Slayer Odesláno 15. červen 2010 Odesláno 15. červen 2010 Sry za asi hloupý dotaz, ale mám pocit že mi autí začíná být hlučnější a to v rozmezí toček 2200 - 2500. Mám podezření na volnější řemen ... kdesi sem četl že by neměl jít přetočit rukou o víc jak 45° je to tak či ni? Bo u mně jde tak asi o 80° což mi tedy přijde dost.... A ještě ohledně kladky... je jako že samonapínací nebo ji musím upravit já (jsem total lama v tomhle, tak slovník berte s rezevou [upravil dne 15/6/10 Slayer] Citovat
Ferry Odesláno 15. červen 2010 Odesláno 15. červen 2010 remen rozvodu je ozubeny, drazkovy remen je remen prislusenstvi - tedy alternator, servopumpa prip. klimakompresor pokud mas klimu, je tam automaticka kladka na pruzine, takze se nic napinat nemusi, problem ale byva v lozisku prave te napinaci, nebo druhe, pomocne vodici kladky, kdyz se vybeha, zacne byt hlucnejsi, nebo piska. Da se bud koupit nova kladka nebo pri trose sikovnosti repasovat s pouzitim noveho loziska Citovat
Slayer Odesláno 15. červen 2010 Autor Odesláno 15. červen 2010 Tak to bude ten řemen příslušenství..... Ohledně toho napnutí je to tak jak sem psal a nebo je to blábol (nebo to platí pro ozubený...) Přijde mi volný, což by ukazovalo na problém s tou onou kladkou .... Klima je automat .... [upravil dne 15/6/10 Slayer] Citovat
Ferry Odesláno 15. červen 2010 Odesláno 15. červen 2010 jj nekdy se to taky tak zjednodusene urcuje, tim pootocenim remene, nekdy se radi o urcity pocet stupnu, nekdy zase treba pootoceni o mm nebo cm ozubeny remen se ve slusnych servisech napina pomoci meraku nebo je tam automaticka napinaci kladka pro ulehceni nastaveni u te klimy je jedno zda je automaticka nebo manualni, dulezite je, zda v aute vubec pritomna je, v tom pripade je tam pak i ta automaticka samonapinaci kladka (auto bez klimy ma pak napinaci kladku na sroub) U te automaticke kladky se ani tak neopotrebuje ta pruzina, ktera remenu zajistuje potrebne napnuti ( to se spise vytahne a zpuchri drive ten remen) ale odchazi to lozisko v ni Citovat
Slayer Odesláno 15. červen 2010 Autor Odesláno 15. červen 2010 Díky moc ... slezu se teda s mechanikem a kouknem na to .... uvidíme co to tam vlastně hučí .... (zas se něco přiučím ) Jen mi nesedí to s těmi otáčkami ... pomaleji a nebo rychleji je to potichu ... dělá to jen v tom rozmezí ... [upravil dne 15/6/10 Slayer] Citovat
Ferry Odesláno 15. červen 2010 Odesláno 15. červen 2010 no mohla by byt taky horsi remenice na klice ktera pohani ten remen, ma gumove mezikruzi, tlumici vibrace motoru (coz zrova v oblasti 2000-2500 ot. tenhle motor ma nejvetsi) a kdyz to mezikruzi zpuchri, tak se to muze projevovat zvysenym hlukem Citovat
Slayer Odesláno 15. červen 2010 Autor Odesláno 15. červen 2010 Dík, každopádně je to práce na mechoše. Tohle si sám před barákem nezjistím... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.