Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

neví někdo jak opravit spínač uzamčení zadních oken?:myslim X-krát jsem to rozebral ovládácí panel u řidiče a zkontroloval kontakty a nevim,nevim...ten spínač sice zlobí (někdy drží sepnutej, někdy ne).Ale podle měřáku šlape a pořád nic. Ve schéma, kde by byl nějak znázorněn jsem ho nikde neviděl. Takže neví někdo jak ho zkusit obejít (třeba spojit nějakej kontakt na konektoru nebo tak něco?) Mám Peugeota 406 2.0 sedan r.v.2000 100kW

Odesláno

neisi sam komu to robi problem,ale akosi to neriesim,mne zadne okna zapnem cez vypinac,zapnem ho je nakrivo funguju,ked sa vyrovna vypinac tak sa okna vypnu,a zase ked sa ho dotknem tak sa zase zapnu uz som to aj rozoberal cistil kontakty,ale stale to blbne.ale uz to neriesim hlavne ze funguju predne :)

Odesláno

Měl jsem na 406ce také problém s blokováním ovládání zadních oken. Když jsem pojistku zamáčknul, tak ovládání fungovalo. Prostě tlačítko bylo ve stlačené poloze moc vysoko a neseplo kontakty. Ale teď už si bohužel nevzpomínám, co jsem s tím udělal, ale nějak se mi to povedlo, že to fungovalo. Kdybych to viděl, tak bych si určitě vzpomněl jak jsem to řešil. Měl jsem celý ovladač rozebraný.

Odesláno

dneska odpoledne bych nato chtel taky mrknout. ja mel ale problem ze zadky nejdou zezadu stahovat at je vypinac jakkoliv, zepredu jdou zadky stahovat normalne. dneska chcu sundat predni ovladac a mrknout co tam kde je a neni :D

kdyby se mi neco povedlo tak napisu :)

Odesláno

Ahoj, jj , tak snad budeš úspěšnější než já... rozebíral jsem to x-krát a jediné co se mi povedlo je, že to dokážu rozebrat za 30s :D

[upravil dne 22/5/10 martinx]

Odesláno

je to v poho.. vyndáš tu záslepku,povolíš hvězdu, pak konektory ... no a pak lehce vycvaknout těch 8 plastovejch háčků.. vycvakával jsem je rukou.. :-)

Odesláno

tak sem to rozhodil, na nic moc sem nepřišel, jak sou ty dva pličky ktere ma ten vypinač spojit tak když je spojim nožem tak v palubce něco cvakne ale okna nic...nachvili to fungovalo takže ně napada jeslti to odpojuje přimo ten vypinač nebo bude za nim nějake rele ktere by mohlo byt Ko

Odesláno

jo tak to nevim, ale že by tam použili relé jenom na toto ? to se mi moc nezdá.... sice mi to tlačítko pravděpodobně dozadu přivede plus, ale jelikož je to bez zatížení...tak relé by bylo zbytečné..relé bych pochopil na tlačítká ovládání...ale i tak bych si pak nedokázal představit , kolik by jich bylo potřeba na veškeré obvody v autě :-)já až se k tomu dostanu, tak to zkusim s kamarádem proměřit a pak dám kdyžtak echo kterej kablík je ten ovládací :-) podle schéma co jsem stáhnul (španělská vesnice) :-)

Odesláno

martinx, už si vzpomínám, když je zamáčknutý spínač, tak fungují zadní okna. Problém je v tom, že ta aretace tlačítka se ochodí a tlačítko zůstává výš a nesepne ty kontakty vedle pružiny viz. poslední foto. Na řešení si už opravdu nevzpomenu. Musel bych to mít před sebou.

Odesláno

cvaka tam relatko,a je od vyroby cize je tam original,mne to tiez cvaka vedla poistiek pod volantom su 2ks cierne rele,a ked aktivujes zadne okna tak cvaknu relatka a ked vypnes zadne okna zase cvaknu relatka,ked ich vyberies tak ti zadne okna nepojdu :)

Odesláno

nj, ale u mě když to spojím nožem, tak relatko cvakne, tudiž by měly jet, ale pořad stejne...zepředu je stahnu, zezadu ne. jednou se to nachvili povedlo, takže opravdu myslim že je to kontaktní problém.

Odesláno

to budes mat problem asi v tych kontaktoch v panely skusi to prepojit kablom a poriadne zatlac palcom a ked budes pocut vcaknut rele,ale iba raz!!! tak ti musia okna fungovat,nemusis ani skusat,lebo ked aktivujes zadne okna a budes pocut cvaknut rele mali by sa ti rozvietit ovladace co su na z. dverach na okna,pokial nesvietia tak ani okna ti nebudu fungovat cez zadne dvere.je to takze tak to vysvetlit,lepsie by bolo sa stretnut,ale dialka hmmm nehrozi.to skor niekto z cz :)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím, tak jsem se zas po dlouhé době vrátil zpět k řešení blokovacího tlačítka na zadní okna. Vše jsem proměřil ..ale nijak moudrej z toho nejsem. Od zadních tlačítek nemůžu najít(doměřit) ovládací drát dopředu ke řidiči. Takže to asi bude končit na nějakém relátku, jak tady někdo psal. Ví někdo které z těch dvou relátek je na co ? a ještě jak se dají vyndat? mě prostě nejde :-) a nerad bych to dělal pomocí hrubého nasílí (kombinačky atd.) a vytrhl si tak kus něčeho co se mi jistě bude hodit ;)

Odesláno

taky to pořad řešim, měřením sem se nikam nedostal, podařil ose mi ale jednou když sem šroubovákem spojit ty dva plíšky co má spojovat vypínač tak šly na pár sec stahovat zadní okna. Tudíž o víkendu udělám experiment kde to propojím natrvdo a natrvalo :D

jinač když sem s tím tak hejbal, tak mě napadlo že bude špatnej kontakt na plošňáku v dolní části, po plastem kde z boky vedou ty plíšky viz foto. Scháním jinej ovladač na experimenty, ale chlap v ově chtěl za ovladač se kterym taky zadni okna stahovat nejdou 1200kč :blicismajlik

Odesláno

Mam takisto tento problem lenze mam to dorobene v OLD modely.Vsetko som vymenil.Predne a zadne stahovacky.Komplet kabelaz a ovladace.Na tom panely pri vodicovy my na tej zamke chyba pruzina takze je stale dole.Skusal som tie kontakty spojit a nic.Ale relatko ktore ma spinat tam urcite nebudem mat lebo som to dorabal a predtym som mal zadne manual.Nemozete my urobit foto ktore to je a kde presne?Ak to vobec pojde dorobit.

Mam potom este jeden problem.Nefunguje my komfort stahovanie na vodicovej strane.Na NEW modely to ma asi na starosti BSI ktoru nemam.Neslo by to nejako dorobit?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...