Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chtěl bych koupit skůtr 50ccm. Zajímá mě čeho se vyvarovat čeho si všímat, kolik je moc najeto, jakej zhruba ročník a značku cenovej strop je cca 25000,-.

Také mě zajímá jakej je rozdíl mezi 2T a 4T proč to a to ne:)

A jestli je lepší koupit novou čínu, a nebo kvalitní ojetinu.(např Aprilii)

Taky mě zajímá jestli raději koukat po seriových skůtrech a nebo upravených, variátor kit, výfuk atp.

Pokud máte známe co prodávají a víte že je v dobrém stavu

nebojte sem hodit inzerát.

Všem děkuji.

[upravil dne 15/6/10 Alesek]

Odesláno

Stručně:

* skůtr s najetými 10 a více tis. km bych už nekoupil ani za nízkou cenu

* pokud máš takto omezené finanace hledal bych nějakou osvědčenou šikmoočku, která má už historii, dělá něco v liceni... třeba Kymco...

* upravený skůtr rozhodně ne

* 2 takt už bych taky nevolil ( kvůli životnosti... )

Odesláno

Nejvice oblibeny server pro scootrare... http://www.scootland.cz/skutry/jak-dobre-koupit-skutr/

ja jsem zasadne proti sikmoocce...kazdy kdo v tom jezdi ti rekne kup Hondu, Yamahu, Aprilii...klidne v horsim stavu(plasty)....ty motoru jedou lepe a vice vydrzi..ja sam mam Yamahu a kluk z baraku Kymco...hrozny rozdil uz jen ve zpracovani...

a pokud chces spolehlivy stroj...jako opravdu..doctes se to i v clanku i kazdy dobry mechanik skutru to rekne je Yamaha Neos 50...mam ho taky a jen doporucuji...

[upravil dne 15/6/10 Fr3sh]

[upravil dne 15/6/10 Fr3sh]

Odesláno

Takhle přesně jsem si představoval odpovědi na moje otázky, jen teda nevím jestli ověřenou značku a nebo čínu:( já bych teda taky volil raději starší ale třeba právě tu yamahu nebo aprilii.

Odesláno

Reknou ti to vsude..nekupuj tu cinu..sere se to...i kdyz to nevypada zle...fakt...ja jsem se o skutry zajimal hodne...kup radsi omlacenou yamahu, ktera vydrzi dalsich 30 tisic km

Odesláno

Mám na prodej Speedfight 2 r.v.2005 najeto 1800 km dovezl jsem z I limitovaná serie PROST , má jiné červené kotoučové brzdy a nějaké polepy a zadní spoiler . cena 28000,-

je moc hezký,ale nevyužitý . Má malinké kosmetické oděrky .vyjmul jsem restriktor z variátoru ted jede 80-90km/h

Vyfuk a karbec serie . Jo je vodou chlazený !!!

Daja .

v případě zájmu 776 302 506

Odesláno

Fr3sh: já třeba s Yamaha Neos 50 jezdil jako služební v roce 2005. Starý typ byl v pohodě, ale ta nová se pořád srala. Měl jsem jí úplně novou a během 3 měsíců a 6 tis km jsem byl minimálně tak 20x v servise.

Odesláno

Jelikož jsem kupoval skútra 50ccm tak ti mohu poradit.

Předpokládám, že máš papíry pouze na B.

Jelikož se jedná jen o 50ku, tak kup 2T. 4T je příliš líny a do kopce budeš neštastný a pokud pojedeš ve dvou, tak tuplem. Zeptej se třeba na skutrforum.cz nebo zajdi do nějaký solidní prodejny se skútry a řeknou ti to samé. 4T má smysl až od 125ccm. A na výdrž motoru se u 2T vykašli, 20-30tis vydrží a pak se snad dělá výbrus bo co a ten stojí pakatel. A pokud tě to chytne, tak si uděláš papíry na velkou moto, takže výdrž nemá cenu řešit. Sám si je budu přístí rok dělat. :D U 2T se musíš starat i o olej v samostané nádržce. U mě by měl vydržet snad na 1000km.

Čínu nebrat ani novou.

