AnRy99 Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Balachar takže spravil som tak ako si napísal. Robí mi to pri vypinaani aj ked mám stlačení spojku. Nejde mi to do hlavy ale že by bol od vyrobí zlý. Vyzeral uplne súper, ml úplne malu vôľu oproti starému. Takže je to ten zotrval asi? A čo sa týka toho klepkania/rezonovania co mi robi pri volnobehu tak mi to robi ale aj pri stlacenej spojke a povedal by som ze asi este viac. Ale menej urcite nie a ide to na 99%0ten zvuk zo zotrvaku. Mam aspon strasne taky pocit. [upravil dne 16/11/13 17:43 od AnRy99] Citovat
banan1987 Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Ano spojky boli pri RHR poddimenzovane, po urcitom roku a nove spojky pri vymene uz vraj znesu viac, ale AnRymu spojka neklze, tam bude iny problem. Tak 406 bola za svojich cias urcite super auto, ale C5 III to uz je ine kafe ... videl som ju zvnutra s LCD a peknou kozou, to auto vyzera neskutocne a sedadla ... ako vesmirna lod :-) - ktosi sa vraj stazoval na elektroniku, je na tom nieco pravdy, alebo je to podobne ako P407? no tak ani 407 sa neda parovnat s tym citronom.. hydraaulika robi svoje aj vnutorne spracovanie je uz o inom.... pravdaze je vela dielov identickych a tak isto aj elektronika je podobne riesena... aj ked zatial som nemusel nic riesit len napravy... Citovat
Balachar Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Nevidel som ako presne vyzera dvojhmota na 407 zvnutra, len sa domnievam, ze su tam pruziny umiestnene takym sposobom ako na spojkovej lamele, ale ked je to tak, tak sa kludne mohlo stat, ze tam bola vyrobna chyba a nieco co drzi jednu zo spruzin sa mohlo uvolnit, alebo ulomit a tym padom je dvojhmota poskodena a nefunguje spravne. Mne pri stlačeni spojky hluk zo zotrvacnika ustal, tebe nie ... to mozno potvrdzuje to co som napisal, ze je v nom nieco uvolnene do takej miery, ze uz len samotne tocenie v nom vyvolava pohyb tej volnej casti ... minimalne si vylucil chybu spojky, pretoze ta sa po stlaceni uz netoci ... Ja typujem zotrvacnik ... ale mohol by sa este niekto viac fundovany vyjadrit. Citovat
Balachar Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 http://www.google.sk/imgres?client=firefox-a&hs=Tnk&sa=X&rls=org.mozilla:sk:official&biw=1366&bih=648&tbm=isch&tbnid=X7Xeq6sBZoZNmM:&imgrefurl=http://www.autorubik.sk/technika/co-je-to-dvojhmotovy-dvojhmotny-zotrvacnik/&docid=kQbcJ2M0NEobXM&imgurl=http://www.autorubik.sk/wp-content/uploads/2012/06/zotrvacnik.png&w=535&h=474&ei=U6SHUtSbE8Gu4ASDk4CoBA&zoom=1&ved=1t:3588,r:0,s:0,i:81&iact=rc&page=1&tbnh=194&tbnw=220&start=0&ndsp=16&tx=74&ty=46 Citovat
AnRy99 Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Bol by som rad kebyze sa este niekto vyjadril, lebo ak kupim nov a staru mi nevyreklamuju tajk som v riti Citovat
Balachar Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Och, tak toto by som asi nerobil ... dvojhmota nieje lacna zalezitost a aj ked ti tu co mas teraz vyreklamuju, tak co spravis s tou druhou? Tu staru este mas? Ak hej, tak novu vymontuj, posli na reklamaciu a staru nahod naspat ... mesiac vydrzis, mozno to vybavia aj skor. Straki007 chodieva na SK, cca o tyzden alebo o dva cez vikend tu bude opat a ide az na vychod hornou cestou, chcem chip, tempomat a podobne ... tak ked pojde cez Zilinu, nech sa na to pozrie a on ako odbornik, by to mozno vedel posudit aj bez rozoberania. Spoj sa s nim Citovat
