F.I.K Odesláno 20. červenec 2010 Autor Odesláno 20. červenec 2010 Koukám, že sem se přepsal, diferák nemám. Co bys za něj chtěl? Citovat
F.I.K Odesláno 5. srpen 2010 Autor Odesláno 5. srpen 2010 Tak motor už je v autě a běží O víkendu ještě dodělám elektriku a vodu a zkusím to snad projet, ale měl bych tady menší problém: měl jsem původní poloosy 1,6 a poloosy z BX Gti, ze kterého mám i motor, původní nešly vůbec, a na těch z BéiXa chybí tak 2cm na každé straně. Rozřízl jsem je, nchal do silný kulatiny vysoustružit vhodnou díru, poloosy prostavil a provařil, ale bojím se, že budou házet, nebo vůbec nevydrží. Řeším tedy problém, z čeho použít poloosy, napadl mě Citroen ZX, ten měl myslím i tyhle motory a stejnou nápravu, nebo 405, ale tam vůbec netuším. Mohl by se mi někdo podívat, jak z čeho by mi pasovaly na Mi-16 s originál převodovkou v 306? Nebo alespon jak jsou dlouhý z té 405, zx a BX, abych měl trochu představu z čeho mám shánět. Díky moc, pomohlo by mi to... Citovat
voštík Odesláno 5. srpen 2010 Odesláno 5. srpen 2010 sorry za OT: Chlapce, ty jses fakt kaskader rezat poolosy..... Myslim, zes to vzal za dost spatny konec: 1) nacpat do 306ky motor z micka neni to pravy orechovy. Byt by to byl 2.0, tak je to zbytecne slaby diky ruznejm emisnim limitum, ktery se vztahovaly na novejsi motory. (navic 1.9 je alu blok a ne litina jako u 2.0 = vahove pomery mezi predkem/zadkem) 2) co brzdy? To asi je zbytecne resit, co? 3) celkove sis mel prvne pozjistovat jiz udelane prestavby a tam bys nasel i veci okolo poloos, zapojeni atd. Tady z toho co pises vubec neni zrejme, jestli bastlis poloosy na motor+prevedovku z micka (1.9 nebo 2.0??) nebo motor Mi a prevedovka 306. I ty prevodovky maji ruzne oznaceni BE, ME, BA... A hlavne: hledat na zahranicnich forech .co.uk nebo .fr - tam tyhle auta delaji mnohem vic nez tady nebo v DE a o informace se celkem radi deli. A jeste jenou pardon za offtopic Citovat
F.I.K Odesláno 6. srpen 2010 Autor Odesláno 6. srpen 2010 Tak poloosy jsem říznul, protože bych bez nich těžko vyzkoušel jestli to jede a aspon je ted budu moc změřit abych podle nich sehnal jiný. Váhový rozdíl? myslíš, že bude lepší, když dám dopředu litinovej motor, kterej je mnohem těžší, než originál 1,6, než když tam dám hliník, kterej by na tom mohl být tak stejně jako litinová 1,6? Navíc se tam dávalo celkem slušný množství motorů s dost rozdílnou vahou, takže tohle bych zrovna vůbec neřešil. Dopředu mám brzdy z T16, ty by snad mohly stačit, akorát čekaj na namontování. dozadu budou chci brzdy z gti, nebo něco podobnýho, jenom je sehnat. Převodovka i motor jsou originál z BX GTi, myslím, že z toho co jsem napsal je to dost pochopitelný. Typ převodovky napíšu, jen se musim dojít podívat, ale myslí, že je to BE. Jinak ted mě ještě napadlo, že by tam mohli pásnout i poloosy z TD, Mám z něj doma převodovku a zvenku je naprosto stejná. Jinak k těm informacím, at chceš dělat cokoli podobnýho a zeptáš kolika lidí budeš chtít, tak stejně nezjištíš všechno a narazíš na dost překážek, to se pak musí doladit v průběhu stavby, ale s tím jsem tak trochu počítal no. Citovat
Capy Odesláno 6. srpen 2010 Odesláno 6. srpen 2010 naftový poloosy z 306 by měli sedět a stačit Citovat
voštík Odesláno 6. srpen 2010 Odesláno 6. srpen 2010 Původně zaslal: F.I.K Váhový rozdíl? myslíš, že bude lepší, když dám dopředu litinovej motor, kterej je mnohem těžší, než originál 1,6, než když tam dám hliník, kterej by na tom mohl být tak stejně jako litinová 1,6? tu to blbe vyznelo, jsem samozrejme myslel, ze alu je lepsi. Neb jsem nejak v tom case nepochytil, ze tam cpes micko z BXa. Dopředu mám brzdy z T16 dobrá volba Dozadu muzes taky dat z tecka, mam jedny v garazi. Ale mam je na kompletni naprave a nechce se mi je z toho sundavat. Ale muzes si sehnat jakekoliv zadky ze 405ky 93-> mely by i snad pasovat ty poloosy by mohly z TD pasnout, ale dej si bach ana jejich delku. Idealne to namontovat na zkousku bez pruzin a vyzkouset jak jsou na tom v ruznych pozicich pri pruzeni. Kdyz jsme delali prvni prestavbu 205ky z 1.6ky na Micko, tak jsme je tam taky nacpali a byly moc dlouhy a vydrzely asi jen 2 mesice, pak sly do kopru a to byly fungl novy :-/ Kazdopadne goodluck s prestavbou, ale stejne jsem na strane lidi jak jiz bylo drive receno - prodat-koupit jiny, ale ted uz je pozde Citovat
