cikorsky Odesláno 19. únor 2013 Odesláno 19. únor 2013 a když už jsme u těch záruk, má nekdo z Vás kupenou tu prodlouženou záruku optiway - http://www.dealer.peugeot.sk/FINAL-CD/FINAL-CD-Zilina/POPREDAJNY-SERVIS/Ponuky/Optiway-Predlzenie-zaruky Vyplatí se to to nebo je to jen normální marketingový tah, jak vytáhnout z lidi dalších 89 € , protože záruka sice platí na :a) Bezplatnú výmenu alebo opravu nefunkčných mechanických, elektrických alebo elektronických súčiastok (náhradné diely aj prácu), na ktoré sa vzťahuje zmluvná záruka výrobcu .... ale většina součástek bude mít záruku 2 roky ? Co vy na to? Citovat
taylor Odesláno 20. únor 2013 Odesláno 20. únor 2013 O prodloužené záruce jsem uvažoval, ale většina zkušeností je tady negativních, tak do ní nakonec nepůjdu. Ale teď taky řeším servis, auto mám 8měsíců, najeto přes 21tis, mám vydržet do těch 30 (jak ukazuje palubní počítač) nebo jít už teď? Poradíte? Citovat
elton Odesláno 20. únor 2013 Odesláno 20. únor 2013 Záruku už neřeším a za dva týdny poslední splátka:roker hurá Citovat
OldasII Odesláno 20. únor 2013 Odesláno 20. únor 2013 Kdyz si ty veci udelas sam tak o zaruku neprijdes. Musis jen byt schopen prokazat , ze jsi udelal vsechny ukony co predepisuje vyrobce. Vychazi to z narizeni EU a malokdo o tom vi. Ja jsem olej menil nejak ve 26 a uz to bylo na hrane. Citovat
Pacho69 Odesláno 20. únor 2013 Odesláno 20. únor 2013 Taylor: Taky mám servisní interval 30tis, ale rozhodně při tom prvním budu měnit olej v cca 20tis, což bude tak za 2 měsíce (dvoje hory a je to). Byl jsem zvyklý u předchozího dieselu na servisní interval 20tis, dával jsem tam obdobný olej (Castrol EDGE 5W30 FST) a nevidím důvod nechat nové auto víc trpět (přesně si pamatuju, jak mu výměna oleje vždycky prospěla). Býval jsem zvyklý zhruba v 10tis přidat aditivum do oleje (trochu vylepšit viskozitu a zlepšit mazivost), což jsem teď neudělal (autí před tím už mělo něco odslouženo a zasluhovalo péči), takže 20tis určitě přetahovat nebudu. I výrobci olejů ti u FST technologií řeknou, že 30 tis je hraniční při běžném provou, pokud auto moc nešetříš a průběžně mu naložíš, výměnou po 20tis mu určitě prospěješ. Citovat
Pacho69 Odesláno 20. únor 2013 Odesláno 20. únor 2013 cikorsky: klidně si to udělej sám, rozhodně bych ale dodržel výrobcem doporučený olej (Total Quartz INEO ECS 5W-30) a minimálně bych si stáhnul diagnostiku. To sis koupil ropáka na 10tis km ročně. Bože bože... Citovat
cikorsky Odesláno 24. únor 2013 Odesláno 24. únor 2013 Asi teda pudu do té samoobsluhy - olej vyměním za doporučený, ale nerozumim tomu stažení diagnostiky? To budu asi muiset do nějakého servisu, kde na to mají vybavení - pc?... Ropáka jsme koupili a pak přibudl ještě další potomek , takže teď cca rok \"sedíme\" doma a čekáme, až obě malé děcka (2,5 a 0,8) ještě trošku povyrostou, abychom mohli zase vyrazit na hory... ale už letos to rozjedem ;-) Citovat
Martinsk Odesláno 24. únor 2013 Odesláno 24. únor 2013 Ja som bol vo štvrtok na servise po 20000km. Dal som to do peugeotu. Citovat
Pacho69 Odesláno 25. únor 2013 Odesláno 25. únor 2013 cikorsky: no že ti vlastné utekla záruka popojížděním. je to škoda. Na přečtení diagnostiky existují i malé přístroje, ale cca 1500Kč to obvykle stojí. ODB II zásuvka je u pojistek, vespod mezi dveřmi a volantem. tam se připojí disagnostika a ta ti vyjede chyby. Pokud máš správné vybavení, jde přes ODB nastavit feature, které třeba nemáš v menu (sklápění zrcátek, denní svíceni, spárovat senzory tlaku v pneu, nastavení parkovací brzdy, případně i přenastavit motor). Ale tobě by mělo stačit jen přečíst, jestli diagnostika nehlásí nějaké varování, případně chybu. A stáhnout diagnostiku bude umět každý servis. Já se ale chystám do peugeot servisu, přeci jen vědí víc a chci zjistit víc o stavu auta po těch 20tisících. A před koncem záruky bych tam každopádně zajel taky, ještě se může objevit něco, co v záruce opraví. Citovat
Vatsug Odesláno 25. únor 2013 Odesláno 25. únor 2013 Došla mi nějaká svolávačka na ZFM.Víte někdo co to je??? Citovat
Martinsk Odesláno 25. únor 2013 Odesláno 25. únor 2013 Budú ti meniť (prehrávať) software motoru. Citovat