koblih69 Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 A seš si jistej, že není chyba v montáži? Pokud to vystředili jen tak \"od oka\" tak by to dopadlo přesně takhle. Citovat
Balachar Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 Buchta, možeš vysvetliť prečo? Len zo zvedavosti, chcem sa niečo naučiť Citovat
AnRy99 Odesláno 16. listopad 2013 Odesláno 16. listopad 2013 koblih, nie som si istý. 407 a celkovo peugeot robil prvý krát, len som si myslel ze vsak ked robi 20 rokov auta jednej znacky tak druha mu problem robit nebude ... hovoril ze vsetko nahodil tak ako mal a nezostal mu ani srobik ... ja tiez podozrievam, ci nebude este chyba v montazi, ... takze kebyze bol zle vystredeny toto by robilo? a mozem sa ta opytat, ked je zle vystredeny a ja teraz na nom robim nejake km, nemôže ho to poškodiť? Citovat
AnRy99 Odesláno 17. listopad 2013 Odesláno 17. listopad 2013 Balachar, pri zmačnkutí spojky to rezonovanie na neutráli, alebo to také klepkanie alebo ako by som to nazval, skôr rezonovanie ako by bolo cosi jemne povolené alebo uvolnené, tak to počuť viac. Ked pustím spojkový pedál počuť to menej, ale ako stlačím počuť to viac :/ Citovat
Frantic Odesláno 17. listopad 2013 Odesláno 17. listopad 2013 anry poradim ti takto: tento isty problem co mas ty som riesil a zistil po nekonecnych obvolavackach a vybavovackach 2 veci: 1. Mechanik tvrdi ze to je na figu pritlacak a nech si reklamujem ten 2. velkoobchod mi tvrdi ze v poriadku nech to donesiem, ale s velkou pravdepodobnostou mi povedia pri reklamacii ze to bola chyba pri montazi. ( s tym ze by som si samozrejme zaplatil 3x pracu mechanika) Cize co z toho vyplyva? nech robis akokolvek vzdy si za chuja len a len ty. Ma vobec vyznam to riesit? Vykasli sa na to a jazdi..., zvyknes si. A este jedna vec, ak ta to bude moc srat, co tak vyreklamovat tu spojku tesne pred zarukou s tym ze tam das rovno novu a mozno sa ti vratia za nu peniaze? Citovat
AnRy99 Odesláno 17. listopad 2013 Odesláno 17. listopad 2013 hmmm dakujem za radu, ja by som s tym mozno aj jazdil ale bojim sa aby to potom nemalo vplyv na nieco ine vies, to trasenie mozno prestane ak si lamela sadne, mozno to trasenie je ale tiez od zotrvaku, ak mi tak bude furt triast pri kazdom rozbehu autom, zachvilku mi poodchadza vsetko, a toot je ten problem, ze vzdy budem za debila ja , to mas pravdu, a frantic ty si riesil presne toto iste? nova spojka a presne tieto priznaky? a ako si to vlastne doriesil Citovat
Milhaus65 Odesláno 17. listopad 2013 Odesláno 17. listopad 2013 U nás by takové auto po opravě neopustilo servis = nepředáno zákazníkovi. Náš problém, jestli je to v práci nebo materialu. Ted si přeber, co jsi s tím stravil času, jak kvalitně to máš opravené a CENU, kterou tady řešíte. Když to vezmu z druhé strany pultu, proč si takové auto po opravě přebral ? Citovat
