Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj mam problem vcera mi zacala blbnout spojka asi, zacalo se mi spatne radit kdyz zastavim pomalu tam nedam ani jednicku vypnu motor a radim jak drak, nastartuju a problem je zpet nemate nekdo zkusenost co to dela estli spoj. lozisko nebo uz ojeta lamela nebo je to neco v hydraulice ??Mam Peugeot 307 2.0 HDi r.v.2001.Najeto cirka 180000

[upravil dne 13/5/10 yakuzad]

Odesláno

dělá mi to to stejný, ale dokonce občas už i 2. Jinak po delší drase jde ta spojka hodně ztuha a když ji sešlápnu pomalu, tak si (hodně stručnej popis) trochu jakoby zavrže. Jinak ještě to dělá to, že při rozjezdu do kopce, nebo když je naložený auto to lehce cuká a rozjezd mi nepřijde tak plynulý, jaký bych očekával....(jo a nohama to není:-D). Taky by mě zajímalo, co by to mohlo být:-). Jinak jedná se o 307 2.0 66Kw, najeto 309000km Díky

Odesláno
Původně zaslal: yakuzad

Ahoj mam problem vcera mi zacala blbnout spojka asi, zacalo se mi spatne radit kdyz zastavim pomalu tam nedam ani jednicku vypnu motor a radim jak drak, nastartuju a problem je zpet nemate nekdo zkusenost co to dela estli spoj. lozisko nebo uz ojeta lamela nebo je to neco v hydraulice ??Mam Peugeot 307 2.0 HDi r.v.2001.Najeto cirka 180000

může to být jak v hydraulice,tak ve sjeté lamele spojky,nebo opotřebeném přítlačáku i ložisku, dej to někam na kontrolu

Odesláno

diky za odpoved,tak jsem pod to dneska lehnul hydraulika je O:K: ta funguje bez problemu jeste sem ji zkusil odvzdusnit ale nepomohlo takze tet jdu sundat prevodovku dolu a hin sa ukaze kde je zakopanej pes . Rozeberu a dam vedet jak to dopadlo.

Odesláno

Ked je zodrata lamela,tak spojka šmíka. Ked je špatne mekano,nejdu radit rychlosti pocas nastartovaneho motora a pedal spojky je dost tvrdy.Ked je spatne lozisko,zle sa radia rychlosti a spravidla aj pocut piskanie pri nezoslapnutej alebo aj zoslapnutej spojke.Moze byt este aj hydraulika bez naplne,to by ale pedal spojky siel polovicu svojej drahy naprazdno(alebo by bol nizsie ako brzdovy pedal) .Lanko asi nemas. Kazdopadne to daj pozriet aby sa ti nerozsypala spojka niekde na ceste a potom zaplatis aj za odtah do servisu. Mne odisla spojka pri 86 000km,bud rad ze tebe tolko slapala.

Odesláno

Presne toto sa stalo mne mesiac dozadu,pridrete spojkove lozisko,predralo sa cez lamelu,ledva som dosiel do servisu,spojku uz poriadne nevypinalo,pri zapnutom motore sa nedalo poriadne zaradit.Vymenil som odrazu celu spojkovu sadu aj ked spojka bola este podla mechanika v pohode.:roker

Odesláno

Tak je vyreseno je to pritlacak prosoupanej jako blazen dve packy byly dokonce pres sebe .Kdyz uz jsem tady jakou mate zkusenost se spojkovou sadou Origo nebo to vzit z auto kelly?Radost teda nemam oprava tak za 12 000 kč. Ach jo člověk aby ty peníze Sr....L.

:D

Odesláno

Mne dali myslim Valeo,rozhodne nie original.Aj tak to bolo za 300e. Aj ked mi odislo len lozisko-dal som menit komplet.A hlavne si daj vymenit simeringy na poloosiach. Nech mas pokoj,ked uz je to rozobrate.

Odesláno

Tak je vyreseno je to pritlacak prosoupanej jako blazen dve packy byly dokonce pres sebe .Kdyz uz jsem tady jakou mate zkusenost se spojkovou sadou Origo nebo to vzit z auto kelly?Radost teda nemam oprava tak za 12 000 kč. Ach jo člověk aby ty peníze Sr....L.

:D

když si to děláš sám,tak o tom máš páru ;), kup nějakou značku jako Valeo,Sachs..., nějakou levnou mrdku nedávej,stálo by za zvážení vyměnit gufera za setrvákem a na spojk.hřídeli,když máš najeto 180 tisíc :myslim

[upravil dne 15/5/10 ozzy56]

Odesláno

JJ uz mam senam co vymenim ,spojkova sada + gufera na poloosach,v prevodovce , lozisko na poloose ,levej kulovej cep, uff.:D Vsem dekuju za rady a odpovedi zatim se mejte pekne.A jezdete dokud je ROPA :D , ponevadz ta brzo dojde a pak budem jezdit ElektroPeugeotech :D mu ale elektro motor to bede kroutaaaaak :D . Zatim cagos

• O 2 měsíce později...
Odesláno

tak přesně tohle mi dělala taky dnes jsem ji rozdělal a dvouhmoták ve vnitř uplně na sračku rozsypanej, a to z toho nešli žádný extra zvuky jen trochu pískání

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...