Vatsug Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 Tak včera jsem byl po ujetých necelých 22 000 km vyměnit olej, filtry atd + kontrola celého auta podle směrnic Peugeotu a vše O.K. Po podzimní prohlídce kdy si nevšimli teměř upadlého bakelitu pod podběhem předního kola a dal jsem jim najevo svou nespokojenoust, tak si mě ještě pamatovali udělali to za cenu 3 650Kč + dárkový balíček kosmetiky.No snaží se neztratit klienty. Dále jsem je upozorňoval na špatnou funkci ostřikovačů, přesněji malý tlak, a ptal jsem se zda nebude nějaká svolávačka.Tak mi bylo řečeno, že zatím jsem první kdo na to upozorňuje. Aby to předali výrobci, tak by se u nich v servisu museli ozvat alespoň tři zákazníci. Tak kdo navštívíte v nejbližších dnech servis, tak reklamujte, reklamujte, reklamujte, ať se frantíci s těma plivátkama minimálně chytnou za nos.:bacha:bacha Citovat
elton Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 Já nemám co reklamovat:mad: a) skončila mi záruka b) jsem maximálně spokojen. Že by to bylo tím, že nemám německý motor:myslim:D Citovat
Vatsug Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 Neříkej ,že ostřikovače ti doplivnou dál jak do půlky okna, když jedeš ,,jen\" devadesátkou. Citovat
elton Odesláno 13. březen 2012 Odesláno 13. březen 2012 Hold jsem pořád maximálně spokojen a neřeším ptákoviny. Užívám si autí Citovat
labašek Odesláno 14. březen 2012 Odesláno 14. březen 2012 mně fungujou ostřikovače super. do 90 km/h mí stříkají až na panorama okno. ve 130 km/h celé čelní okno bez problému. Jen v zimě mi namrzali ty konce, ale to mi dělalo i u jiných aut. Kdysi jsem jezdil s renaul master a ten měl ostřikovače přímo ve stíracích lištách a to bylo asi nejlepší co jsem kdy viděl. Citovat
labašek Odesláno 14. březen 2012 Odesláno 14. březen 2012 Jen pro zajímavost. Byl jsem před 14 dny na pivu s člověkem z vedení Peugeotu ČR a ten mi řekl, že s tou 1.6 od BMW šlápli hodně vedle. 60% závad motoru připadá jen na tento. 40% se dělí mezi všechny ostatní. Takže asi i s ohledem na jiné příspěvky - tento motor nebrat. Citovat
martinecondrej Odesláno 14. březen 2012 Odesláno 14. březen 2012 Proč takový pesimizmus? Autí mám přes dva roky a nedám na něj dopustit, tiché, spolehlivé, skvělé.njn psal jsem to docela v rozmrzení a taky naštvanej. Jak v tom autě něco takovýho slyším, tak to pak už vyloženě hledám a furt na to myslím. A jsem přesvedčenej, že to fakt dělá u každýho dvoulitru, akorát asi málokdo řadí už tak brzo jako já. Když se to vytočí na cca 2200 otáček a výš, tak už můžete dělat co chcete a neudělá to a při klidné jízdě to je taky dobrý. Jinak byl jsem v servisu na Kladně a zezačátku jsem měl z nich pocit, jako že je otravuju se zvukama co slyším jen já, ale jak mi to pak ukazovali na novém autě, tak byl přístup vstřícný a zatím ji dám šanci a nebudu jezdit jinam. Jo a ještě k odstřikovačům skla, já to mám taky v pohodě. Bez problémů i na dálnici mi to očistí celé okno až do 130 určitě a rychleji jsem to ještě nezkoušel. Akorát jak se dá ostrý koncentrát na zimu, tak to je horší. Já ovšem ředím půl na půl a pak v poho [upravil dne 14/3/12 11:02 od martinecondrej] Citovat
elton Odesláno 14. březen 2012 Odesláno 14. březen 2012 V šestnáctiset řadit je fakt velmi nízko, tak jsem to zkusil a při řazení tak nízko ti spadnou otáčky až pod 1200, což je skoro podtáčení, zbytečně namáháš dvouhmotu. Trošku života při jízdě, vždyť máš dvoulitra. A Takový dunivější zvuk byl právě z nízkých otáček, myslím si, že chyba bude mezi volantem a sedadlem:D Citovat
