je dost natlakované,protože jsem zkoušel tím odvzdušňovákem co je u vstříků a cáklo to dost daleko,tak filtr bude asi ok i s čerpadlem

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...