AnRy99 Odesláno 17. listopad 2013 Odesláno 17. listopad 2013 Ja som to nedával do značkového servisu, to je troška rozdiel ako ked to máš u mechanika ... tento týžden ho však bude mať znova a bude na nom, či to opraví alebo nie. Ak povie že je to chyba v materiále, poviem mu nech mi nahodí starú spojku. Starú vykrelamujem a ak mi uznajú reklamáciu tak mu nepoviem ani slovo. ALe ak sa mi vráti s tým, že je celá dobre tak bola chyba v nom a všetko si spraví na vlastne náklady. Ked som mu ukazoval čo to robí, on si bol vedomí že on nikde nespravil chybu a všetko je v poriadku. Nevedel vobec čo by to mohlo byť. Stretol si sa tým už? len sa bojím aby mi taká spojka nepoškodila niečo iné ... [upravil dne 17/11/13 09:41 od AnRy99] Citovat
Frantic Odesláno 17. listopad 2013 Odesláno 17. listopad 2013 anry ved prave v tom je figel ze aj mne mechanik tvrdil ze si je vedomy toho ze vsetko urobil na 100% dobre, ved kto ti prizna chybu? Bohuzial teraz je na tebe aby si dokazoval na jednej strane mechanikovi na druhej predavajucemu... A toto je beh na dlhe trate. Ked sa pytas ano riesil som presne toto iste a nevyriesil som to nijak, proste pockam do konca zaruky, potom to vyberem a dam na reklamaciu a samozrejme nahodim novu spojku... Citovat
AnRy99 Odesláno 17. listopad 2013 Odesláno 17. listopad 2013 frantic ale ty mas 308, nie? nebojis sa ze taka spojka moze niečo poškodiť? jedine ako by som dokazal tomu mechanikovi ze spravil chybu, ze to dam spravit inemu ci je zle nasadena spojka, a ak mi povie ze vsetko je v poriadku tak bude asi material zly, neviem co mam robit to je zamotany kruh kks [upravil dne 17/11/13 09:53 od AnRy99] Citovat
Frantic Odesláno 17. listopad 2013 Odesláno 17. listopad 2013 ano 308 ale vsak to je principialne uplne jedno... ked to das spravit inemu tak zaplatis tiez a maximalne ti to bud potvrdi alebo vyvrati, cize ak potvrdi ze je chyba v mechanikovi u toho stareho to uz nevyreklamujes lebo ten sa ti bude vyhovarat na toho noveho )) radsej sa s tym zmier, bude to pre teba lepsie... ver mi;) usetris si tym vela dotahovaciek a nervov... Citovat
AnRy99 Odesláno 17. listopad 2013 Odesláno 17. listopad 2013 ale tak aspon mi to ten novy spravi vies ... uvidim este sa pokusim cosi poriesit kks ... budem vdacny za kazdu radu p.s.: nechcem sa s tym zmierit, bojim sa ze koli tomu sa mi cosi casom posere [upravil dne 17/11/13 10:15 od AnRy99] Citovat
Balachar Odesláno 17. listopad 2013 Odesláno 17. listopad 2013 Suhlasim s AnRym a obdivujem ludi ako je Frantic (a myslím to v dobrom), že sa dokážu zmieriť s takým diskomfortom pri jazde ako je tento ... mna by jeblo, na auto som velmi zatazeny AnRy pocuj, napis SZ Koblihovi ako to myslel s tym zlym vycentrovanim, lebo to tu akosi nečita a vyzerá to, že sa vyzná a napíš aj tomu Strakimu, on sem nepríde, ale cez SZ ti bude vedieť povedať, čo asi bola chyba, ake to moze mat dosledky a ci to mas dao prerobit, alebo na tom mozes jazdit dalej ... Citovat
AnRy99 Odesláno 17. listopad 2013 Odesláno 17. listopad 2013 ja som tiez neskutocne haklivy na auto, je to ako moja zena ... a kazde \"ublizenie\" ma znervoznuje a toto je moc na mna ... proste ot musim vyriesit inak sa tu bude vrazdit idem napisat koblizkovi a s jednym s cim sa neviem vyrovnat je to ze dam do toho prachy aby to bolo okey a ono to je stale rovnako zle alebo este horsie ... to ma strasne vytaca [upravil dne 17/11/13 10:49 od AnRy99] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.