koblih69 Odesláno 9. srpen 2013 Odesláno 9. srpen 2013 No že jsou tam 4 kus, ne? Lamela, ložisko, přítlačák a setrvačník... Citovat
AnRy99 Odesláno 10. srpen 2013 Odesláno 10. srpen 2013 No tak to mi je jasne ze to znamena asi 4 kusy, ale je tu o tom konverzacia ako kebyze je to oznacenie neviem coho ... Ake rozmery by mala mat moja spojka? hm? Vie niekto? btw. koblih, kolko mas rokov? [upravil dne 10/8/13 06:50 od AnRy99] Citovat
koblih69 Odesláno 10. srpen 2013 Odesláno 10. srpen 2013 40, ale otázce nerozumím, nevím na co se ptáš... Citovat
AnRy99 Odesláno 10. srpen 2013 Odesláno 10. srpen 2013 Co ten rozmer spojky? Aky by mal byt? 228 a 225 su dva rozmery spojky? alebo 3 milimetre hore dole a kolko zubov ... atd. Citovat
koblih69 Odesláno 11. srpen 2013 Odesláno 11. srpen 2013 průměr 2 [mm]: 225 počet zubů: 18 profil náboje: 18x18,3x20,9 Citovat
AnRy99 Odesláno 12. srpen 2013 Odesláno 12. srpen 2013 A kebyze je priemer 228 tak ta spojka by uz nepasovala? je tam rozdiel 3 mm, pri 228mm mi sedi aj kod motora a cislo prevodovky. nikde sa neda kupit kompletna spojkova sada 225mm aj s dvojhmotou, len ta 228 mm Citovat
Balachar Odesláno 4. září 2013 Odesláno 4. září 2013 Zdravim, mam najazdenych 80.000 km, spojka funguje bez problemov, ziadne preklzavanie. Starosti mi robi rachotiaci zotrvacnik, pri volnobehu, ked auto stoji na neutrale dokonca citim vibracie a jemne kopance na spojkovom pedale. Viem, ze budem musiet menit cely komplet, no chcem sa spytat, ake dosledky moze mat to, ze budem vymenu oddialovat a budem jazdit nadalej s takymto zotrvacnikom? Citovat
koblih69 Odesláno 4. září 2013 Odesláno 4. září 2013 No myslím, že nic zásadního nehrozí. Samozřejmě ty vibrace můžou namáhat silentbloky, ale ono to v záběru nebude tolik, takže si myslím, že to klidně můžeš oddalovat. Jinak pokud bys chtěl funkční setrvačník tak tady jeden mám. Citovat
Balachar Odesláno 5. září 2013 Odesláno 5. září 2013 ... zaujimala by ma este jedna vec, vsetci co ste tu menili spojku, alebo zotrvacnik, tak ste automaticky menili vsetko, kvoli comu sa to ma robit takto? Ked mam najazdenych 80.000km a spojku mam asi tak v 1/2 zivotnosti, nestaci vymenit len zotrvacnik, ked robi sarapatu? Citovat
Milhaus65 Odesláno 5. září 2013 Odesláno 5. září 2013 Hrozí vydření skříně převodovky z vnitřní strany, následně unik oleje. Citovat
baffy Odesláno 5. září 2013 Odesláno 5. září 2013 Zdravim, mam najazdenych 80.000 km, spojka funguje bez problemov, ziadne preklzavanie. Starosti mi robi rachotiaci zotrvacnik, pri volnobehu, ked auto stoji na neutrale dokonca citim vibracie a jemne kopance na spojkovom pedale. Viem, ze budem musiet menit cely komplet, no chcem sa spytat, ake dosledky moze mat to, ze budem vymenu oddialovat a budem jazdit nadalej s takymto zotrvacnikom? Tie vibrácie a kopance do spojkového pedála som mal ja a dosť citelné.Tiež som si myslel že to bude zotrvačníkom,ale v Peugeote mi povedali ,že to robí prítlačný tanier.Pôvodne som chcel kupiť komplet spojku aj so zotrvačníkom ,ale presvedčili ma o tom,že to je predčasné a všetko sa uvidí až to bude rozmontované.Nakoniec vymenili iba spojku a tie vibrácie a kopance sa stratili.Či to bolo dobré ,alebo zlé rozhodnutie ukáže čas. Citovat
Balachar Odesláno 5. září 2013 Odesláno 5. září 2013 To baffy: Okrem tých vibrácií a kopancov tiež počujem z motorového priestoru to povestné nepravidelné kovové cvrlikanie, teraz skôr už udieranie, na čom sa väčšina zhodla, že to ide od toho zotrvačníka ... ja tie vybrácie a kopance na spojkovom pedále cítim tak nepravidelne a len ked sa jemne dotknem nohou pedálu, keď pritlačím viac, všetko zmizne a dá sa hladko radiť ... tak teraz neviem :-/ Citovat
baffy Odesláno 5. září 2013 Odesláno 5. září 2013 Hm, cvrlikanie som tam nemal,iba tie rázy do pedálu a presne tak ako to popisuješ.V podstate tá cena ND v peugeote bola o kúsok vyššia ako na nete,takže som to nechal na nich a takto je záruka na prácu a aj na ND. Diely objednali až na základe výsledku ,keď to rozobrali.Neviem,toto je iba moja skúsenosť.Auto má cca 180 000km. Citovat
Balachar Odesláno 11. září 2013 Odesláno 11. září 2013 Ahojte, dnes mi došli diely od kolegu badisaka, má fakt skvelé ceny ... čo ma však udivilo bola spojka, prvykrát som ju videl naživo nech nepreháňam, ale ona má hrúbku asi tak 5mm ... to je normálne? Citovat
koblih69 Odesláno 11. září 2013 Odesláno 11. září 2013 Jeslti myslíš lamelu tak je to v pořádku, ale pokud setrvačník tak je to dost málo Citovat
Balachar Odesláno 11. září 2013 Odesláno 11. září 2013 Áno, lamelu som mal na mysli :-) Zotrvačník je riadny macek, mal som problém vybrať ho z krabice, ale už aspoň viem ako funguje dvojhmota :-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.