martinecondrej Odesláno 14. březen 2012 Odesláno 14. březen 2012 jj, ale zase mám nízkou spotřebu Trošku jsem změnil jízdní styl a poprvé jsem viděl radící šipku na vyšší kvalt Jak jsem zkoušel jinou 5008, tak měla origo 17 a bylo to neskutečný prkno v porovnání s mojí na 16 zimních Citovat
toomovich Odesláno 14. březen 2012 Odesláno 14. březen 2012 Nízká spotřeba se při nutnosti předčasné výměny dvouhmoty jistě vyplatí. Citovat
martinecondrej Odesláno 14. březen 2012 Odesláno 14. březen 2012 njn po boji je každej generál, nicméně jsem zatím ještě nikdy dvohmotu nezničil a toto je první auto kde je ta dvouhmota nejaká divná. Holt budeme v zájmu životnosti motoru více točit Citovat
labašek Odesláno 14. březen 2012 Odesláno 14. březen 2012 no ono taky záleží na jiných parametrech (krouťák, převodovka, váha vozu)- v oktávce při 70kmh cca 1400ot na pětku začali klapat ventili a uto nechtělo jet u rencka při stejné rychlosti a podobných ot. na šestku auto šlo v poho za plynem. Ale pokud auto podtáčíš určitě se to jednou někdy projeví. Citovat
elton Odesláno 14. březen 2012 Odesláno 14. březen 2012 jj, ale zase mám nízkou spotřebu Trošku jsem změnil jízdní styl a poprvé jsem viděl radící šipku na vyšší kvalt Jak jsem zkoušel jinou 5008, tak měla origo 17 a bylo to neskutečný prkno v porovnání s mojí na 16 zimních Takového jednoho znám. Taky jezdil na spotřebu a říkal, že je všechno v poho. A jednoho dne mi volá \"Tý volé, odešel mi dvouhmoťák, já se na to vy..ru, atd.\" PS: Jinak pro všechny: Dvouhmoťák se dává dneska do všech dieslu a je jedno jaká to je značka. Citovat
martinecondrej Odesláno 14. březen 2012 Odesláno 14. březen 2012 ale vůbec to nepodtáčím, normálně řadím cca na 1800 a když chci pořádně jet tak jdu přes 2000. Když se to tam ale svižně nasází při těch 1800, tak to vydává ty zvuky a nejvíc je to slyšet okolo 1600. Ale jak jsem psal stačí zmáčknout jen spojku a stejně se to ozývá. Jinak nepřijde mi nijak nepřirozený když z 50km/h a na čtyřku cca 1400otáček se zrychluje. Tohle přece není podtáčení Citovat
elton Odesláno 14. březen 2012 Odesláno 14. březen 2012 Ale vem si, že aspoň víš, že máš motor:D Citovat
Vatsug Odesláno 14. březen 2012 Odesláno 14. březen 2012 Takže všem ostřikovače krásně stříkají. Kde jsou ti všichni co si tady myslím na podzim stěžovali jak to bídně ostřikuje. Že by se kromě motoru zajížděly i čerpadelka ostřikovačů. Tomu teda nerozumím. Mně sice v servisu říkali, že když je nižší hladina vody v nádržce, tak to může míň stříkat, ale takový blb snad nejsem abych na to kývl. Pokud je čerpadlo ponořené, tak je snad jedno jestli je tam půl litru vody nebo tři. Leda že by ta nádržka byla ukotvená nad střechou a šlo to samospádem. Více vody, větší tlak, to chápu.:roll:roll Citovat
Vatsug Odesláno 14. březen 2012 Odesláno 14. březen 2012 Také jsem se ptal jestli se u nich vyskytují nějaké závady s rozvodama, poklesem výkonu atd. Nic takovéhozatím neřešili. Takže to snad není tak špatné s těma motorama THP. Citovat
cartmen Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 Takže všem ostřikovače krásně stříkají. Kde jsou ti všichni co si tady myslím na podzim stěžovali jak to bídně ostřikuje. Že by se kromě motoru zajížděly i čerpadelka ostřikovačů. Tomu teda nerozumím. Mně sice v servisu říkali, že když je nižší hladina vody v nádržce, tak to může míň stříkat, ale takový blb snad nejsem abych na to kývl. Pokud je čerpadlo ponořené, tak je snad jedno jestli je tam půl litru vody nebo tři. Leda že by ta nádržka byla ukotvená nad střechou a šlo to samospádem. Více vody, větší tlak, to chápu.:roll:roll Po dlouhé době jsem tu ) OSTŘIKOVAČE JSOU STÁLE NA HO*** Citovat
elton Odesláno 15. březen 2012 Odesláno 15. březen 2012 A to je tak jediné na tom autě, jinak dobrý:D:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.