Fakir Odesláno 16. květen 2010 Odesláno 16. květen 2010 Původně zaslal: enikybeniky Touchpad normálně funguje, samo si to rozeznalo HDD, DVD, Infra, prostě skoro všechno, což mi hlava nebere, ale když to funguje, tak proč ne... Funkci všeho postupně zkontroluju. Nevím, co ti na tom hlava nebere, na tom není nic nepochopitelného. Windows už nějakých patnáct let obsahují svojí interní databázi ovladačů různého hardwaru, samozřejmě neustále aktualizovanou. Po instalaci si Windows daný hardware \"očuchaj\" a kouknou do databáze, jestli mají ovladač. Pokud jo, tak ho použijou, pokud ne, tak tam hodí generickej (v podstatě \"univerzál\", obsluhující základní funkce hardwaru) a pokud nemají ani ten, tak tam nehodí nic a informujou tě o nutnosti dohrát ovladač od výrobce. Většinou musíš nahrát jen nějaký specialitky, na HDD, DVD, běžné klávesnice a myši, infraport, bluetooth, většinu integrovaných zvukovek, apod. už se leta ovladače řešit nemusí. Citovat
enikybeniky Odesláno 17. květen 2010 Autor Odesláno 17. květen 2010 Chlapi, mám s tím malinko problém, že je to nějaký strašně, ale stráááášně zpomalený. Něco podobnýho se mi dělo, když jsem na PC nenainstaloval driver k harddisku (nebo tak něco). Při nabíhání Win se skoro pokaždý objeví okno podobný Scandisku (nebo když např. Avast testuje před spuštěním systému) s hláškou \"Počkejte prosím\" a vytečkovává, pak naběhen, ale neustále běží hadr a všechno strašně trvá. Čím by to mohlo být? Nebo je snad už samotnej problém to, že je to jenom 2,8 GHz Celeron, 192 MB RAM s Win XP Home? Ve správci zařízení mi už žádnej driver doinstalovat nechybí. Můžu sem kdyžtak potom hodit výsledek Benchmarku z PC Wizardu, jestli to pomůže. Tenhle stav se mi nelíbí a schazovat a nahazovat to znovu, když pak výsledek může být stejen, se mi moc nechce... Poradíte? Citovat
Guest xmilos Odesláno 17. květen 2010 Odesláno 17. květen 2010 Zisti, ci zdrzuju A - diskove operacie, alebo B - je zatazeny procesor. Riesenie: A - skontrolovat rezim (v spravcovi zariadeni HDD) PIO. alebo U-DMA B - zistit ktora utilitka spomaluje, odinstalovat Avast, ostatne antiviry. Citovat
enikybeniky Odesláno 17. květen 2010 Autor Odesláno 17. květen 2010 Co jsem koukal, když mě to teda pustilo po nějaký době do správce, tak procesor zatíženej neni. Disk nevim, jak poznat. Kde najdu to PIO nebo U-DMA a co je správně? Avast tam je, ale bez toho to přece nenechám, jeden antivir by to snad utáhnout mělo, ne? Pomalý to bylo i před instalací Avastu. Ještě mě napadá, v BIOSu bylo u HDD na výběr standard IDE nebo snad enhanced IDE? Teď nevim, co je tam zvolený, ale co by mělo být správně? [upravil dne 17/5/10 enikybeniky] Citovat
Fakir Odesláno 17. květen 2010 Odesláno 17. květen 2010 Avast je k ničemu, jen zdržuje. Co se týče IDE režimu, otevři si správce zařízení, rozklikni si vlastnosti řadiče disků a na jedný z karet tam budeš mít možnost nastavit komunikační standard. Všude, kde to jde, nastav UDMA. Citovat
enikybeniky Odesláno 17. květen 2010 Autor Odesláno 17. květen 2010 Ok, kouknu na to. Jinak teda co jinýho místo Avastu, aby to bylo freeware byste teda doporučili? Teď tam je konkrétně Avast Free Antivirus. V tom nastavení v Biosu by to mělo být jak? Citovat