cikorsky Odesláno 25. únor 2013 Odesláno 25. únor 2013 pacho69: víš, jak to chodí... některé věci mužeš naplánovat, některé se prostě stanou :D Ještě se teda rozhodnu, co s tou diagnostikou,... já zase nejsem velký autokutil, tak budu raději, když to bude bez komplikací... Citovat
LG 5008 Odesláno 25. únor 2013 Odesláno 25. únor 2013 Ja som bol vo štvrtok na servise po 20000km. Dal som to do peugeotu. Ja som objednany teraz na stredu - tiez garančka po 20.000 km. Za kolko tak robi peugeot garancku? (u doterajsej C4 som platil vzdy viac ako 250 EUR) Citovat
Kehar Odesláno 25. únor 2013 Odesláno 25. únor 2013 Já byl na garančce minulý týden a cena za garnčku( výměna oleje , filtry = olej a vzduch a kabinový, kontrola auto) 5040,-Kč prý předepsaná cena PSA . Takže se tady asi nemusíme bavit o ceně ta by měla být všude stejná u Peugeot servis, 4040,-Kč garance a 1000,- Kč výměna kabivoného filtru a při 30 000 km výměna palivového filtru za cca také 1000,-Kč vše u 2.0 HDI Citovat
drroman1 Odesláno 26. únor 2013 Odesláno 26. únor 2013 Dlouhodobe jsem mel podezdreni,ze orginal peugeot neni to prave orechove,nedavno do jednoho nastoupil muj kamarad jako mechanik a musim s hruzou konstatovat,ze jsem mel bohuzel pravdu.jelikoz to tady cte spousta lidi tak nemuzu byt konkretni aby jsem ho nepripravil o praci,ale ti co mne znaji si urcite domysli.:)nevim jak je to jinde,ale v tom konkretnim servise bych si nenechal ani dolit vodu do ostrikovace:( Citovat
Pacho69 Odesláno 26. únor 2013 Odesláno 26. únor 2013 drroman1: to nemůžeš tak říct, vždycky je to o lidech a o přístupu. Je fakt, že v \"neznačkovém\" servisu můžeš narazit na levnější a lepší, ale taky můžeš narazit na lemply, kam už nikdy nepřijedeš. Myslím, že ty už sis servis vybral, ne? Když ale opravdu narazíš na šmejdy, co si nejen neudělají svojí práci, ale ještě jen koukají, jak tě okrást (třeba že ti nechají 1/3 oleje původního ale nafakturují ti všechen, případně zaplatíš ten nejlepší a nalejí ti tam něco jiného), to je pak na žalobu. Je těžké to dokázat.... Citovat
ozzy1 Odesláno 26. únor 2013 Odesláno 26. únor 2013 Podle toho co mi drroman řekl do telefonu , tak to není na žalobu ale na odebrání koncese Peugeot. Citovat
pette Odesláno 26. únor 2013 Odesláno 26. únor 2013 jj jenže se to dělá tak, že pokud se auto nepo...re hned při výjezdu ze servisu, tak je to prakticky nemožné dokázat že něco neudělali atd.... Jistě je to jen o lidech a neplatí to paušálně, taky znám pár kluků co dělají ve zn. servisech a nestačim se divit Proto, jak už jsem jednou tady psal, bylo by dobré založit vlákno a tam psát zkušenosti s konkrétnim servisem. To se netýká jen výměn a předepsaného servisu ale HLAVNĚ hledání a odstraňování závad to je někdy komedie co značkový odborníci vypotí Citovat
Pacho69 Odesláno 26. únor 2013 Odesláno 26. únor 2013 Kamarádovi se to stalo s Fordem, po výměně oleje měl prostě pocit, že to auto se nechová jako po výměně oleje (znáte to, motor najednou ztichne, řazení \"jak nové\" a další příjemné projevy nového oleje). Kámoš tedy po cca 1000km \"nový\" olej vyměnil ze ten který tam měl být a protože pracuje v ČSAV, nechal si někde změřit parametry. Výsledky byly děsivé. Po jeho výměně oleje se auto začalo \"chovat\" jako po novém oleji... Kamarád poslal výslekdy ještě s vyjádřením někoho z ČSAV na ČOI. Jakou to mělo dohru nevím, ale on už tam určitě nebyl. Bohužel situace je taková, že většina lidí o tom, jak funguje auto a co a jak se servisuje moc neví, takže jim nezbyde, než věřit servisu. A ten vývoj je dnes tak překotný, že se často ani odborníci úplně neshodnou, jak by to mělo být, viz oleje s dlouhou výdrží, kde třeba výrobce tvrdí, že některé vydrží až 50 tis. Km, ale vše je závislé na voze, tomu jak se jezdí, jak se olej chladí, čistí a pod... V servisu je bohužel blbé, že vlastně ani nevíš, kdo ti na tom autě dělá a protože je to o lidech, může bejt šéf skvělej, ale nemůže kontrolovat vše a stačí, že mechanikovi se zrovna nechce, nebo že si upraví (zjednodušší) postup podle sebe. Pokud si to třeba srovnám s lopatama ze stavebnictví, nedělám si naprosto žádné iluze... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.