F.I.K Odesláno 7. srpen 2010 Autor Odesláno 7. srpen 2010 Jasný, seženu a vyzkouším. Abych řekl pravdu, tak už bych do takovýhle výměny dvou uplně jiných motorů znova nešel, ale znáš to, nenechal jsem si to vysvětlit... Citovat
F.I.K Odesláno 7. srpen 2010 Autor Odesláno 7. srpen 2010 Ještě něco, mohl by mi sem někdo postnout nákres zapojení servopumpy a kladek co jsou u ní? Na 405 Citovat
vinorak Odesláno 7. srpen 2010 Odesláno 7. srpen 2010 servo pumpa je na výfukový vačce a je tam jenom pumpa bez kladek:myslim Citovat
voštík Odesláno 7. srpen 2010 Odesláno 7. srpen 2010 jj, je to tak. Na vyfukove vacceje mala remenice jako na michacce. A ta pohani pumpu, ktera je vlastne tak trochu bokem dozadu a za motorem. Chce to na to ten spravnej drzak Ale radne \"zavodni auto\" servo nema, tak to neres, navic to ubira šemíky Citovat
F.I.K Odesláno 7. srpen 2010 Autor Odesláno 7. srpen 2010 Však ono to tolik neubere, navíc točit těma kolama ještě s budoucim malym volantíkem,l tak mi z toho šlehne Jasně, kde má být vim, mám servopumpu z 205 D, ta je stejná, ale musí tam být nějký nechutně krátký řemínek, u BX byla ještě kladka, tak sem myslel, jestli to neni i tady. Jelikož jsem dneska neměl do čeho píhnout, tak se mi podařilo udělat pár držáků a dal sem servo z 1,6 na místo kde bývá klima, už to mám zapojený, tak zítra koupím olej a vyzkoušim, jestli nebude dělat bordel. Citovat
F.I.K Odesláno 8. srpen 2010 Autor Odesláno 8. srpen 2010 Tak konečně to žije, i poloosy drží, ale brzy tam pudou jiný. Ještě tu mám takový menší problém, jak se nastavuje bohatost směsi už mi konečně došlo, ale k čemu je ten malý poťák na šroubovák, který je na váze vzduchu hned vedle toho úchylnýho kolečka s pružinkou kterým se nastavuje ta bohatost? Ať tím potákem kroutím jak chci, tak to nic nedělá. Citovat
Capy Odesláno 9. srpen 2010 Odesláno 9. srpen 2010 ten šroubek by měl být snad na seřízení emisí ale uplně si jistej nejsem. Jinak já včera čipoval o 2 zoubky na pružince a jede líp a taky přestala svítit kontrola motoru na volnoběh Citovat
F.I.K Odesláno 13. srpen 2010 Autor Odesláno 13. srpen 2010 Jo je to na Emise, našel jsem to i v nějakým prospektu. Chtěl bych tě poprosit o takovou radu, nevím co na tom motoru všechno nastavit, Když pružinu na klapce přitáhnu a ochudim směs, tak to jede nahouby, když jí nastavim na druhou stranu a chvilku si s tím hraju a by to pěkně jelo, tak je to mnohem lepší, jako přestup do jinýho auta, ale pořád mi to přijde, že je ten motor takovej jalovej. Pořád se to točí a točí, pak to malinko zabere, tas se to točí, ale nikde žádnej velkej zátah, prostě mi to přijde, že to na ten výkon jede nějak málo... Co na tom motoru musim včechno nastavit, aby to pořádně jelo? Měl jsem rozebranou klapku kvůli čištění, tak jestli by problém nemohl někde tam. Vytáčí se krásně, bez cukání, ale nejede tak jak bych čekal. Citovat
Capy Odesláno 15. srpen 2010 Odesláno 15. srpen 2010 obě stejně? snad první a pak se přidá druhá tak to chodí u mě na dvou klapkách. A co komprese měřil jsi? jinak mě na rovince taky nepřijde že by to letělo ale v kopci do zatáček je to jinej pocit. hlavně ten motor pod 4000 je línej Citovat
vinorak Odesláno 15. srpen 2010 Odesláno 15. srpen 2010 teď sem na to koukal, začne první a asi tak po otevření tak na 5 stupňů se chytne druhá a jdou spolu. A naopak při přidávání plynu nadorazje už otevřená druhá o fous dřív než první odlehčete to na 900kg a pak vám to nepříjde jako líný motor Citovat
F.I.K Odesláno 15. srpen 2010 Autor Odesláno 15. srpen 2010 No je pravda, že to asi nebuude nejhorší, když někoho vezu, tak každej říká, že to jede jak hovado aco jsem zkoušel kdo mi dřív ujel, tak se ted moc nechytá. Asi je to jen pocit jak sedím zavolantem, tak se mi to nezdá. Ještě by to ale chtělo něco doladit, občas se mi stane, že jedu a pak mi drží na volnoběh dost vysoký otáčky který po prošlápnutí zas spadnou, asi zkusim namazat klapky a uvidí se. Možná by to chtělo i kratší převodovku, tahle z BX má šíleně dlouhý rychlosti. Citovat
vinorak Odesláno 15. srpen 2010 Odesláno 15. srpen 2010 nejkratší co na to jde je z 205 1.6 gti , ale ta má menší poloosy http://www.taylor-eng.com/gearing/205-405gearing.htm Citovat
Capy Odesláno 16. srpen 2010 Odesláno 16. srpen 2010 nejlepší je skládaná. 205 1,9 gti kolečka a hřídele se stálým převodem z mi16 tak jako to mam já jen ještě není v autě. sice nepojede přes 220 ale kčemu to, na dálnici to umí honit každej blbec Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.