Mohu ti doporučit skútry od Kymca. Začínají na 30tis kč a troufám si tvrdit, že kvalitnou jsou na úrovni značkový strojů.

A co se týká úprav. Moje Super8 2T po odblokování (ve variátoru restrikce, slepé kolínko na výfuku a větší tryska) jezdí po rovině na plný plyn 72km/h tacho (reál 67km/h). A jde to hodně pomalu ještě nahoru. U 4T to bude míň.

Pak se mění ještě variátor, výfuk - laděný nebo streetový, tryska, a u kitu na 70, 75, 85ccm atd i karbec, atd. Když bych vyměnil, variátor, výfuk za streetový a trysku, měl bych se pohybovat kolem 90km/h.

4T nejsou na tuning moc vhodné. S 2T dosáhneš mnohem lepší výsledku.

Na svém skůtřiku jsem během 25dní najel 1030km a bez jediného problému, i v těch největších vedre a to mám jen vzduchem chlazený motor. Po 500km přisla garančka a odblokování a 4dny po servisu jsem měl už slavný 1000km.

Doporučuju prolézt:

http://www.skutrportal.cz/

http://www.skutrforum.cz/

http://www.scootland.cz/

:papa

[upravil dne 16/6/10 Wolfik]

Odesláno

Podívej se tady http://www.skutrforum.cz/.Já jsem hledal nějaké informace tam.Koupil jsem Yamahu Neose 50 2T za 27.000,- rok výroby 2007 najeto 2.100 Km od kolegu z práce a už bych neměnil.Zvažoval jsem ještě Kymco.Vyndal jsem restrikce a jezdí to 70 Km/h:super

[upravil dne 16/6/10 Gabriel 307]

Odesláno

Jak už je psané nahoře. Čínu určitě NE. Kamoš má čínu a to zpracování je hrozné!Já jsem koupil loni Peugeot elyseo 50 2takt. Ted mám najeto 35tis. a motor v pohodě! A to vážím 125kg

Odesláno

Všem Vám děkuji moc za rady hodně jste mi pomohli ještě prolezu ty odkazy co jste mi sem dali, a když koupím, tak se pochlubím:) Děkuji ještě jednou mockrát.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Takže jak jsem slíbil že když seženu tak se pochlubím, tak jsem sehnal, nakonec vyhrála Aprilia SR 50 Ditech, koupil jsem ji s ladeným výfukem, a najetýma 20tk, oděrky a jiné kosmetické vady krásy jsou samozřejmostí, ale na to je času dost, co se týče uprav tak to není už snad ani nutné dále, protože bych to nazval \"Ku*va nasra*á padesátka\" ted´ka jsou nutné pneu a zadní brzdové obložení, jinak jsem opravdu spokojen:)

Ještě doplním že rok výroby je to 2004:papa

[upravil dne 1/7/10 Alesek]

Odesláno

Dobry vyber znacky, Aprilia patrila u mna pri skutroch k top znacke, a podla mna vedeli robit velmi dober nizkoobjemove motorky, vykonovo urcite ...

• O 2 roky později...
Odesláno

Zdar kluci,tady to začalo a tady budu taky pokračovat.Zvažuji že bych prodal Neose a pořídil si motokoloběžku :D.

Jeden kluk v práci to má a docela mě to chytlo(ještě jsem na ni nejel).

Má někdo nějakou osobní zkušenost?

EDIT: omlouvám se tady to nezačalo,začalo to na skutrforu 8. 4. 2010 už se mi to plete:mad:

[upravil dne 7/12/12 14:51 od Gabriel 307]

[upravil dne 7/12/12 14:51 od Gabriel 307]

Odesláno

:D jde mi hlavně o převoz a skladování - motokoloběžka je na to lepší,jezdí skoro stejně rychle jako Neos a nevím jak to je jestli chodí na STK a jak to je s POV :myslim;)

[upravil dne 7/12/12 15:02 od Gabriel 307]

Odesláno

Někde si to vyzkoušej. Z mě jako fór dobrý, ale jinak jsem větší blbost neviděl. Navíc je to velmi, ale velmi nebezpečný pokud vjedeš na nějakou nerovnost.

[upravil dne 7/12/12 15:03 od koblih69]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...