Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

POMOC - Shanim informace o cene Peugeot 405 T16 z r.93-95

Recommended Posts

Odesláno

možná kdybys jim tvrdil že to chceš opravit, i když to uznali jako totálku, tak ti vyplatí tu jejich tabulkovou cenu celou bez odečtení 25-30% za vrak a papíry

Odesláno

Dobry napad Zoby a dekuji za nej. Pokusim se na likvidatora vyrukovat s opravou - nebo likvidaci :D.

Mam v pacu tri reseni:

1. Koupe jineho-levnejsiho auta do ceny kterou mi daji do ruky + cca rozprodani dilu. Je to sice ztrata se kterou bych se psychycky dlouho vyrovnaval ale budu jezdit.

2. Koupe stejneho auta + bohaty zdroj nahradnich dilu, castecne jeste rozprodatelne to, co bych nepotreboval. Ale cenove na to vice ci mene doplatim a zatim nevim z ceho, zamestnavatel nechce pridat.

3. Vyuziti Zoby-ho napadu. Mam k dispozici nabidku na T16 bez motoru v DE a udelal bych prestavbu karoserie (Zmena VIN. Jde to provest legalne?)

Jen se trochu bojim ze i tahle varianta bude draha. Za \"car w/o engine\" cca 53.000,- + prevoz cca 13.000,- (odhaduji spravne?) + preskladani + par nahradnich dilu (intercooler, neco kolem skrtici klapky, mozna chladic a sahary a buhvi co jeste chybi na nemecke t16 a ja mam rozbity). A kdo mi to udela? Samozrejme tak aby to jezdilo?

Odesláno

mě se zdá nejlepší ta třetí varianta, s tou přestavbou by až tak velký problém být neměl. docela slušný postup na dovoz a přestavbu je na http://www.e30.cz sekce TECHNIKA a tam pod PRAXE je článek Dovoz E30tky. samozřejmě by se to muselo upravit pro pežota.

a likvidátorovi řekneš, že to budeš opravovat a že si to uděláš sám.

aspoň bych to tak zkusil,

ale asi jim budeš muset dodat cenu nového auta ty, aby ti nějak rozumně spočítali co ti za to dají.

a ještě jak jsi psal těm francouzům: jak jsi podal svůj dotaz?

možná jsi se měl zeptat zakolik se to auto prodávalo např. ve francii a že u nás ještě peugeot nebyl atd.

teď mě ještě napadlo, co zkusit napsat německýmu peugeotovy za kolik se v té době prodával v německu

Odesláno

Zrovna dneska jsem četl inzerát na T16 v novým tuning magazínu tak zkusit zavolat . Píše tam, že je z roku 1995 tak třeba má od ní nějaké papíry. Tel. je tam uvedenej 737 922 079

Odesláno

No u prestaveb obecne je problem s povolenim od uradu a taky s homologaci. U BMW je to pres pana Stehlika v pohode, v Praze vetsinou prestavbu i povolej. Ale v Plzni treba ta zenska na urade nakonec rekne, proc si chcete dovezt tak stary auto (BMW), kdyz ona ma felicii a je s ni spokojena. A prestavbu vam nepovoli. Problem je v tom, ze oni ji povolit muzou a nemusej. A neni to nijak zvlast zakonama osetreny.

Moje druhy auto je

ttt2058bddf5eea29ea.jpg, takze o prestavbach nejaky informace prave z klubu E30 mam.

Odesláno

Ahoj, dneska sem byl v Brne na tuningu a videl sem tam 405T16 dokonce s ni ten borec jezdil i sprinty. Byla u clenu klubu EXPERT Tuning Prostejov, tak si kdyztak sezen na ne kontakt, treba se neco dozvis.

:papa

Odesláno

Tak minulou stredu mi na jednom BMWsrazu kdosi rikal, ze ted uz jde prestavba udelat jedine na kastli ze stejnyho roku jako jsou papiry...

Odesláno

Diky za info a napady.

Na tu prestavbu se jeste podivam. Mam ale problem vydolovat od prodejce auta bez motoru jakekoliv informace ohledne toho auta. Nevim rok, nevim kolik najezdeno, co tam krome motoru chybi. Nasesti se ozval s nabidkou jeste jeden komunikativnejsi kluk odkudsi z Jugoslavie, bohuzel pry nejsou v EU a nevim jake problemy nastavaji pri dovozu z takovychto zemi.

Pokud bych se do prestavby poustel, urcite si overim na nasich skvelych uradech jestli je to vubec realne, abych nedovez jeste jeden nepotrebny vrak.

Francozi se po druhem dotazu pohli a zaslali cenu 220.000 ffrs - \"33538.78 Euros at the time\" ve Francii. Uz v prvnim dotazu jsem psal ze chci cenu v CR nebo statech EU. Zatim jsem nekomunikoval s pojistovakem, uvidime co na to rekne.

Na ten inzerat v Tuning magazinu jsem se ozval a podle popisu z inzeratu to vypada i zajimave, zatim jsem auto ale nevidel a prodavajici rika ze se ozve az vyresi reklamaci vymeny spojky. Takze cekam.

Pokud bych ho ale koupil, tak prodam vrak T16 s papiry a tipem na koupi T16 bez motoru. Chcete nekdo? :D

• O 4 týdny později...
  • O 3 měsíce později...
Odesláno

Toz kuci.

Trva mi to ako hladnemu fsak viete co, ale pomaly sa to hybe.

Zatial len strucne:

Nakoniec som sa rozhodol to \"opravit\" tak ze som z Nemecka doviezol Svajciarsku T16 bez motora, prevodovky a sedadiel za cenu za ktoru teraz \"provizorne\" jazdim v Mi16 :-)). Hlada sa dostatok casu a volnych financnych prostriedkov na prestavbu. Budem sa snazit pouzit z oboch aut to lepsie aby som ho za par tisic km nemusel rozoberat znova. O priebehu opravy a \"ako to dopadlo\" sa pokusim zase informovat, ak nebudu problemy s prihlasenim do diskusie ktore sposobia ze sa k odpovediam nedostanem.

Jo a zisiel by sa mi intercooler nema niekto za slusny peniaz? Peugeot za to chce straaaasne vela.

Nejaky lolofon ktory ho povodne ponukal mojmu mechanikovi ho vraj odviezol do zberu :-(

A vydrzte. Ked to bude hotove tak Vam o tom urcite napisem - aj do T16 fora ;-) a auto mozno zase ukazem na nejakom zraze.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...