pste Odesláno 19. říjen 2004 Odesláno 19. říjen 2004 Zdar, potřeboval bych radu od chytřejších. Mám TDI a nechce to startovat. Pokud je teplota venku pod 15 °C, tak startér točí, ale nenastartuje to hned, ale až na x-té otočení startéru. Ale pokud motor ještě nevychladl, tak startuje na první otočení. Do žhavících svíček proud jde, žhavící svíčky jsem zkoušel a jsou v poho, teplotní čidlo vody jsem měnil, diagnostika nic neukázala. Předělal jsem i pojistkové pouzdro na kabelu s přívodem pro žhavení, které bylo jaksi takový spálený. Baterka je dobrá, tak už přestávám dostávat nápady v čem by to mohlo být. Někde jsem četl, že by to mohlo být tím, že to přisává falešný vzduch, ale to by byla docela věda to hledat. Tak kdyby náhodou někoho něco napadlo, byl bych mu moc vděčný. Zatim. Citovat
Ladis Odesláno 20. říjen 2004 Odesláno 20. říjen 2004 Jak tu psaly, vyzkoušet na jiný žhavky, nebo to časem pak přisává vzduch. Po vychladnutí už si nacucne vzduch a dělá to problém. Před nastartováním na studeno vyzkoušet napumpovat naftu. A pokud i potom nepůjde aspoň černý kouř nespálené nafty z výfuku, tak je problém v elektrice. U Oktávek se sem tam stane, že vynechává relé, takže ventil na čerpadle je zavřenej ... Párkrát jsem se s tím setkal. Citovat
pste Odesláno 20. říjen 2004 Autor Odesláno 20. říjen 2004 Černý kouř nespálené nafty z toho jde vždy, když to nechce chytnout a pak to chytne. A to relé myslíš co spíná naftový čerpadlo nebo předžhavící relé, protože na to předžhavící relé mě už taky pár lidí upozorňovalo. Jinak díky za rady. Citovat
Ladis Odesláno 21. říjen 2004 Odesláno 21. říjen 2004 Přesně tak. Pokud kouří, tak mrknout na to předžhavící relé. Obecně bych změřil proud při žhavení. Aby tam nebyl nějakej přechoďák, nebo nějaká zrada v tom, že to nedostává patřičné napětí. Citovat
pste Odesláno 27. říjen 2004 Autor Odesláno 27. říjen 2004 Zdar pánové, tak auto prošlo dalšíma dvěma diagnostikama, a hodilo to nějakou chybu na čerpadle. Vyměnili jsme ž. svíce, předžhavící relé, plovák v nádrži, a pořád to samý. Příští týden to jde už k nějakýmu mechanikovi přímo ze škodovky z Boleslavi, tak uvidíme co nám k tomu řekne. Dám určitě vědět jak to dopadlo. Zatim a ještě jednou díky za rady. Citovat
rimmer Odesláno 28. říjen 2004 Odesláno 28. říjen 2004 pockat....me teda kdyz startuju a tocim bez zhaveni nejde zadny cerny kour...jen takovy bilo sedo modry, a to jde vzdycky...aj kdyz startuje jakykoliv traktor...tatra nebo avia... cerny kour jde az kdy to kotlim nohou na podlaze v otackach... Citovat
pste Odesláno 30. říjen 2004 Autor Odesláno 30. říjen 2004 Jo jo máš pravdu, ten kouř je jakýsi všelijak šedý, tady nešlo ani tak o tu barvu, ale spíš o princip, že při startování to má dostatek nafty, ale dobrej postřeh. Jinak jsem se chtěl zeptat, jestli někdo netuší od kolika stupňů TDI žhaví. Dneska bylo asi dvanáct stupňů, tak jsem šel změřit přívod ke žhavkám, jestli vůbec naměřím na přívodu nějaké napětí a tam ani voltík. Se potom nedivím, že to nestartuje, když to nežhaví, akorát nevim od kolika stupňů se to žhavení zapíná. V chytrý knížce píšou, že když je venku pět stupňů, tak by se mělo žhavení prodložit, ale při téhle teplotě to bohužel zatim změřit nemůžu. Tak kdyby jste někdo náhodou měl nějaký tušení, moc by mi to pomohlo. Díky. Citovat
Matthew Odesláno 1. listopad 2004 Odesláno 1. listopad 2004 mě 206ka žhaví i v létě při dvaceti. Loni mi kixlo relé a nenastartoval jsem. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.