Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar chlapi,

začalo mi úplně děsně lupat v přední nápravě na straně řidiče, stává se to jen občas a pouze pokud se opravdu pomalu rozjíždím nebo couvám a točím více volantem .. prostě při parkování / vyjíždění. Při rychlejší jízdě i v zatáčkách se to nestává.. Nevíte co by to mohlo být? Zvuky to jsou docela silné.

Na podzim jsem nechával měnit některé části přední nápravy včetně levé polosy.

Díky za odpovědi.

Odesláno

Podívej se na to při otáčení volantem na místě, jetli ti to kolo jakoby škubne kolem. Mohlo by to být zarezlé ložisko horního uložení. Pak ti praskne pružina a budeš mít opravu dražší. teď mi praskla na 406ce.

nebo

[upravil dne 2.6.2010 mmmb]

Odesláno

Zatím všem díky za rady, zkusím zkontrolovat, uz mě to taky predtím napadlo a ještě předtím jsem koukal na tlumič a jeho uložení, ale nic jsem nepostřehl. Zkusím někoho naverbovat ať mi s tim točí a pak řeknu jak to dopadlo :) Díky.

Odesláno
Původně zaslal: badisak

Jestli to dělá jen když jedeš pomalu s plným rejdem a lupe to rychle a nedělá to na místě, když jen otáčíš volantem, tak je to na 99% kloub na poloose.

no právě že to není pravidelný a hlavně to je úplně jinej zvuk než poloosa, takový opravdu těžký lupnutí, pokaždý s jinou intenzitou. Levou poloosu jsem měnil na podzim tak to by to snad být nemělo.. jinak reklamace :) .. zkousel jsem jestli to lupe pri pomale jizde na plnej rejd a nic.. jen kdyz se toci volantem.. taky to vidim na to ulozeni.. no uvidime.

Odesláno

A nedře ti stabilizátor o podběh? Taky se mi to stalo. Ten spoj plastovýho podběhu má zrovna v místě kde je vrchní kloub stabilizační tyčky spoj a mě se stávalo, že chytl z podběh a v určitým místě se to vypnulo tak, že podběh se vysmekl a praštil do kastle. Takovej divnej lupavej zvuk to byl.

Odesláno
Původně zaslal: badisak

A nedře ti stabilizátor o podběh? Taky se mi to stalo. Ten spoj plastovýho podběhu má zrovna v místě kde je vrchní kloub stabilizační tyčky spoj a mě se stávalo, že chytl z podběh a v určitým místě se to vypnulo tak, že podběh se vysmekl a praštil do kastle. Takovej divnej lupavej zvuk to byl.

To jsem taky někde čet, taky možnost :) Ale nevím jestli by to zvládlo takový rány.. ale mrknu se na to taky, díky.

Odesláno

Tak teď nevím.. chtěl jsem to o víkendu vyzkoušet jestli se to hýbe v uložení, ale teď to nelupalo.. normálně to lupalo pořád a teď o víkendu za jakékoliv situace prostě nic. Napadá mě jedině že by to bylo teplem, ale nedokážu si to s ničím spojit. Asi to nechám na mechanika.

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Ako to dopadlo.Mal som nerovnomerné opotrebovanie predn.pneumatík a ťahanie auta do oboch strán stridavo.Spravil som nastavenie geometrie nepomohlo.Test čapov odhalil opotrebované ramená.Po výmene ramien nastavenie geometrie ťahanie pokračuje.Mám tiež vrzganie pri predn.tlmičoch a na 99% to robia ložiská uloženia tlmičov a to sposobuje to ťahanie do strán.

Nevie niekto čo stoja ti ložiská a kde ich zoženiem?

[upravil dne 10.12.2010 03:40 lubecc]

Odesláno
Ako to dopadlo.Mal som nerovnomerné opotrebovanie predn.pneumatík a ťahanie auta do oboch strán stridavo.Spravil som nastavenie geometrie nepomohlo.Test čapov odhalil opotrebované ramená.Po výmene ramien nastavenie geometrie ťahanie pokračuje.Mám tiež vrzganie pri predn.tlmičoch a na 99% to robia ložiská uloženia tlmičov a to sposobuje to ťahanie do strán.

Nevie niekto čo stoja ti ložiská a kde ich zoženiem?

Premazať sa to nedá?

[upravil dne 10.12.2010 03:40 lubecc]

Odesláno

já bych řekl že to máš 100 % Horní uložení tlumiče ložiska, mě lupaj obě :D když se někde otáčím a točím volantem :D hrozné rány :D a taky to trošku táhne do leva ale to je tím musím to horní uložení tlumičů vyměnit až budou peníze. Nevíte jeslti se dají koupit náké lepší uložení když na jaře budu dávat novej podovzek tka jeslti se nedělá lepší uložení co by šlo i pak na ten podvozek. díky

Odesláno
Zdar chlapi,

začalo mi úplně děsně lupat v přední nápravě na straně řidiče, stává se to jen občas a pouze pokud se opravdu pomalu rozjíždím nebo couvám a točím více volantem .. prostě při parkování / vyjíždění. Při rychlejší jízdě i v zatáčkách se to nestává.. Nevíte co by to mohlo být? Zvuky to jsou docela silné.

Na podzim jsem nechával měnit některé části přední nápravy včetně levé polosy.

Díky za odpovědi.

Řekl bych, že to bude rameno, to sem mel stejný problém a to na pravé straně. Když sem se rozjížděl a volant sem točil do leva tak mne to lupalo a bylo to špatný rameno, teď mne lupa když jedu po nerovnostech a volant točím do leva

Odesláno
kde a za kolik si sehnal nové ? taky je musím vyměnit prorezlé jsou jak svina :D

Treba to vymeniť,tá pružina trpí a može sa zlomiť.Kus stojí 17€.Pružina sa može namáhaním ulomiť a potom to bude iná cena za opravu.

Práca stála 50€.

Na pravom ložisku neboli žiadne guličky a pravé bolo na tvrdo zadreté od korozie.

Zaujmavé je čo som sa pýtal kolegov na iných typoch áut s tým nikto nemá žiadne problémy a mechanik ktorí to robil to ešte nemenil na žiadnom aute.

Asi dalšia choroba 206-ky ,už asi desiata na mojej drche.

[upravil dne 14/12/10 14:05 lubec]

[upravil dne 14/12/10 14:07 lubec]

[upravil dne 16/12/10 13:33 lubec]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Mě taky lupe při startování nebo při podřazení nebo přidání plynu něco ...mám podezření na silentblok od motoru.. co se stane když to nevyměním? není to zas tak levne co sem se dival stojí to kolem 2 tis.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...