Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahojte

mám 206cc 2.0 a najradšej by som ho už spustila zo skaly :bacha

od zakúpenia mi skáču otáčky, už sme menili zapaľovaciu rampu, sviečky, hadicu násavania vzduchu, katalyzátor, olej, vzduchový filter a nič nepomáha. Skáču náhodne, najprv sa zdalo, že je to najmä vtedy, keď prší. Lenže teraz prší vkuse a nič, stoja ako majú.

Niekedy, mi kolíšu medzi 200-1000, dvakrát mi aj auto skapalo. Potom som ho štartla a pohoda, šlo ako malo. Zas keď ho niekedy viac zahrejem, tak kolísajú medzi 1200-1800.

Nemôže to byť nejaké čidlo? Auto bolo aj 2x na počítači a nič, všetko sa zdalo byť v poriadku.

mechanik mi teraz radí skúsiť vymeniť výfuk, no ja nemám chuť zas vysoliť minimálne 150 eur a výsledok nulový. :myslim

Odesláno

Před 206 jsem měl benzínové Daewoo, úplně stejné problémy a byla špatná lambda sonda před katalyzátorem. Začal bych asi na měření emisí, bude okamžitě jasno a nestojí to majlant.

Odesláno

lambda sonda by se zobrazila i na diagnostice... skusil bych ještě zajet na diagnostiku k někomu jinému;) přece jen, každý autoelektrikář je ve svém oboru jinak zkušený:papa

Odesláno

Skús origo diagnostiku Peugeot. Rôzne univerzálne diag. pre Peugeot neplatia úplne. Potom zistíš skutočnú chybu. Tiež mechanik musí mať skúsenosti s Peugeotom, to auto sa správa inač ako bežné auta.

Odesláno

1. změnit servis- jestli že kolísání otáček léčí výměnou oleje, vzduchového filtru a katalizátoru, tak to jenom tahá prachy.

2. vyčistit škrtící klapku a krokový motorek, zkontrolovat čidlo teploty motoru- zelené (tohle zatím skoro nic nestálo).

3. otestovat lambdu (na emisích zjistí její funkčnost spolehlivě)

4. lambda (čtyřdrátová) se dá použít klidně nějaká univerzální, nebo třeba z felicie.

Originální diagnostika toho skutečně zjistí mnohem víc než univerzální, které navíc někdy hlásí úplné kraviny. Ale je to jenom pomůcka mechanika, ten by měl hlavně používat svoji hlavu a neměnit všechno co mu přijde pod ruku.

[upravil dne 18/5/10 Fosil]

Odesláno

mne otačky kolišu stále...ale teraz len kolišu....problem je v krokovom motorčeku, ten neodopcháva dieru v škrtiacej klapke, ja som to riešil vypodložením krokoveho motorčeka, teda je tam malinka medierka ktorá mi zabespeči prisun vzuchu kým sa krokový motoček spamätá....hovorim, že otačky mi kolišu stále, nie je to pravidelne je to len sem tam, ale aspoň som vyriešil problem zo zhasíňaním motora, pretože mne skapal dosť často a aj opätovne naštartovanie nepomohlo, bolo to len na nahodu kedy skalap a kedy nie.....toto leto planujem ten problem riešič neako inak ako kupou noveho krokoveho motorčeka ale to ešte nebudem hovoril že ako :D

• O 3 týdny později...
Odesláno

škrtiacu klapku mi manžel vyčistil, motorček vraj ide ako má, do rozdeľovača vzduchu sú privedené tri hadičky s konektormi, dve hadičky sú na saní a tie boli ok, jedna hadička, ktorá viedla do posilňovača bŕzd bola nezacvaknutá, mohlo odtiaľ chytať falošný vzduch?

zatiaľ to neviem odskúšať, lebo mi pre zmenu začala svietiť diagnostika motora a šklbať v spojkovom pedále :bojim tak musím najprv odstrániť to :roker

Odesláno

Tak to co tuna pises aj s tou kontrolkou tak v skratke :

Po prve ten co ti to vsetko menil tak chce akurat tak zarobit an tebe, po druhe keby je to mechanik tak ti povie ze srdcovka peugeotov je krokovy motorcek a po tretie ako ste nato dosli ze je ok ten motorcek treba ho rozobrat a vycistit bude je tam bordel alebo je vadny a beznym meranim a diagnostikou to nezistis kedze ti to nerobi neustale ale ako kedy, cize suma sumarum za krokovy das 3000 sk cakum prask novy a to vsetko co si zbytocne menila toho picina co ti to odporucil a zarobil na tebe a robi to stale tak by som mu to dal zacvakat. cize normalne ak mas znameho dobreho ma ties peugeot tak si ho vimen snim na dva dni a uvidis ze to pojde ako hodinky a hlavne usetris na skvelich mechanikoch ktory ti vzmneia pol auta a aj tak to nepojde :) cize zhodit vycistit a ked to bude robit stale kupit new .

Původně zaslal: lubica

škrtiacu klapku mi manžel vyčistil, motorček vraj ide ako má, do rozdeľovača vzduchu sú privedené tri hadičky s konektormi, dve hadičky sú na saní a tie boli ok, jedna hadička, ktorá viedla do posilňovača bŕzd bola nezacvaknutá, mohlo odtiaľ chytať falošný vzduch?

zatiaľ to neviem odskúšať, lebo mi pre zmenu začala svietiť diagnostika motora a šklbať v spojkovom pedále :bojim tak musím najprv odstrániť to :roker

Odesláno

Navod nepotrebujes otvor si kufor a krokovy motorcek sa nachadya pod skrtiacou klapkou je uchyteny 2 srobikmi odtiahnes vzytiahnes ocistis a nahodis spet :)

A co sa tyka cistenia tak bud si kup sprej na necistoty motora to staci alebo dakym saponatom na odmastenie ...

Původně zaslal: winco

nemáte niekto navod ako vyčistiť krokovy motorček???? dakujem

[upravil dne 7.6.2010 smashing]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...