Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, neviem nájsť vlákno kde by som napísal problém s headsetom, tak skúsim tu. Pred 3 dňami mi z ničoho nič prestal reagovať bluetooth headset na mikrofón, keď volám z auta cez svoj mobil (Lenovo Vibe S1). Do vtedy už pol roka bez komplikácii. Správa sa to teda tak, že ak spárovanie prebehne bez komplikácii, ak niekto volá na môj mobil, tak všetko prebehne bez komplikácii, ale ak chcem z auta volať ja, tak po vytočení čísla to riadne zvoní, ale po spojení ma volaný nepočuje. Ak mi však zavolá naspäť, tak všetko funguje ako má. Nefunguje to teda len čo sa mikrofónu týka a aj to len v prípade, že volám ja na iné číslo. Predpokladám, že nejaké nastavenie, ale neviem či sa chlapci pohrali s gombíkmi:):) máte s tým niekto skúsenosť?

Odesláno

Maroš 1975: Zvednutá hovor se ti nepřepne na BT profil. Záleží na systému telefonu. Zkus, jestli nejsi slyšet přes mikrofon telefonu. Měl jsem opačný problém, když jsem telefonu nastavil auto jako HF, po odpojení mi telefon směroval hovory na bluetooth, i když byl odpojený a vypnutý (takže telefon se jevil jako hluchý, ale tomu, komu jsem volal zvonil, ten to zvednul, ale nic neslyšel). Pomohl až restart telefonu. S jinými BT handsfree to nedělal, jen s tímhle autem. Po update SW v telefonu to zmizelo.

Odesláno

Mládenci vďaka za rady, ale už viem definitívne, že asi mi drobci niečo na mobile postláčali. Manželkin mobil som spároval a všetko beží ako má. Na novo som spároval aj moje Lenovo Vibe S1 a znovu ten istý problém, že ak volá niekto mne, tak všetko funguje ako má, ale ak ja volám z auta niekomu, tak mňa počuť nie je...hľadám zradu cez nastavenie telefónu... :):)

Odesláno

A ty slyšíš toho komu ti voláš? Nebo ani jeden směr nejde.

Tipuji: telefon si vytvořil BT profil s autem, v něm má info o párování a nastavení, možná v tom nastavení máš při vytáčení mute, který zůstane i po zvednutí? Nebo je to mute v tvým profilu s připojením auta když vytáčíš? Tedy pokud ty slyšíš... Zkus, jestli nefunguje mikrofon/sluchátko u telefonu to znamená, že zvuk místo na BT pošle na zařízení telefonu. A klidně to může být i SW chyba. To že to jinde funguje, to inklinuje k tomu, že je něco špatně v BT profilu pro auto. Smazal jsi i BT profil v mobilu, než jsi ho znovu pároval?

Odesláno

Tak to vypadá, jako by ti mobil udělal mute (to je standard při volání) a pak ho neuvolnil (když to volaný zvedne). Já měl kdysi problém, že uvolnil mute až cca 5s po zvednutí, takže co jsem do té doby řekl, tak na druhé straně nikdo neslyšel. Ale bylo to vždy, nejen přes BT. Opravil to update sw v telefonu.

když voláš, neukazuje ti aplikace, v jakém je stavu? Měla by ti dávat na výběr, třeba hlasitý hovor, zrušit přesměrování zvuku na BT, ztišení (mute)... Nemáš mute aktivní v okamžiku volání?

Odesláno

Ještě jsem neviděl, aby MUTE bylo zaple samo od sebe :myslim  při volání se ukáže možnost MUTE aktivovat, ale aby bylo stále zaple??? Divny. Zkusit zálohovat telefon a pak dat tovární nastavení. 

Odesláno (upraveno)

No já jsem taky neviděl, aby telefon odesílal hovor na bluetooth i když je BT vypnuté a tedy žádné zařízení není připojené, dokud mi to telefon neudělal. Spojovací sekvence funguje tak, že jakmile začneš vytáčet, mute se aktivuje a vypne se v okamžiku, kdy volaný zvedne telefon. Důvodem je, že vytvoření audioprofilu (jak telefon tak hlavně BT) chvilku trvá, takže se vytvoří už v době, kdy telefon teprve vytáčí, aby se po spojení nemuselo na vytvoření čekat, přepne se do režimu mute a když volaný zvedne hovor, jen se vypne mute. U Maroše to vypadá, že se nevypne. Asi záleží od aplikace pro telefon, nejspíš to "systémové" mute ani nezobrazuje.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno

Mládenci dnes liečim telefón šokom...dal som ho deťom a možno to postláčajú do pôvodného stavu:):) zrejme sa nevyhnem tomu továrnemu nastaveniu, lebo dnes som skúsil 3 razy vymazať profily a znovu spárovať, ale stav nezmenený...zatiaľ vďaka za rady

Odesláno

Říkáš že jsi to znovu spároval tzn. odebral spárované zařízení (smazal profil) a znovu přidal?

Smaž profil v telefonu ale nezapomen i smazat spárovaná zařízení v autě.

Možná i googlovat a pohledat na forech o telefonech.

Jsou někdy věci mezi nebem a zemí...... :) 

Třeba by pomohla aktualizace firmware (v autě ale i phonu).

Odesláno

Takže, od teraz mi to funguje!!!

Dnes som po štvrtkovom hraní sa detí s mobilom opäť vymazal v BT všetky profily a to isté aj v aute. Všetko som na novo spároval a čuduj sa svete...VŠETKO FUNGUJE. Neviem teda či deti v mobile niečo stlačili, alebo si jednoducho HF s mobilom po čase nejako nesadlo:):)

Vďaka za rady.

Odesláno (upraveno)

Mám trošku OT dotaz, používáte v těchto chladnějších dnech nějakou dečku nebo něco podobného zepředu na chladič?

U starších aut (dieselů) jsem to celkem úspěšně používal, ale co u těchto nových?

Upraveno uživatelem lubber
Odesláno

většinou dostaneš koupit v autorizáku origo plast. kryt (y) na mřížku v nárazníku, který je prvotně určen k zamezení vstupu slané břečky a kamínků (inert. posypu) na oba chladiče, samozřejmě zabraňuje částečně i vstupu mrazivého vzduchu na chladič, takže funguje i jako dečka před chladič, ale moc si od toho neslibuj--sám jsem ten plast. kryt koupil (za hrozné prachy) a nepozoruju, že by se motor nějak rychleji zahřál (mám dekl i pod motorem), kryt mám na mřížce celoročně a motor se ani nepřehřívá, takže jeho funkce je opravdu jen k zamezení přístupu slané břečky k chladičům

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...