Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj.

Ak sa tu táto téma už riešila, ospravedlňujem sa, no som tu nový a nepodarilo sa mi nič podobné na fóre nájsť... môj problém spočíva v preblikávaní zapnutých svetiel na peugeote 307 spoločne s podsvietením palubovej dosky. V servise poedali, že je tam nejaký zlý kontakt, no oprava možná jedine výmenou celého modulu pod volantom, kde sa nachádza ovládanie svetiel, ostrekovačov... cena: okolo 500e!!! Ak s niečím podobným máte skúsenosť, či už v súvislosti so zháňaním tohoto náhradného dielu alebo možnou opravou, budem vďačný za akúkoľvek radu. Nie je nič príjemné ísť v noci po diaľnici, keď vám z ničoho nič začnú zapínať a vypínať svetlá :-(

Odesláno

Dakujem za radu :-) V peugeot servise mi vraveli, ze uz sa s niecim takym stratli, no da sa to riesit len vymenou celeho modulu, pretoze sa tam neda dostat a opravit to (co mi pride ako blbost, nakolko skoro vsetko sa da rozobrat)...mna pri tom znepokojuje este to preblikavanie podsvietenia palubovky zaroven, takze uvidime.

Odesláno

Dobre rozumiem, že ti blikajú predné svetlá? Ak áno tak to určite nebude chybou palubovky. S tou výmenou majú pravdu, sopravou sa nebabrú ale ju vymenia ako celok.

Výmena akého modulu?

[upravil dne 10.6.2010 AnotherOne]

Odesláno

Áno. Počas jazdy svetlá svietia a z ničoho nič začnú preblikávať (v zmysle, že na sekundu zhasnú a znova sa zasvietia alebo len trochu prebliknú a idú ďalej... bojím sa však toho, že zhasnú a už sa viac nezasvietia, to by bolo dosť nepríjemné). Skôr by som sa priklonil k tej možnosti so zlým kontaktom, keďže niekedy stačí trochu pohnúť páčkou svetiel...no nejde mi do hlavy to preblikávanie spomínaného podsvietenia palubovky... je možné, že je to len tým kontaktom a je to tak vzájomne prepojené?

Odesláno

Aha tak pod tým modulom mysleli COM ovládač pod volantom. Ten sa skutočne mení ako celok. Môžeš skúsiť páčku rozbrať a opraviť. S podsvietením to samozrejme súvisí keďže pri zapnutí svetiel sa zapína aj podsvietenie palubovky.

Odesláno

jj,vzdy sa znizi viditelnost/jas klimy,ale PP mi zostava stale rovnake,aspon moj pripad.

A ja mam zasa problem s automatickymi svetlami,ale asi niesom jediny. Je blbe,ze sa rozsvietia len obcas,asi senzor reaguje na urcitu svetelnost. Ale problem je,ze ked ich mam zapnute a pustim blinker,tak sa svetla vypnu,ked blinker vypnem,svetla sa zapnu:bojim Takze zostava iba zapinat svetla normalne packou

• O 14 let později...
Odesláno

Zdravím, skúsim po dlhých rokoch oživiť túto temu, som nový uživatel PG, dostala sa mi do rúk 308sw 2009 a teraz 307 2003.  Problém mám s 307, pri zapnutí na páčke v režime auto, všetko ide len nefunguje podsvietenie budíkov, keď prepnem na manuálne ovládanie svetiel, pri dobre smerovanej rane z dola od volantu palubovka svieti, no niekedy však len do momentu kým nedám zmenu smeru jazdy, v tedy zhasnú budíky, prestane cvakať index. Napadá ma že by to mohol byť zlý kontakt v páčke...ale radšej sa pýtam odborníkov...

Odesláno

Tak som možno zle hľadal, ale našiel som v cene okolo 120€... vyrieši to potom aby v režime auto svietili budíky tak ako majú? Niekde som čítal že stačí vraj ohnúť nejaké dva pliešky kvôli kontaktu. Ešte jedna otázka, je to možné urobiť v domácom prostredí či to treba do servisu?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...