Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zacalo mi na prostrojovce blikat airback. predchozi majitel mi rikal ze to je v tom prepinaci u rucni brzdy, ze to musel vzdycky jednou za cas prostriknout kontaktolem protoze se mu nechtelo davat pres tisic k za novy. myslite zo to mam zkusit? a jak se k tomu vubec dostanu? musim odpojovat baterii?

Odesláno

tak jsem to stihnul mezi tim bez zapnuteho motoru a parktrat jsem tim otocit sroubovakem. netusil jsem ze to je na klicek. ale vlastne to tak vypada, jen mi to nedocvaklo. kazdopadne to ted neblika.

to co pises je teda nejaky figl?

Odesláno

je divny ze tu je spoustu temat o blikajicim/sviticim airbacku ale tahle moznost tu nikdy zminena nebyla. a neslo by ten prepinec nejak vyradit a zapojit to navrdo? mozna blba otazka, co se el.tyka tak jsem total laik :D

Odesláno
Původně zaslal: a.l.k.a

je divny ze tu je spoustu temat o blikajicim/sviticim airbacku ale tahle moznost tu nikdy zminena nebyla. a neslo by ten prepinec nejak vyradit a zapojit to navrdo? mozna blba otazka, co se el.tyka tak jsem total laik :D

Špatně jsi hledal

Odesláno
Původně zaslal: ozzy56

možná by to šlo,taky nejsem přes elektriku borec :)--ale pak bys nemohl vozit vpředu mimino :)

no to ani nemam v planu melo byt samozr na tohle ;)

Odesláno

je to jenom spinac... takze predpokladam ze tam budou dva kontakry ktere by stacilo spojit.. nic vic... zadna veda... ale v praxi to overeny nemam... ale asi na tom nic nebude.

Odesláno

nee.. proste kdyz to spojis natvrdo tak to mas permanentne zaply... ale ja bych to nedelal.... snizi to asi o 5kc hodnotu auta pri prodeji... je to funkce navic... neodebiral bych ji... jak psaly vise par krat bcyh s tim zahejbal at se oskrabou zaspineny ci zaoxidovany kontakty, potom i pri tom klidne striktnou necim a bude klid.... tak strasny to nemuze byt... aby doslo k rejpani se do toho.

Odesláno

Když něco takovýho děláš vždycky odpoj baterku a máš klid. Vypínač bych proměřil ( bude mít nějaký odpor, pak rozebral a proměřil znovu po vyčistění. Jinak asi není problém to za pár peněz koupit na vrakáči nebo tady v inzerci.

Odesláno

nemam ho tam :D trosku off topic-v technicaku aj malym mam napsane 2 bagy, ale na sedackach mam napsane side airbag a na palubce sviti kontrolka bocnich balonu, je mozne ze tam sou? :myslim i kdyz nejsou nikde psane??

• O 2 týdny později...
Odesláno

Zdravíčko, protože mě taky začal otravovat airbag svou kontrolkou, a po protočení vypínače bagu spolujezdce kontrolka zhasla, tuto proceduru jsem prováděl s úspěchem až doposud.

Až doposud, ale teď už nejde.

Tak jsem vytáhl spínače vyloupnutím ze strany přepínače bagů a jal se kontrolovat spínač. Mikrospínač nejde ničím prostříknout, protože je vodotěsný! Dal by se nahradit mikrospínačem z GM electronic, ale s kovovou čepičkou nemají v nabídce. Ještě jsem propájel přívodní konektory na DPS, ale to nepomohlo.

Airbag spolujezdce je vypnutý tehdy, pokud je spínač seplý! Aspoň můj dojem po demontáži spínače a jeho proměření ohmmetrem.

Konektory pod sedačkou jsem rozpojoval a spojoval, kontrolka bliká pořád. Ještě jeden postřeh, protože odpojuji akumulátor, kontrolka bagu svítí snad až po hodině jízdy, možná o něco dříve, ale ne hned po zapnutí zapalování. Prosím, pomoc, pomoc. :mad:

Odesláno

Jo pokud se dobře pamatuju tak je to opravdu spínač, kterým překleneš odpor. S výměnou spínače jsem to nepohopil? Proč hledáš s kovovou špičkou? Mimochodem většina těch mikrospínačů se dá rozdělat i když je to piplačka. Možná jednodušší koupit na fóru jiný...

To že kontrolka svítí po hodině se mi nějak nezdá, není spíš problém v tom, že se někde po čase něco vytřese?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...