Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, vopred sa ospravedlňujem, ak tu už podobná téma je, ale hľadanie mi to nenašlo.

Takže poslednú dobu som si všimol, že nám nejak stúpa teplota oleja. Pri kľudnej jazde je teplota (asi) normálna, okolo 100 °C, ale po prejdení prudšieho kopca na plný plyn v otáčkach teplota hneď vystúpi asi na 130 °C. Je to normálne ?

Motor 2.0 HDi 80 kW.

Odesláno

Ja to mam take iste, niekedy vystreli aj na 140°C pri sportovejsej jazde, budem uz menit olej, potom sa to hadam zlepsi, tento ma uz skoro 15000, tak je jasne ze jeho vlastnosti sa zhorsili :)

Odesláno

Ne, teplota tohoto motoru mi bez ohledu na režim drží cca 90° Pravděpodobně ti nespíná správně sahara. Mimochodem 130° to je teda už opravdu napováženou. Normálně nastartuj studený motor ( vypnutá klima ! ) pak koukni na vrtuli, měla by zatím stát, zapni klimu a měla by točit na 1. stupeň. Po zahřátí by měla sepnout na 2 stupeň ( vyšší rychlost ) .

[upravil dne 7/6/10 koblih69]

Odesláno
Původně zaslal: koblih69

Ne, teplota tohoto motoru mi bez ohledu na režim drží cca 90° Pravděpodobně ti nespíná správně sahara. Mimochodem 130° to je teda už opravdu napováženou. Normálně nastartuj studený motor ( vypnutá klima ! ) pak koukni na vrtuli, měla by zatím stát, zapni klimu a měla by točit na 1. stupeň. Po zahřátí by měla sepnout na 2 stupeň ( vyšší rychlost ) .

mam pocit ze tu byla rec o teplote oleje a ne vody :myslim:D

Odesláno
Původně zaslal: koblih69

Myslel som teplotu oleja, voda krásne drží na 90°.

Odesláno

Měli jsme tuto závadu na 406 HDi 2,0 80 kW. Nejprve bylo podezření na výměník tepla voda/olej. Ale když se podíval na chladič vody, tak bylo jasno. Byl zvenku zacpaný špínou, takže jsme ho vyměnili (asi 3000 Kč).

Guest servisman
Odesláno

kdysy jsme se o tom bavili na pracovním komorním srazu,kde mezi chladiči byly nečistoty,jak je na obr od P607Olda .Vysáli jsme to a byl klid,kolik tam bylo nečistot by jste se divili.

přikládám fotku už postarší ;)

jinak tu o tom píše OK406 a na konci i obr

[upravil dne 8/6/10 honza406]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...