enikybeniky Odesláno 17. květen 2010 Autor Odesláno 17. květen 2010 Tak jsem se podíval a snad je to všechno v pořádku, viz foto: Citovat
enikybeniky Odesláno 17. květen 2010 Autor Odesláno 17. květen 2010 Tady ještě foto z BIOSU, je něco špatně? Citovat
enikybeniky Odesláno 17. květen 2010 Autor Odesláno 17. květen 2010 Bojim se, že novým formátem a instalací si vůbec nepomůžu... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 17. květen 2010 Odesláno 17. květen 2010 Bios - Boot priority, na první místo dej HDD na druhé CDRom Nejdřiv ti šahne na mechaniku, pak hledá po síti a potom teprve začne bootovat, to je brzda Do příkazu spustit ve startu, nebo WIN+R dvojhmat napiš MSCONFIG, na kartě po spuštění vypni zbytečnosti spouštějící se po startu, pozor na to co vypínáš. Pak po restartu zaškrtni spouštět s danou konfigurací a dej OK [upravil dne 17/5/10 Radek Hurvajz] Citovat
Guest xmilos Odesláno 17. květen 2010 Odesláno 17. květen 2010 Mno musis analyzovat, pojem \"ide pomaly\" Co to znamena. Beh niektoreho programu, diskove operacie,.... Disk podla foto je rozpoznany O.K. Treba mrknut na ovladace grafiky. Ak sa pomaly prepisuje obrazovka, moze to signalizovat na zly ovladac. Potom samo skontrolovat vyuzitie pamate, ci nahodou system neswapuje pamat na disk. Ine sucasti spomalujuce system ma terazky nenapadaju. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 17. květen 2010 Odesláno 17. květen 2010 jo Grafiku ti windows mohly najít, ale to bude jen zakladní ovladač, musiš ho doinstalovat Citovat
Guest xmilos Odesláno 17. květen 2010 Odesláno 17. květen 2010 Mno neviem ako Toshiba, ale IBM ma na svojej stranke utilitku, kde konektnutim sa ich vyrobkom na ich stranku zisti o aky model sa jedna a samo z toho potom zisti osadenie HW. Citovat
enikybeniky Odesláno 18. květen 2010 Autor Odesláno 18. květen 2010 Grafiku jsem doinstalovával ručně, když jsem chtěl zjistit, jestli není od ATI něco aktuálnějšího, stejně mě to odkáže na stránky výrobce. Už 2x mi to vyhodilo hlášku o malé virtuální paměti, nebude tohle ten problém? Pomalý znamená, že třeba až za půl hodiny od zapnutí se objeví pravo na liště bublina o skrývání neaktivních ikon, když jsem chtěl zapnout spyboot, tak to vůbec, to bych se načekal. Po startu jede akorát Avast, Ati, zvuk a teď i spyboot. Kdo vymyslel notebook s označením Designed for Win XP a dal tam 192 MB RAM? Citovat
pastorek Odesláno 18. květen 2010 Odesláno 18. květen 2010 Původně zaslal: enikybeniky ...a dal tam 192 MB RAM? Toto bude zrejme zdroj tvojich problémov. XPčka potrebujú 512 MB na bezproblémový chod a platí to hlavne pri notebooku lebo má pemanentne viacej zariadení. Citovat
enikybeniky Odesláno 18. květen 2010 Autor Odesláno 18. květen 2010 Myslel jsem si to. Doporučím mu rozšíření paměti. Zajímavý, že ve specifikaci k produktu je uvedeno, že má standardně 256 MB, rozšiřitelných na 1280. Citovat
Guest xmilos Odesláno 18. květen 2010 Odesláno 18. květen 2010 Ako som pisal, je potrebne zistit vyuzitie pamati a ci system \"swapuje\" Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.