Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Sry za asi hloupý dotaz, ale mám pocit že mi autí začíná být hlučnější a to v rozmezí toček 2200 - 2500. Mám podezření na volnější řemen ... kdesi sem četl že by neměl jít přetočit rukou o víc jak 45° je to tak či ni? Bo u mně jde tak asi o 80° což mi tedy přijde dost....

A ještě ohledně kladky... je jako že samonapínací nebo ji musím upravit já (jsem total lama v tomhle, tak slovník berte s rezevou :D

[upravil dne 15/6/10 Slayer]

Odesláno

remen rozvodu je ozubeny, drazkovy remen je remen prislusenstvi - tedy alternator, servopumpa prip. klimakompresor

pokud mas klimu, je tam automaticka kladka na pruzine, takze se nic napinat nemusi, problem ale byva v lozisku prave te napinaci, nebo druhe, pomocne vodici kladky, kdyz se vybeha, zacne byt hlucnejsi, nebo piska. Da se bud koupit nova kladka nebo pri trose sikovnosti repasovat s pouzitim noveho loziska

Odesláno

Tak to bude ten řemen příslušenství..... Ohledně toho napnutí je to tak jak sem psal a nebo je to blábol (nebo to platí pro ozubený...) Přijde mi volný, což by ukazovalo na problém s tou onou kladkou ....

Klima je automat ....

Odesláno

jj nekdy se to taky tak zjednodusene urcuje, tim pootocenim remene, nekdy se radi o urcity pocet stupnu, nekdy zase treba pootoceni o mm nebo cm

ozubeny remen se ve slusnych servisech napina pomoci meraku nebo je tam automaticka napinaci kladka pro ulehceni nastaveni

u te klimy je jedno zda je automaticka nebo manualni, dulezite je, zda v aute vubec pritomna je, v tom pripade je tam pak i ta automaticka samonapinaci kladka (auto bez klimy ma pak napinaci kladku na sroub)

U te automaticke kladky se ani tak neopotrebuje ta pruzina, ktera remenu zajistuje potrebne napnuti ( to se spise vytahne a zpuchri drive ten remen) ale odchazi to lozisko v ni

Odesláno

Díky moc ... slezu se teda s mechanikem a kouknem na to .... uvidíme co to tam vlastně hučí .... (zas se něco přiučím :D )

Jen mi nesedí to s těmi otáčkami ... pomaleji a nebo rychleji je to potichu ... dělá to jen v tom rozmezí ...

Odesláno

no mohla by byt taky horsi remenice na klice ktera pohani ten remen, ma gumove mezikruzi, tlumici vibrace motoru (coz zrova v oblasti 2000-2500 ot. tenhle motor ma nejvetsi) a kdyz to mezikruzi zpuchri, tak se to muze projevovat zvysenym hlukem

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...