Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

mám dotaz,

řeším spotřebuju oleje, dost to teklo kolem olejový vany, tu sem sundal, všecko vyčistil, dal novej těsnící tmel, nahodil zpátky, a už spodem neteče nic, oleje už nemizí tolik.. a to co mizi to musi sezrat...

najeto 276tis a pár drobnejch, jezdí dosti slušně, jen ten olej.. cca 0,4-0,5L/1000km... neni to málo ale vzhledem ke km... mam soudek oleje za dobrej peniz, tak zatim dolejvam 10W-40, ale rikam si , dát 15W-40... nebylo by to pak o dost lepší , když bude hustší, nebo to do tohohle motoru prostě nepatří.. ?

dělat gufera se mi moc nechce... aby to pak nezačlo tahat olej spodem eště víc ... dělat kroužky se mi pak taky nechce.. aby to nedopadlo tak, že to bude eště horší protože už nesednou tak dobře do vylítanýho válce...

dík

Odesláno

napíšu co bych udělal já;)--ta spotřeba není zas tak hrozná na ty kilometry:myslim, nedělal bych s tím nic--jen bych posunul hranici výměny oleje dejme tomu z 10 tisíc na 15 tisíc

s tou opravou hlavy (gufera) se dostaneš třeba na dvě deci oleje na tisíc kilometrů...,má to smysl ??:)

[upravil dne 13/6/10 ozzy56]

Odesláno

nemá :D právě proto mě zajímalo zdali dát 15w40 jestli si clovek trosku nepomuze...

cena sudovýho oleje dosti dobrá, takže mě to dolejvání nijak extra netrápí, GO motoru určitě dělat nechci..

Odesláno

Já bych tam 15W nelil čoveče.... spíš bych tam dal olej co je dělanej na motory co mají víc najeto... něco jako Valvoline MAX LIVE..... případně doplnit aditivem do oleje proti unikání oleje.... vyzkoušeno a poměrně slušně funguje dokáže zredukovat spotřebu oleje i o 70% viz.... http://www.maximizeronline.com/?action=searchall&searchsub=t&fitem=cy+89 a nebo jak píšeš neřešit to a dolejvat... :)

Odesláno

Dávať tam olej 15W-40 nemá zmysel lebo rozdiel vo viskozite či hustote je iba pri studenom motore. Po zahriatí je to úplne jedno.

Pri toľkých km by sa možno ešte oplatilo dať nové guferá ale krúžky už asi nie. Tento motor má dosť na tesno piest od ventilov tak by guferá mali ísť vymeniť i bez demontáže hlavy. Celá sada víde cca 1000 CZK tak to stojí za úvahu, hlavne ak si to vieš urobiť sám.

Odesláno

Četl jsem o tom, že to jde (asi u 8v) celkem dobře, jen to chce připojit kompresor se vzduchem přes závit od svíčky k válci, natlakovat a pak můžeš sundat vačkovku a vyndavat guferka a ventil nemůže spadnout do válce, protože ho nahoře drží tlak.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...