tomvavro Odesláno 10. červen 2010 Odesláno 10. červen 2010 Ahoj. Ak sa tu táto téma už riešila, ospravedlňujem sa, no som tu nový a nepodarilo sa mi nič podobné na fóre nájsť... môj problém spočíva v preblikávaní zapnutých svetiel na peugeote 307 spoločne s podsvietením palubovej dosky. V servise poedali, že je tam nejaký zlý kontakt, no oprava možná jedine výmenou celého modulu pod volantom, kde sa nachádza ovládanie svetiel, ostrekovačov... cena: okolo 500e!!! Ak s niečím podobným máte skúsenosť, či už v súvislosti so zháňaním tohoto náhradného dielu alebo možnou opravou, budem vďačný za akúkoľvek radu. Nie je nič príjemné ísť v noci po diaľnici, keď vám z ničoho nič začnú zapínať a vypínať svetlá :-( Citovat
shark734 Odesláno 10. červen 2010 Odesláno 10. červen 2010 tu mas navod ako to rozobrat: ked vylupnes packu su na nej take pliesky(trosku ich prihni) a este je tam maly konektor-skus ho precistit Citovat
AnotherOne Odesláno 10. červen 2010 Odesláno 10. červen 2010 Skontroluj dobíjanie a ukostrenie batérie. Citovat
tomvavro Odesláno 10. červen 2010 Autor Odesláno 10. červen 2010 Dakujem za radu :-) V peugeot servise mi vraveli, ze uz sa s niecim takym stratli, no da sa to riesit len vymenou celeho modulu, pretoze sa tam neda dostat a opravit to (co mi pride ako blbost, nakolko skoro vsetko sa da rozobrat)...mna pri tom znepokojuje este to preblikavanie podsvietenia palubovky zaroven, takze uvidime. Citovat
AnotherOne Odesláno 10. červen 2010 Odesláno 10. červen 2010 Dobre rozumiem, že ti blikajú predné svetlá? Ak áno tak to určite nebude chybou palubovky. S tou výmenou majú pravdu, sopravou sa nebabrú ale ju vymenia ako celok. Výmena akého modulu? [upravil dne 10.6.2010 AnotherOne] Citovat
tomvavro Odesláno 10. červen 2010 Autor Odesláno 10. červen 2010 Áno. Počas jazdy svetlá svietia a z ničoho nič začnú preblikávať (v zmysle, že na sekundu zhasnú a znova sa zasvietia alebo len trochu prebliknú a idú ďalej... bojím sa však toho, že zhasnú a už sa viac nezasvietia, to by bolo dosť nepríjemné). Skôr by som sa priklonil k tej možnosti so zlým kontaktom, keďže niekedy stačí trochu pohnúť páčkou svetiel...no nejde mi do hlavy to preblikávanie spomínaného podsvietenia palubovky... je možné, že je to len tým kontaktom a je to tak vzájomne prepojené? Citovat
AnotherOne Odesláno 10. červen 2010 Odesláno 10. červen 2010 Aha tak pod tým modulom mysleli COM ovládač pod volantom. Ten sa skutočne mení ako celok. Môžeš skúsiť páčku rozbrať a opraviť. S podsvietením to samozrejme súvisí keďže pri zapnutí svetiel sa zapína aj podsvietenie palubovky. Citovat
kocurik Odesláno 10. červen 2010 Odesláno 10. červen 2010 jj,vzdy sa znizi viditelnost/jas klimy,ale PP mi zostava stale rovnake,aspon moj pripad. A ja mam zasa problem s automatickymi svetlami,ale asi niesom jediny. Je blbe,ze sa rozsvietia len obcas,asi senzor reaguje na urcitu svetelnost. Ale problem je,ze ked ich mam zapnute a pustim blinker,tak sa svetla vypnu,ked blinker vypnem,svetla sa zapnu:bojim Takze zostava iba zapinat svetla normalne packou Citovat
Peugeot 307_308 Odesláno 14. únor 2025 Odesláno 14. únor 2025 Zdravím, skúsim po dlhých rokoch oživiť túto temu, som nový uživatel PG, dostala sa mi do rúk 308sw 2009 a teraz 307 2003. Problém mám s 307, pri zapnutí na páčke v režime auto, všetko ide len nefunguje podsvietenie budíkov, keď prepnem na manuálne ovládanie svetiel, pri dobre smerovanej rane z dola od volantu palubovka svieti, no niekedy však len do momentu kým nedám zmenu smeru jazdy, v tedy zhasnú budíky, prestane cvakať index. Napadá ma že by to mohol byť zlý kontakt v páčke...ale radšej sa pýtam odborníkov... Citovat
Peugeot 307_308 Odesláno 14. únor 2025 Odesláno 14. únor 2025 Oplatí ťa v dnešnej dobe ešte repas? Neni lepšie kúpiť nové alebo použite? Citovat
ozzy56 Odesláno 14. únor 2025 Odesláno 14. únor 2025 nové budou lepší, ale stojí tak polovinu ceny auta Citovat
Peugeot 307_308 Odesláno 14. únor 2025 Odesláno 14. únor 2025 Tak som možno zle hľadal, ale našiel som v cene okolo 120€... vyrieši to potom aby v režime auto svietili budíky tak ako majú? Niekde som čítal že stačí vraj ohnúť nejaké dva pliešky kvôli kontaktu. Ešte jedna otázka, je to možné urobiť v domácom prostredí či to treba do servisu? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.